izredni limit – vračilo
pozdravljeni
imam vprašanja okrog izrednega limita,ki mam odprtga pri nlb
traja mi za pol leta,in se mi v sredini februarja 2007 izteče,dobil pa sm ga na podlagi socialne,denarne pomoči.prvo je bil to osnovni limit 50.000,čez en mesec pa sm odprl izrednega,odobril so mi še 34.000,tko da sm skupej 84.000 v minusu.zdej gre pr men zato,da sm dobil denarno pomoč zadnjič v tem mesecu,decembru,dalje bom pa delu prek študentskega servisa,cel januar in naprej..
zanima me,kolk bi sploh mel naprimer februarja za vrnt,ker zdaj živim na svojem,v bloku in mi primanjkuje denarja.bo to naprimer samo 34.000,kukr sm vzel izrednega limita,al bo celih 84.000?pa a mi to banka samodejno trga iz tekočga računa?a so kšne varijante,da se z banko zmenm za vračilo par mescev kasneje,in mi v tem primeru zaračunajo zamudne obresti,s katerimi bi se strinjal?delu bom pa prek šs-ja,kokr sm že omenu,vrjetno kr celo leto 2007.
že vnaprej hvala za morebitne odgovore,nasvete
lep prednovoletni pozdrav
Pozdravljeni!
Limiti so stvar dogovora med vami in banko, tako glede višine, kot tudi časovno. Toliko kot imaste odobrenega limita, toliko greste lahko v minus glede na vaše stanje. Pomembno je, da limit ne prekoračite, ker boste v očeh banke zelo “slab” komitent.
Če imete 50.000 osnovnega limita, to pomeni, da boste februarja maksimalno toliko prekoračili.
Z banko so lahko takšni in drugačni dogovori, tako da vam ne vem povedat, kaj se boste lahko zmenili.
Svetujem vam, da že sedaj zaprosite za podaljšanje izrednega limita, da v primeru, če vam prošjo zavrnejo imate še vedno nekja časa.
Lep dan!