Plačilo globe in sodnik za prekrške???
Pozdravljeni,
pred dobrim tednom sem bila povzročiteljica prometne nesreče z materialno škodo in eno lažjo telesno poškodbo (udarnina pri voznici drugega avtomobila; zlomov in krvi ni bilo). Klicali so me iz policijske postaje, da mi bodo poslali globo za 250 € in da bom dobila 3 kazenske točke. Zanima me ali me čaka tudi postopek pri sodniku za prekrške oz. na koga bi se lahko obrnila s tem vprašanjem?
Hvala za odogovor.
Pozdravljeni, dobili boste plačilni nalog kjer vam bo očitan prekršek in predpisana globa. Na ta nalog se lahko ugovarjate vendar smatram, da nima smisla. Torej ne boste vabljeni k sodniku ali kaj podobnega. K.t. boste imeli dve leti nato se bodo brisale. Lp
Mene pa zanima, ali te lahko tudi v tujini povabijo k sodniku za prekrške, če si recimo nehote pozabil plačati račun na bencinskem servisu in si zadevo poravnal takoj naslednji dan po prejemu klica s strani avstrijske policije ter v zapisniku razložil razloge in se opravičil za neljubi dogodek. Kakšna kazen izhaja iz tega, glede na to, da gre za znesek 20 evrov, ki so bili poravnani 15 ur poznje..
Pozdravljeni, če ste globo, po pozivu poravnali v roku in če za prekršek ni predvideno zaslišanje ne vidim razlloga zakaj bi vas vabili na zaslišanje. Lahko vas povabijo na razgovor zaradi ne jasnosti, ki bi ali so nastale okrog dogodka. Sicer ne poznam avstrijske zakonodaje, vednar glede na dokaj milo globo in vaš opis dogodka menim, da ne bo prišlo do zaslišanja. Kako postopek poteka lahko povprašate na Avstrijskem konzulatu v Lj. Lp
Pozdravljeni!
Sem voznik zacetnik. Pred nekaj dnevi se mi je malo fejst nekam mudilo in je omejitev bila 50 jaz pa sem se peljal 90 in me je dobil radar nato so me vstavili in so mi dali pihat. Napihal sem 0,37 vendar nisem bil pijan kajti to se je bilo od prejsnega dne ko sem zural. Vzeli so mi VD in dobil sem 16 pik. Dobil sem tudi kazen ki znasa 1600€. Iti moram tudi pred sodnika za prekske. Drugaci pa se nimam nobenega drugega prekrska. Ta je moj prvi. Sem zelo obupan saj se drugaci vedno vozim po omejitvah. Pa ce se nebi pocutil treznega ziher nebi sel pred volan. In sedaj nevem kaj naj naredim. Zanima me tudi ali bom moral to kazen placati v celoti ali gre na polovico?
Ze v naprej se vam zahvaljujem za odgovor! Lp
Pozdravljeni, kazen lahko plačate v polovočnem znesku v 16 dneh (je navedeno v pravnem pouku). Čez čas boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na sklep se lahko poda predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Če sodišče sledi predlogu dobite t.i. pogojnio kazen v času od 6 mes. do 24 mes. V tem času se lahko vozite ne smete pa storiti hujšega prometnega prekrška. V nasprotnem vam v.d. ne velja. Lp
Pozdravljeni, še vedno menim, da je moj odg. pravilen. Da pa ne bi prišlo do nenamernega zavajanja mi na mail pošljite scan listin in vam lahko 100% odgovorim. Vsekakor mora glede plačila pistai v pravnem pouku kako in kaj. Lp
pozdravljeni jaz imam eno vprašanje ampak mi slovešcino ne poznam dobar, ampak bom poskusila da vse bo razumljivo. moj mož je sodeloval v eni prometni nesreči, bil je povabljen da priča na sodišču. potem pa ni bil obaveščen kako je končan postopek in zdaj je prisel en listek iz zavarovalnice za prijavo škode kje piše da je moj mož odgovoren za nesrečo i da mora plačati poškodbo. mi od sodišča nisva dobili nobenega obvestila da je postopek končan i da je on kriv za nesrečo. prosim za odgovor cim prej hvalaaa
Pozdravljeni, sem odsoten v tujini z omejenim dostopom do neta do 5.8.. Glede na napisano se obrnite na odvetnika. Lp
Pozdravljeni.
Imel sem prometno nesrečo v ostrem ovinku. Sam sem bil s kamijonom in ker je kamion dolg sem pri zavijanju z zdanjimi kolesi prevozil črto. Iz druge strani je prišel v ovinek osebni avto in se zaletel v moja zadnja kolesa.Sovoznica ima zlomljeno roko. Ni vidnih zavornih sledi. Zavedam se da sem kriv in me čaka sodnik za prekrške. Kaj lahko pričakuje? Sem poklicni voznik brez zgodovine.
Hvala za odgovor. Lp
Pozdravljeni, pričakujete lahko kazen za povzročitev prom. nesreče za kar je predpisana globa 250€ in 3 kazenske točke. Morda lahko pričakujete tudi kakšno odškodninsko tožbo s strani poškodvanke. To opcijo ima. Lp
Podravljeni,
pred 4 tedni sem imela prometno nesrečo. Na kraju dogodka mi je policist razložil, da sem povzročiteljica jaz, saj sem drugi voznici, ki je pravilno pripeljala v križišče, vzela prednost. V križišču semaforji niso delovali, upoštevati bi morala prometni znak, vendar so promet usmerjali policisti. Križišče sem prevozila za voznikom pred mano, ki mu je policist nakazal, da lahko pelje, nakar je močno počilo z moje desne. Zaradi šoka in zmedenosti sem najprej priznala krivdo. Ko sem se začela zanimati za dogodek mi bilo razloženo, da usmerjanje policistov razveljavi ostala prometna določila. Zdaj sem dobila sklep, da sem zagotovo povzročiteljica in globo v vrednosti 250e in 3kt. Kaj lahko naredim? Kakšne so možnosti, da podam ugovor na sklep in se zadeva preda sodniku za prekrške? Ali imam kakšne možnosti, glede na to, da gre verjetno tudi za napako policista oz. neupoštevanje policista s strani druge voznice? Najlepša hvala že vnaprej za vaš odgovor.
Pozdravljeni, v roku se lahko pritožite na plačilni nalog z obrazložitvijo kako je bilo in bo zadeva obravnavala policija. Če ne bodo rešili zadeve, bo le ta šla na sodišče in boste na sodišču, na obravnavi razložili situacijo. Kakšna bo odločitev sodišča je odvisno od pričanj s strani vseh vpletenih. Lp
Pozdravljeni,
punčka je imela močno alergijsko reakcijo težko je dihala zato nimam pojma koliko sem se peljala ( no več kot 80-90 se ziher nisem)peljala sem mimo radarja ki ga ima celjsko redarstvo pri bolnišnici, tam pa je bila tudi zebra in pešec mi je stopil z eno nogo direkt na zebro, bila sem tako blizu da nisem mogla ustaviti. Sedaj me skrbi da me je radar slikal točno takrat ko je pešec imel nogo na zebri. Ali je možno da na podlagi takšne nastale slike dobim kazen za prehitro vožnjo in še za pešca. Ali je možno da mi za to celo vzamejo vozniški izpit.
Zanima me še ,ali pride na dom najprej položnica, ali pošljejo vse skupaj k sodniku za prekrške(in to najbrš traja in traja) in šele potem dobiš položnico in vabilo za sodnika.Namreč že teden dni trepetam kaj bo iz tega.
Najlepša hvala za odgovor
Pozdravljeni, če so vas slikali, bo lastnik vozila dobil na dom plačilni nalog z kaznijo in globo. Načeloma ne boste dobili globe za pešca razen, če bi le ta prijavil, da ste ga ogoržala. V tem primeru, bi vas poiskali in opravili z vami razgovor in nato izdali (ali pa ne) kazen. Trenutno ne morete nič drugega, kot čakati pošto. Lp
pozdravljeni,oglašam se vam zato, ker ne vem kaj naj storim. Sem voznik začetnik in so me pred kratkim ustavili policaji,ter naredili test za ugotavljanje prepovedanih drog, ki je bil pozitiven,kar me je zelo presenetilo,saj to kar jaz pokadim nebi smelo imeti prisotnega THC,namreč tako so mi rekli,vendar na žalost ima.dobil sem 1.200 evrov kazni ,ter začasni odvzem vozniške,ter sodnika za prekrške ,za vsak nasvet se vam že vnaprej zahvaljujem
Pozdravljeni, moral bi videti listine, ki ste jih dobili v zvezi s tem prekrškom. Predvsem zato, ker ste že dobili globo 1200€. Scan vseh listin mi pošljite na mail, če želite točen odgovor. Glede na to, da omenjate sodnika za prekrške menim, da boste dobili izrek sodbe z 18 kazenskimi točkami in po pravnomočnosti sodbe še sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja (v.d.). Na ta sklep lahko podamo predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. skupaj z opravljenim kontrolnim zdravniškim pregledom. Kar pomeni, da če vam sodišče odobri pogojno obdržanje, boste dobili od 6mes. do 24mes. pogojne dobe v kateri se boste lahko vozili, ne boste pa smeli storiti hujšega prometnega prekrška, to je vsak prekršek za katerega so predpisane kazenske točke. Če ga boste boste boste osatli brez v.d. Kot sem navedel bi za točen odgovor moral videti listine menim, da je zadeva rešljiva. Lp
Pozdravljeni,
Na enem odseku regionalne ceste, kjer je tudi odcep za desno, večkrat vidim, da ljudje pred mano začnejo pred ocepom počasnejša vozila prehitevati čez polno črto, na svoj prvotni pas pa se vrnejo tako, da vozijo po polju za usmerjanje prometa (ki je seveda na sredini obeh cest). Res je, da tistih, ki se vozijo v nasprotni smeri po levem pasu, nič ne ogrožajo, pa vendar s takšnim dejanjem storijo dva prekrška: prehitevanje čez neprekinjeno črto in vožnja po polju za usmerjanje prometa, ki je prepovedana. Nikjer v zakonu nisem našel kolikšna je kazen za vožnjo po polju za usmerjanje prometa. Sicer sam tega ne počnem, me pa zanima kakšna je skupna kazen za oba prekrška, saj skoraj vsak dan vidim koga, ki tako krši cestno-prometne predpise. Je kombinacija obeh prekrškov lahko že odvzem vozniškega dovoljenja? Hvala za odgovor! Nejc
Pozdravljeni, iz glave na pamet ne vem kakšne so kazni za navedena dejanja. Potrebno je pogledati v zakone in najti člene, ki opisujejo nepravilno razvrščanje ali nepravilno menjavo pasov v križišču ali kaj podobnega. Oz. glede kazni bi bil morda najlažje vprašati policiste. Pišite pristojni PP in ponavadi izvedejo nadzor nad takšnimi vozniki na določenih odsekih in se situacija potem ponavadi umiri. Lp
Pozdravljeni, če pride prijava do sodišča se tam dokazuje kar je bilo. Če ne obstajajo dokazi ali posledice bo težko prišla zadeva do sodišča. Sploh, če kot navajate ni bilo škode. Če pa pride do sodišča pa poveste svoj vidik dogodka in nato odloča sodišče kaj in kako. Če zagovarjate zadevo kot ste jo opisali bo verjetno voznik za vami dobil globo zaradi premajhne varnostne razdalje. Lp