vst.in izst.provizija
Mene pa zanima, ali lahko sklad spremeni izstopno provizijo čez leta.
Triglav Balkan ima 4% vstopne, kar se mi zdi visokA in 0% izstopne.
Ali lahko izstopno kasneje spremeni?
Vložila sem v vrednostne papirje nakup MPBL, 4.012 evrov.
Provizija in stroški je bila 12.51 evrov.
Kako bo pa s provizijo ob prodaji? Kakšni bodo stroški preko borze? Ali odprti trgovalni račun velja tudi pri izstopu, ali ga moram ponovno odpreti?
Če bi vložila v sklad preko Triglav Balkana, bi torej plačala 160 evrov, za isti “paket”? Sicer res brez izstopne provizije, pa še to vem, če je garantirano.
Podatki in primerjave me zanimajo, ker partnerja prepričujejo (agent), naj gre preko Triglava in oh in sploh.
Pa tudi mene firbec matra,ker pa nisem v teh vodah, prosim za vaše mnenje in razlago.
Lep pozdrav in hvala.
Pozdravljeni!
V sklad ste vstopili pod določenimi pogoji, npr. da ni izstopne provizije, potem to ne morejo spremenit.
Kako je s provizijami, stroški in trgovalnimi računi pa se pozanimajte pri upravljalcu.
Morate pa biti previdni, ker nekateri predstavijo povsem drugačne pogoje, kot so dejanski, samo z nameno prodaje.
V konkretne zadeve se je potrebno posvetiti in primerjati razlike. Težko karkoli pametnega svetujem, če zadevo ne preučim. Najpomembnejša je upravljalska provizija, ki vam največ najede donose, jo pa vsi kar zamolčijo.
Lep dan!