Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu prometna nesreča

prometna nesreča

Lep pozdrav
pred kratkim sem imel prometno nesrečo pri kateri sem bil jaz kriv povrh vsega pa sem še napihal 0,74 ( v bolnici sem dal se kri prav tako tudi drugi voznik, kateri k sreči ni bil poškodovan), vozniku sem se opravičil in mu pojasnil da bom škodo za njegovo vozilo poravnal v celoti ( moje vozilo je uničeno – bo odjavljeno).Zanima me kakšne bodo posledice, zadevo bo obravnaval državni tožilec.Koliko bo kazni in če me lahko kaznuje tudi zavarovalnica.

Hvala

Pozdravljeni, če se le da se z oškodovancem dogovorite, da mu poravnate škodo iz svojega žepa in ne preko zavarovalnice. Pri tem morate nujno spisati neko listino, ki bo govorila o tem. Če se ne boste mogli dogovriti tako bo zadeva tekla sledeče: iz vaše zavarovalne police bo vaša zavarovalnica krila celotno škodo oškodovanemu, torej tistemu v katerega ste se zaleteli, seveda če ste izpolnili evropsko poročilo o nezgodi. Če je niste jo le dajte, ker je to osnova za oškodovanca. Vi boste vabljeni na zaslišanje pred sodnika, kjer boste pojasnili kako in kaj se je zgodilo. Načeloma boste dobili globo za povzročitev prom. nesreče v znesku 250€ in 3 kazenske točke (k.t.). Poleg tega boste dobili globo min. 1200€ in izrek 18 k.t. ter posledično prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Na sklep o prenehanju veljavnosti v.d. boste lahko vlagali predlog za odlog oz. za t.i. pogojni odvzem v.d. Poleg tega vas bo zavarovalnica terjala za povzročeno škodo na vozilu oškodovanca in vsem ostalem, če je nastala (ograje, semaforji, znaki…) do zneska max. 10000€, ker ste povzročili prom. nesrečo v vinjenem stanju. Z zavarovalnico se boste načeloma lahko dogovorili o plačilu na obroke in morda za odstotek manj od zneska, ki ga bodo zahtevali od vas. Ker je še nekaj info., ki bi vam jih želel povedati naprošam, da mi pošljete zasebno sporočilo ali mail, da vam razložim. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

New Report

Close