hipotekar.kredit- solastnik
Lepo pozdravljeni!
Z očetom sva solastnika hiše, zaradi katere bi rada vzela hipot. kredit, da jo dokončamo. Prav tako sva solastnika še vsaj 3000 m2 parcele, ki je zraven hiše.
Če vzamem hipotekarni kredit na hišo, očeta to pokolje, prav tako, če mi gre za poroka..
Zato me zanima, kako zgleda, če bi ga vzela za parcelo zraven hiše.
– ali je možno dati v hipoteko določeno št. m2 in se izključi zemljo, na kateri stoji hiša, čeprav nosita isto parcel št.?
– ali veste, koliko bi cenilec pribl. ocenil m2 zazidljive in m2 nezazidljive parcele (del jo je še zazidljive, del pa nezazidljive – zaenkrat- kasneje je tudi to v zazidljivem načrtu)
hvala lepa za odgovor in lep pozdrav,
Irena
Ne, mogoče sem malo nerodno zapisala.
Lahko bi šla v kredit z zavarovanjem, ampak glede na denar, ki ga potrebujem, ne dobim ven dovolj.
Edina rešitev je hipoteka.
Namesto, da bi zastavila hišo, bi zemljo okrog nje.
Ali kdo ve, koliko se gibljejo cene za zazidljivo zemljo in nezazidljivo, da bi približno ocenila, koliko jo bi morala dati pod hipoteko.
hvala lepa in lp
irena
Pozdravljeni!
Tako kot ste si zamislili na žalost ne gre. Pod hipoteko morate dati hišo, ki jo gradite in ne samo parcelo, ker je tudi predmet financiranja hiša.
Poskrbeti morate, da bo kredit takšen, da ga boste lahko vračali in ne bo nobenih težav. Svetujem vam tudi nezgodno iz življenjsko zavarovanje.
Lep dan!