Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Olajšava za dohodnino

Olajšava za dohodnino

Pozdravljeni.

Zanima me nekoliko drugačno področje, pa še vedno povezano z nakupom stanovanja.
Moja situacija je naslednja. V letu 2006 sva z izven zakonskim partnerjem (s katerim nimava uradnega skupnega gospodinjstva) podpisala pogodbo o nakupu novogradnje in plačala aro v višini 10%. Ves preostali znesek kupnine bova seveda plačala ob prevzemu v letu 2007.
Moje vprašanje se glasi ali lahko plačano aro uporabiva kot davčno olajšavo pri dohodnini (vsak maksimalno velik delež glede na najine prihodke) za leto 2006?
V kolikor DA, ali je dovolj dokazovanje plačila s pogodbo (navedena oba lastnika) ali je potrebno priložiti tudi bančno potrdilo o plačilu?
Situacija je namreč taka, da je fizično denar šel zgolj z mojega računa, partner pa je sredstva nakazal seveda na moj tekoči račun.

Hvala za pomoč
Pis

Pozdravljeni!

Jaz sem mnenja, da lahko prijavite kot olajšavo pri dohodnini, ker je vplačilo namenjeno nakupu stanovanje in reševanju stanovanjskega problema.

Dokazovati ni potrebno, razen v primeru, da vas pokličejo. Dokaz je pa vsak dokument, ki dokazuje, za kaj je bil denar namenjen.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close