Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kredit za hišo

Kredit za hišo

Pozdravljeni!

Sem mati samohranilka in zaradi nevzdržnih razmer sem se odločila preseliti.
Zanima me kaj je naugodnejša možnost za kredit? Pregledala sem si ponudbe po slovenskih bankah, a redkokatera sploh dopušča možnost, da vzamem za 30 let. Ali so tudi v tujini kakšne?
Imam redno službo z rednimi prilivi in nimam veliko prihrankov.

Eno hišo sem si že ogledala in sedaj iščem najboljšo možnost.

Hvala!

Pozdravljeni!

Večina bank ima v ponudbi 30 letne kredite, vendar pod določenimi pogoji. Tako dolgo dobo kredita svetujem samo v primerih, ko je to edina možnost. Da bi karkoli koristnega svetoval bi rabil več podatkov (neto OD, lastna sredstva, željena višina kredita…)

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Moja OD je cca 1000 €. Lastna sredstva – 18.000 €, potrebujem 100.000 €.

Poleg tega pričakujem , da bom še izplačana od bivšega partnerja, s katerim sva skupaj vlagala v sedanje stanovanje.

Velikokrat so mi na bankah dali vedeti, da nisem dobra oseba za kredit, ker sem samska in samohranilka.

Kaj predlagate?

LP

Pozdravljeni!

Na žalost niste ravno stranka, za katero bi se banki splačalo poruditi. Po statistikah so matere samohranilke za banko rizične. Obrok bi bil enostavno previsok in bi vam premalo ostalo za normalno življenje. V tridesetih letih se vam lahko zgodi, da zbolite, se poškodujete, izgubite službo… in socialni prihodki so lahko nižji, kot bi imeli obrok kredita. Banki je v interesu posojati denar in ne prodajati nepremičnine.

Predlagam, da kupite stanovanje, ki je pri bližno pol ceneje, kot imate željo. Ven iz mesta se kaj dobi, stroške prevoza pa po zakonu mora povrniti delodajalec.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close