Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute pametna naložba

pametna naložba

Dober dan!
Z možem imava okrog 6.000.000,00 SIT prihrankov. Najin skupni mesečni dohodek je okrog 650.000,00 SIT. Kreditov zaenkrat nimava. Lastnega stanovanja nimava, najemnine pa tudi ne plačujeva. Najina želja je, da bi si čez kakšnih pet let kupila manjšo hišo s prihranki in seveda krediti. Kakšna vlaganja oziroma varčevanje nama svetujete? Kaj si mislite o možnosti, da si kupiva kakšno majhno stanovanje npr. v MB in ga oddajava ter potem prodava? Kaj svetujete glede vzajemnih skladov?
Lahko odgovorite tudi na email. Najlepša hvala za vaš čas in odgovor.

Pozdravljeni!

Dobre naložbe oz. pametne naložbe, kot jih lahko imenujemo, niso javno oglaševane in vsakomur dostopne.

Glede nakupa in prodaje ter najemnine stanovanj ni najboljša varianta, ker se obetajo visoki davki.

Poznam naložbo brez stroškov, garantirajo glavnico + 3,7 %, donosi so nadpovprečni. Vnovčjivo brez dodatnih stroškov je že po treh letih. Ni sklad in ni zavarovalnica. Lahko se dobimo in vam predstavim, ker je opisati težko.

S katerega dela SLO pa ste?

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Ali morda mislite na vlaganja v hitrorastoča podjetja? Vsaj nakažite mi smer, preden se kaj dogovorimo. Hvala in lep dan.

Točno. Vlaganje v hitrorastoča podjetja, ki so se na trgu že potrdila je najdonosnejše. Odpadejo vse provizije in stroški in vedno imate likviden denar. Pri tem je pomembno, da ste plačani od prodaje mesečno in ne od dobička na koncu leta. Donosi so lahko enormni.

Če ste pripravljeni sprejeti ta riziko se lahko zelo hitro obrestuje.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

No, tole pa sploh ni “profesionalno”!

Vse lepo in prav, marsikatero vaše dosedanje svetovanje je bilo na mestu, ampak tole je pa čisto mimo. Kot bi bral besede priložnostnega zastopnika-prodajalca… Če že delate takšno “raklamo” vlaganju v hitrorastoča podjetja z besedami, kot so:
“Poznam naložbo brez stroškov…, ..je najdonosnejše.., Odpadejo vse provizije in stroški in vedno imate likviden denar…, ste plačani od prodaje mesečno…, Donosi so lahko enormni…, Vnovčjivo brez dodatnih stroškov…”,
potem vsaj poskusite objektivno – kot v drugih primerih – tudi tu enakovredno predstaviti tudi tveganja!!!
Sicer bomo upravičeno podvomili o vaši nepristranskosti pri dosedanjih in prihodnjih svetovanjih. Ali pa jasno navedite, da ste zastopnik tega in onega, s takšnimi in drugačnimi interesi, in ne neodvisni strokovnjak, kakor se do sedaj predstavljate!

Vse, kar pa ste zapisali o tveganju, je zgolj tale močno zamegljen stavek, ki se ga ne bi sramoval predvsem kak priložnostni, samooklicani finančni “svetovalec” ali šarlatan:
“Če ste pripravljeni sprejeti ta riziko se lahko zelo hitro obrestuje.”

Kaj…, kako…, kakšen riziko… Kaj ste želeli s tem stavkom sploh povedat?!? Da tveganje je? Ja, seveda je…
Menite, da JE TO DOVOLJ?

Če upoštevamo vaš stavek:
“Dobre naložbe oz. pametne naložbe, kot jih lahko imenujemo, niso javno oglaševane in vsakomur dostopne.” – potem TO NI DOBRA naložba…, ali kako?!

Pričakujem, da boste tole kritiko sprejeli dobronamerno (v takšnem duhu je tudi zapisana) in v kratkem pregledno ter celovito predstavili zadevo, ki ste jo zelo površno sami izpostavili…

lp, K.

Hvala za dobronamerno kritiko. Jo sprejemam.

Lahko pa zatrdim, da stojim za tem kar pišem in moje pisanje temelji predvsem na izkušnjah, ki jih imam.

Ne vem, kaj smatrate za neodvisnost? Vsi smo v nekem smislu od nekaj ali nekoga odvisni. Mojo neodvisnost smatram v tem, da delam pogodbeno za dvajset različnih partnerjev s področja financ, in zato mi ni potrebno posvečati posebno pozornost točno določenemu produktu oz. podjetju ali ga favorizirati. Zame so pomembni konkurenčni pogoji, ki jih imajo in korektni poslovni odnosi. V podpisu že od nastanka foruma piše, da sem bančni posrednik.

Vedno je tako, da večje, ko je tveganje, večji so lahko donosi. Zelo pomembno je koliko tvegamo, kaj tvegamo in kje tvegamo.

“Če tvegaš, lahko kaj zgubiš.
Če ne tvegaš, boš gotovo nekaj izgubil.
Največ pa tvegaš, če nič ne storiš!”
(Robert Goizneta)

Da pa ne bo izpadlo, da kar nekaj nakladam in na kaj sem mislil v tistem sporočilu si lahko preberete tukaj:

v Slovenščini:

Lahko pa stopiš iz anonimnosti, kot sem jaz in me povabiš na pivo. 🙂

Lp,

New Report

Close