Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kredit

kredit

Spoštovani!

Tudi jaz se zanimam za najem kredita za nakup stanovanja, vrednega 56000€ (v Ilirski bistrici).

Kredit bi najeli kot družinski kredit, torej vsak nekaj, da dobimo 100% financiranje kredita.
Ali je to možno in kako oz. na kak način ta kredit potem zavarujemo, s hipoteko ali zavarovalnico?
Naj povem da to stanovanje še ni vpisano v ZK, ali predstavlja to kako oviro za najem kredita?
Kaj pa trajniki, npr. kartice oz. potrošniški kkredit, kako to vpliva za najem kredita…trajnike imam jaz, ostali so brez.
Imamo sicer stanovanje v Ljubljani, imamo še 6 let za odplačilo, ali bi lahko tega dali kot možnost zastave nepremičnine večje vrednosti, je to možno?
Pa še nekaj, katera banka je trenutno najugodnejša za najem kredita, to sprašujem tudi tiste, kiste že najemali kredite?
Malo več vprašanj sen postavila, upam da mi boste odgovorili.

lp

Pozdravljeni!

Težko, če vam bom podal prave odgovore, ker je kredit odvisen od masičesa. Zavarovanje s hipoteko ni možno v 100 % vrednosti kredita. Hipoteka mora biti vrednejša, kot lahko dobite kredita. Zemljiškoknjižne zadeve morajo biti čiste. Ni nujno da je vpisano v ZK, vendar brez tega ni možna hipoteka. Vprašanje je zakaj ni vpisano v ZK? Če imate vse pogodbe je tudi izvedljivo in če se kot novi lastnik vpisano v ZK. Vse bremenitve, kot so trajniki, kartice, kratki krditi vam znižujejo boniteto in se obravnavajo kot kreditni odhodki. Stanovanje v Ljubljani lahko tudi zastavite in je možnost za ustrezno zavarovanje kredita. Zavarovanje pri zavarovalnici je omejeno na 10 let. Če imate dovolj visoke prihodke je tudi to mogoče.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close