Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kako do manjšega pribitka

kako do manjšega pribitka

Prvič bom najela hipotekarni kredit, zato me bega veliko stvari.
Prebiram forume, kjer dobivate ponudbe za kredit z npr. pribitka k 6mes.libor + 1,5% ali 1,6%. Sama spremljam ponudbe bank na internetu, pa nisem nikjer zasledila manjšega pribitka od 2,00%.
Zanima me, ali pri iskanju kredita in pogajanju z banko, največ pomeni višina pribitka na euribor ali libor, ali so ključni drugi pogoji.
S partnerjem imava neto plače skupaj 1.300,00, ostali dohodki (avt.honorar, kilometrine… pa nanesejo dodatnih1.800,00 eur). Ali bi bila s takimi dohodki za banko zanimiva?
Lepo prosim za pomoč, ker se v poplavi vsega ne znajdem več, ne bi pa rada že na začetku vzela neugodnega kredita.
Hvala.

Še dodatno vprašanje: ali je bolje vzeti na 10 let hipotekarni kredit v znesku 42.000,00 eur z fiksno obrestno mero (npr. 5,5%)- to možnost sem zasledila le pri eni banki – slovenski in ne tvegati, ali kredit v libor, ki je na začetku kreditiranja videti ugodnejši, kasneje pa lahko naraste za več, kot je razlika pri kreditu s fiksno obr.mero? Kakšni naj bi bili trendi v naslednjih 10-tih letih. Hvala za odgovore

Pozdravljeni!

S temi prihodki, ste za banko interesantni. Kredit se gleda v celoti. Vsi pogoji morajo biti optimalni, res pa je da je pribitek, zelo pomemben. Za hipotekarni kredit se dobi ugodnejši pribitek kot 2%. Malo se morate potruditi in ga poiskati.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Kakšni bodo trendi obrestnih mer drugo leto nihče ne ve. Za naslednjih 10 let, pa še Bog ne ve. Fiksna obrestna mera 5,5 % je ta momemt ugodna. Če niste pripravljeni nič tvegati je to idealno, ker ne vemo kako se bodo obrestne mere gibale v prihodnje. Lahko se pa zgodi, da bo čez kako leto ali dve kredit za eno ali dve odstotne točke cenejši?

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close