ZA GOSPODA TOMCA
za gospoda tomca!
Pozdravljeni!
Lani mi je iz stanovanjske strehe padla opeka in mi poškodovala avto.
Bila sem na obisku sorodnice,ki živi v neprofitnem stanovanju in je lastnik tega stanovanja(občina),poleg pa so še stanovanja,ki ima lastnike.To je nekakšna stanovanska hiša.Občina bi mi krila,samo svoj del,ki ima zavarovan,drugi del pa naj bi mi plačali,sodeč po občini lastniki.Lastniki stanovanj pa nočejo kriti stroškov na avtomobilu.Ker lastniki se zanašajo na to ,da sem bila na obisku v občinskem stanovanju.
Kaj zdaj naj storim??Kdo mi mora kriti stroške??
Do sedaj nisem prijela še nič,ker se ne strinjam samo delno škodo,ki mi ponuja občina.
Prosim povejte mi ali je občina dolžna do celote moje poškodbe avtomobila.Streha pa še vedno ogroža mimojedoče.
Najlepša hvala za odgovor ,ter lep prijeten dan….
Tika
Pozdravljeni!
Sedaj bi vam prav prišlo zavarovanje pravne zaščite. Če nimate, lahko vložite civilno tožbo na sodišče, kar je pa povezano s stroški.
Najbolje in najceneje bo, da se obrnete na eno od firm, ki se ukvarjajo z izvensodnimi poravnavami. Njihove oglase zasledite v vseh medijih.
Dejansko vam je bila povzročena škoda in če ima hiša pri požarnem zavarovanju krito tudi odgovornost, vam to povrne zavarovalnica. Če ne vam morajo lastniki.
Kakor jaz vem, ni toliko pomembno h komu ste šla na obisk, ampak kdo je lastnik stavbe s katere je padla opeka.
Lep pozdrav!