Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Denar iz tujine

Denar iz tujine

Upam, da mi boste lahko pomagali, čeprav vem, da ta forum ni najboljši za moje vprašanje.

Že dalj časa pomagam prijateljici, ki ima v tujini firmo. Sedaj bi mi ona rada nakazala nekaj denarja v zahvalo za večletno pomoč.

Zanima me, ali bom morala od tega plačati davek? Ona bo v svoji davčni napovedi to nagrado prikazala, ali lahko jaz ta znesek zatajim?

Hvala za kakršenkoli odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Na žalost na vem. To je računovodsko davčno vprašanje. Morda ve kdo, ki to bere.

Premalo ste tudi natančni. Zatajiti po mojem mnenju ne smete. Odvisno je kako bo prijateljica to prikazala v svojih bilancah in ali je to po naši zakonodaji osnova za dohodnino. Če bo denarja veliko, boste pod drobnogledom Urada za preprečevanje pranja denarja, ker mu banke pošiljajo podatke o vseh večjih transakcijah.

Nujno se posvetujte z davčnim svetovalcem, da ne bo nezakonito in da si ne nakopljete težave.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close