Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute privarčevani denar in brez službe

privarčevani denar in brez službe

Pravzaprav ne vem, kako naj se lotim stvari, ker o financiranju bolj malo vem (in tudi razumem).
gre pa tako: z možem sva po 5 letih stanovanjskega varčevanja (ta znani način varčevanja preko shem in ob pomoči države) zaključila z miljononom in 800 tisočaki. Mož je potem izgubil službo, jaz pa imam službo za določen čas in sicer za devet mesecev. Ne ve se, kdaj bo mož dobil redno službo, niti zame se ne ve, kdaj bom dobila službo za nedoločen čas … to so namreč pogoji za najem kakšnega dolgoročnejšega kredita, kajne?
Radi pa bi, da bi se nekako dokopali do lastnega stanovanja.

Torej, kaj lahko storiva? Kako lahko varno in pametno ohraniva privarčevani denar? Denar je na moževem računu, vendar se mi ne zdi pametno (se bojim da ga bo zapravil), da je tam. Ne vem pa, kakšne so druge možnosti, če sploh.
Kako naj ravnam, ko pa ne vem kdaj bom dobila službo za nedoločen čas (imam več možnosti kot mož)? Naj še povem, da imava majhnega otroka in nimava lastnega stanovanja.

Hvala, če mi boste odgovorili in mi vsaj malo olajšali stisko.

lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Dokler nimate zagotovljenih rednih prihodkov, kredite ne morete dobiti, niti ne bi bilo smiselno.

Nujno je, da privarčevani denar nekje varno naložite z garantirano glavnico. Čez nekaj časa, ko bosta eden ali oba imela zaposlitev za nedloločen čas, bo ta denar nujno potreben zaradi lastne udeležbe, ki jo zahteva banka pri dolgoročnem stanovanjskem kreditu.

O varčevanju, ki je varen in ga jaz svetujem smo že pisali:

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close