Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kredit – prosim za mnenje

kredit – prosim za mnenje

Pozdravljeni,
dobila sem naslednjo ponudbo:
1. 18.400.000 SIT
vezan na 12.mesecni libor
let. obr. mera: 4,00% (2,1 % – 1,9 %p.a.)
180 mesecev
anuiteta 136.899
ef. obr. mera: 4,08 %

Zaposlena sem za dolocen cas v dobro stojecem mednarodnem podjetju (OD: 304.000 SIT), partner v privat za ned. cas (OD: 150.000 SIT).

Kredit bi vzela skupaj oz. jaz sama – partner pa bi bil porok.

Prosim za nasvet ali je kredit ugoden ali se lahko še kaj pogajam.

Pozdravljeni!

To je povprečna ponudba od ene Avstrijske banke in ni slaba. Jaz bi poskušal znižati obrestno mero za 0.1 ali 0.2 odstotne točke. Morda bi se dalo dogovoriti, je pa morda problem vaša zaposlitev za določen čas.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Hvala za nasvet.

Ravno moja zaposlitev je problem in banka se je zgovarjala ravno na ta razlog. Možno je zmanjšanje obrestne mere, če postanem njihov komitent. Kredit lahko dobim za 80% vrednosti nepremičnine.

Glede na zaposlitev mi ni potrebno priloziti pisma o nameri od delodajalca, kar nekatere banke (v večini) zahtevajo.

Hotela sem samo potrditev ali je ugodno glede na mojo situacijo.

Verjetno se vam splača biti njihov komitent. Obrestna mera in samo 20 % lastna udeležba je solidno.

Ne pa pozabiti čez eno leto napisati prošnjo banki za znižanje obrestne mere, ker boste že eno leto redno plačevali in imeli zaposlitev za nedoločen čas…

Lp

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close