Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute spet varčevanje

spet varčevanje

odločila sem se, da bom pričela varčevati, vendar se ob poplavi ponudb ne morem sama odločiti, kaj bi bilo najbolje zame, niti se ne znajdem.

Na mesec bi bila pripravljena vlagati manjši znesek, od 5-10 tisočakov. Možna bi bila tudi občasna večja vplačila, vendar pa ne morem vedeti, koliko in kdaj, če sploh. Pričnem pa lahko z začetnim vplačilom cca 100 tisoč.
Želim si dolgoročnega varčevanja, vendar pa tudi možnost, da varčevanje zamrznem (in kasneje nadaljujem) v primeru, da ne bi mogla več plačevati, z ne preveč izgube tudi predčasno zaključim v primeru krize.
pa tudi, ko se varčevanje izteče, da imam možnost nadaljevati varčevanje po starem.

Najpomembneje je, da imam ob koncu varčevanja zagotovljeno glavnico, ki sem jo vplačala, obresti bi jemala kot dodaten bonus. Nič pa ni narobe, če so visoke, le da je glavnica na varnem 🙂

Kakšno varčevanje mi priporočate?

Pozdravljeni!

Naložbe, ki bi vse to vsebovala, kar ste napisala ne poznam. So pa naložbe, ki večino tega vključujajo. Vsekakor vam mora naložba garantirati, vsaj to kar ste vplačali.
Predlagam dva varčevanja.

Prvo varčavenje sklenete za določeno obdobje npr. 20 let, 5-10 tisoč sit na mesec. Mora zagotavljati glavnico in možnosti prdujma, prekinitve ali odkupa. Takšne nalože obstajajo. V poštev pride sklad ali naložbena polica, ki garantira glavnico in ostalo.

Ko imate nekaj več denarja na razpolago za naložbo, se odločate sproti. Jaz vam sevtujem Asolsme Venture Capital, kjer je minimalna enkratna naložba 500 EUR in garantira glavnico + 3,75%.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Ker se veliko govori o večjem riziku za podobne naložbe, kot jo omenjate vi, sem menila, da glavnica ni zagotovljena. Kje pa je potem ta omenjani riziko? Ne razumem, saj, če je zagotovljena, potem rizika ni. Ali pač? Mi poveste kaj več o tem?

Pa še eno podvprašanje. Ob razmišljanju o naložbah sem prišla tudi do zloma gospodarstva (vsaj mislim, da se tako reče). Kaj se v tem primeru zgodi z naložbami? Padejo na ničlo, sploh ne obstajajo več, kot da jih nikoli ni bilo, ali kaj drugega. Se to zgodi v tako v obvezniških, kot delniških skladih? kakšna je možnost, da se kaj takega zgodi in v katerem primeru se lahko?

Se opravičujem za kup vprašanj, a na te stvari se res ne spoznam.

Pozdravljeni!

Pri vsakem varčevanju so vedno prisotni poleg samih rizikov kakovosti naložbe (prava naložba v pravem času), tudi riziki višje sile. Lahko se zgodi in se je dogajalo: zlom borze, nekonvertibilnost ali devalvacija valute, gospodarska kriza, naravna katastrofa (potres, poplava, cunami…), vojne, terorizem in podobno. Za takšne primere nam nihče ne more nič garantirati.

Ravno zaradi tega morajo biti naše naložbe razpršene. Glede naložbe v Asolsme Venture Capital, lahko rečem, da je še najbolj varna. Seveda je pa odvisno v katero podjetje in v katero državo vložimo. Če vplačamo v naložbo, ki že prinaša dobiček, tveganja praktično ni. Če pa vložimo v podjetje, ki je še na začetku, je riziko malo večji, čeprav je npr. že v desetih državah enak projekt uspešen. Pomembno je, da imamo vsaj garantirano glavnico in minimalno obrestno mero. Težko je vse podrobnosti napisat. Če vas zanima je najbolje, da vam razložim in pokažem v živo in se preko certifikata povežemo direktno v informacijski sistem Asolsme Holdinga, kjer lahko pogledamo čisto vse kar nas zanima. Brez visoke informacijske tehnlogije, ki nam omogoče popolen nadzor nad našimi naložbami, to ne bi bilo mogoče.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Kje si lahko pogledam kakšen primer izračuna Asolsme varčevanja?
Ali se mesečno vplačuje poljuben znesek in kako (preko spleta, vas, banke…)
lp

Depozite polagate preko banke. Naložbe spremljate na spletnem računu holdinga Asolsme. Polagate in dvigujete poljubne zneske.

Kako sistem deluje je najbolje, da vam pokažem, da dobite predstavo in občutek.

Lp,

Ali pridete na dom oziroma kakšen način predstavitve imate?
Verjetno pa kljub vsemu obstaja informativni izračun…
lp

Najraje vidim, da se dobimo pri meni v pisarni na Viču v Ljubljani. Na posebno željo lahko pridem tudi do vas.

Za vsako podjetje obstaja poslovni načrt, kjer so vsi izračuni, mesečni plani prodaje, koliko je predvideno za vlagatelje…

Po večini je donosnost na vložena sredstva 60 % letno. Glede na vložek si lahko izračunate, koliko je to po obrestno-obrestnem računu po treh letih. Če mi sporočite kolik ste pripravljeni vložiti vam lahko izračunam koliko imate po 36 mesecih.

Lp,

Za naju bi bilo primerno, da začneva z vložkom cca 200 kSIT, nato bi pa mesečno vložila kolikor bi se nama izšlo (okoli 150 do 200k). Ali je to mogoče? Ali bi dobila mesečni obračun glavnice in obresti? Sva namreč v gradnji in tukaj je vedno premalo denarja in časa. Bi bil to primeren način, da bi obogatila mesečne prilive? Vsekakor so višji kot na banki in kolikor razmem je garantirana glavnica +3,7 obresti.

Prepričan sem, da je to za vas zelo primeren način varčevanja. Višina je odvisna od vaše želje in zmožnosti in niste vezani na točno določen znesek ali dobo. Na račun dobite mesečni pripis donosa. Če donosa ne bi bilo, dobite letno 3.75 % pripisa, kar je tudi definirano v pogodbi, ki jo podpišete.

Lp

Pozdravljeni!

Naložba v Asolsme se je do sedaj izkazala za res ugodno in vse, kar pišete, je res.

Me je pa zmotila ena stvar: tu ne gre za obrestno- obrestni račun, temveč za navaden obrestni račun, ker denarja, ki ga kot obresti vsak mesec dobiš na svoj račun pri Asolsme, ne moreš vložiti nazaj, dokler spet ne zbereš minimalnega vložka. Kar zahteva kar nekaj časa, če seveda glavnica ne znaša kakšnih par deset tisoč eur in s tem mesečni donos ne preseže 500 eur.

Mislim, da je pošteno, da vlagatelje s tem seznanite.

Lep pozdrav,

vlagatelj

Hvala za vprašanje, ker imam tako možnost razjasniti vse podrobnosti. Kar nekaj projektov je v začetni fazi in pravi donosi šele pridejo.

Ja, treba je povedati, da je to edina možnost za majhne vlagatelje, da vložijo lahko že samo 500 EUR direktno v podjetje, kot tihi družabnih in pri hitrorastočem podjetju lahko upravičeno pričakujemo nadpovprečne donose. Res, da je minimalno 500 EUR, povedat je pa tudi reba, da se naložbe v tvegani kapital drugod povečini začnejo pri več 100.000 EUR.

Glavnico in donose smo ločili namenoma, da si donose lahko sproti mesečno izplačujete, lahko pa jih investirate nazaj v to oz. drugo naložbo Asolsme.

Ne vem kam ste vložili in koliko vam naložba prinaša donosa? Če vam prinaša 500 EUR na mesec, imate možnost, da takoj vložite nazaj in tu gre potem za obrestno-obrstni račun. Če se še ni nabralo 500 EUR donosa, pa počakate mesec, dva ali več, dokler ne bo izpolnej pogoj za naložbo. Do takrat je naveden obrestni račun.

S svojim Asolsme računom upravljate sami (polagate, dvigujete, reinvestirate…) Lahko mi verjamete, da če ne bi postavili pogoja minimalnega zneska bi bil sistem povsem nepregleden, netransparenten in težko obvladljiv. Npr. pripis donosa od enega EUR ali celo manj, bi moral iti vsaj na 4 decimalke.

Lp,

New Report

Close