Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute TAX FREE – tujci brez DDV

TAX FREE – tujci brez DDV

Prosim pomoč, če imate kakšno izkušnjo v letu 2007.

Sem hrvaška državljanka, ki živim in delam v Sloveniji.
V SLO sem hotela kupiti za nečakinjo malo otroško kolo v vrednosti ca. 110 eurov in ga peljati na Hrvaško. Kupila bi ga brez davka – saj je davka za 20%. oz. bi mi ga prodajalec kasneje vrnil.

Prodajalec je dejal, da papirje izpolni brez težav, vendar pa me bi rad opozoril, da mu je ena stranka iz Hrvaške, ki je pri njih tudi tako kupila 3 kolesa v vrednosti vsakega po 600 eurov, da so dobili naknadno od hrvaškega davčnega urada “položnico” za plačilo davka na Hrvaškem. Je pa to menda bila ena fizična oseba, ki je kupovala kolesa za otroke…
Prodajalec je omenil, da te že na meji vpišejo v neko bazo…. in da so dobili položnico v roku 2 tednov… med tem so v vračevalnici davka na Hrvaškem denar že dvignili. Na koncu so kolesa stala enako kot, če bi jih kupili kje na Hrvaškem…. Otroško kolo bi seveda našla tudi na Hrvaškem, zato tuhtam, kaj narediti….

Letos še nisem tako tax free nič kupovala, pa me zanima ALI JE TO KAJ NOVEGA!!! Ker sicer prej ta praksa ni bila taka!!!!!
Res čudno!!!

Hm, verjetno so osnovni zakonski pogoji enaki kot pri nas, se pravi, da je uvoz blaga za lastne potrebe iz tretjih držav do določenega zneska na osebo davščin prost, nad tem zneskom pa se lahko odmeri carina in pa DDV.

Pozdrevljeni!

Možno je vračilo davka pod določenimi pogoji. Predlagam, da pokličete carinsko in davčno upravo, da bo postopek pravilen.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Seveda je treba plačati DDV – ali v Sloveniji ali na Hrvaškem – če pa je vprašanje kako kolo “prešvercati” pa mislim, da to sodi na kak drug forum…

No, mogoče vseeno en nasvet: spomnite se Malih oglasov!

New Report

Close