kako naprej?
Spoštovani,
na dveh bankah sem vodila postopek do podpisa pogodbe za najem kredita. Želela sem dobiti čim višji kredit – na obeh sem prosila za 17 mio, odobrili so mi eni, drugi pa 15 mio, kar bi se mi verjetno tudi izšlo. Ponudili so mi povsem drugačne pogoje kredita. Ne znam se odločiti.
Pogoji pri kreditu 15 mio.:
360 mesecev
455 chf/mesec
6 mes. libor +2%
EOM 3,79%
Na banki, ki mi ponuja 15 mio, zahtevajo še uradno cenitveno poročilo parcele (uradni cenilec), kar še nisem naredila in zahtevajo življenjsko zavarovanje v višini cca. 9000 Sit/ mesec pri zav. Grave.
Pogoji pri 17. mio:
12 mes libor+2% =4,02%
EOM = 4,10%
540 CHF/mes
360mes.
Je bolj smiselno odplačevati višji mesečni obrok kredita ali narediti to življenjsko zavarovanje?
Bi bilo smiselno še na banki, ki ponuja 17 mio, prositi za izračun pogojev v tem primeru?
Kako bi se odločili vi? Pogoji pri 17 mio niso najboljši, če primerjam, kakšne kredite dobijo odobreni nekateri na tem forumu.
Iskreno se Vam zahvaljujem za odgovor. Nataša
Pozdravljeni!
Pri ponudbi za 17 mio: 12m LIBOR+2% je solidna obrstna mera. Če potrebujete 17 mio je to primernejša varianta kot prva. Lahko jim postavite vprašanje pod katerimi pogoji vam lahko znižajo obrestno mero (npr. če sklenete zavarovalno polico).
Če vam je 15 mio dovolj je prva malenkost ugodnejša ponudba.
Glede življenjskega zavarovanja, vam ga v vsakem primeru priporočam, tudi če ne potrebujete kredita. Ne nazadnje s tem tudi varčujete za dodatno pokojnino.
Ne poznam vseh podrobnosti, verjetno je za vas primernejša druga ponudba.
Lep dan!