vlačilec
Pozdravljeni, težko točno odgovorim. Vsekakor ste navdeli premalo podatkov oz. so ne jasni. Torej sprašujete, če lahko vozite vozilo, ki ima 3750kg lastne teže ali je to dovoljena masa priklopnika? Menim, da gre za vožnjo tovornega vozila z priklopnikom. Za vozilo, ki preseže največjo dovoljeno maso (NDM) 3500kg je potrebno imeti v.d. za C kat. in za vleko prikolice še C+E kat. Na spodnji povezavi si poglejte kaj spada pod pod C kat. Če NDM vsega skupaj med 3500kg in 4250kg zadostuje v.d. B kat. z vpisano kodo 95. Tu gre za osebna vozila ne za tovorna. Kot navedeno ne morem točno odgovoriti. Posredujtre link od oglasa ali več podatkov in bom poizkušal odgovoriti. Lp
Pozdravljeni se boste vtipkali v Google prikolica beck Nemčija se vam odpre in piše mercedes-benz 518cdi+pikolica beck skupna masa vozila je 3500kg teža vozila je 2685 kg. Prikolica skupna masa 5100 masa prikolice 1020 to se vozi na vineto Kategorija B+E +Tafograf in me zanima se res lahko vozim kot je navedeno v oglasu na avto.net in me zanima kolk lahko vozim z to prikolico tovora 4080kg ali 6120kg hvala za naprej.
Pozdravljeni, sem vpisal beck Nemčija in ne dobim navedenega le neke booking variante. Kakorkoli navedeno se vozi z BE kat. na vinjeto. Tahograf ni potreben. Na prikolici lahko vozite do 4080kg. Lp
Dober večer vtipkati morete mercedes-benz 518cdi+prikolica beck nemčija. Samo ste mi odgovorili na odgovro tak da se vam iskreno zahvaljujem samo eno vprasanje imam se. Samo ta prikolica ima skupno težo 5100kg. Masa prikolice pa 1020kg te se računa 5100-1020 = 4080 kg prav sem te računal samo z B+E lahko vlečem prikolico do skupne teže 3500kg in vozilo mora biti 3500kg tukaj pa je skupna teža 5100 masa 1020 te se je zakon spremenil ali kak glede tahografa se je moj sorodnik pozanimaml v avtošoli in pri policiji pa pravijo, da mora biti tafograf v vozilu ker presega skupno maso 3500kg ker je novi zakon prisel leta 1.5.2006 se pravi se je vozilo regestrirano pred tem datumom mora biti na stari način tahograf se pa po tem pa digitalni tahograf drugase je kazen 150E polovicka 75E mi lahko prosim poveste ,ki bi dobil več podatkov zakon delovenm in obveznih počitkov ker drugase se vozi 4,5ure pol pa odmor 45 milut in pol zopet 4,5 in koneč pol pa obvežen počitek 11urni se nemotim ali se dobi ki to v avto šoli oz v papirnica in kak se ta knijga imenuje uradno hvala za naprej upam ,da nisem tečen s temi vprasanji hvala
Pozdravljeni, z B kategorijo lahko vozite skupino vozil, kjer največja dovoljena masa (NDM) vozila + priklopnika na presega 3500 kg. Za tako kombinacijo ne potrebuje nobenega tahografa. Je pa omejitev kolikšen priklopnik se lahko priklopi glede na podatke vlečnega vozila. Poglejte v homologacijo vlečnega vozila. Pomembni so vpisi največjih dovoljenih mas!
Z BE kategorijo lahko vozite vozilo B kat. kateremu je dodan priklopnik, ki pa ne sme imeti največje dovoljene mase več kot 3500 kg. Spet je pomemben podatek iz homologacije vozila kakšen priklopnik se sme pripeti!
C1E pa lahko vozite skupino vozil iz C1 + priklopnik, če največja dovoljena masa skupine ne presega 12. 000 kg.
Na http://www.prvaavtosola.si si poglejte kategorije.
Vsekakor morate točen odgovor dobiti pri nekom, ki kaj več ve o vozilih in njihovih tehničnih pogojih. Pojdite na enega izmed tehničnih pregledov in s seboj prinesite prometna dovoljenja. Tam boste dobili pravi odgovor. S takimi podatki, kot ste jih navedli se ne da točno odgovoriti. Menim, da ne razumete pojma največja dovoljena masa (NDM). Ta pojem velja tudi takrat, ko je vozilo prazno, ne samo naloženo. Lp