Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute bruto-neto

bruto-neto

mene pa zanima če vse banke dajejo kredite samo na neto zneske plač?in če tu vsi navajajo neto plače?ali kje velja znesek ,ki ga ti dobiš nakazanega na račun?ker mož ima dosti nižji neto znesek ,kot pa nakazila na račun in zato nikakor ne prideva do kredita,čeprav bi po dejanskih nakazilih bil sposoben višjega kredita-obroka.

še nekaj,kdo financira cenilca za nepremičnino(cenitev želi banka)ali je to po dogovoru.

Banka ti za ugotavljanje tvoje kreditne sposobnosti poleg povprečne neto plače upošteva še vse dohodke, ki so dokazljivi in prihajajo na račun redno vsak mesec (npr. najemnine, avtorski honorarji, potni stroški, ipd.). Tako je pri hipotekarnih kreditih, dočim pri kreditih, zavarovanih preko zavarovalnice to ni možno – zavarovalnica upošteva le neto plačo.

Če mož res dobiva na račun več kot je njegova neto plača (??) potem ti bodo na banki povedali, ali bodo upoštevali tudi ta dodatni dohodek – mora pa prihajati redno na račun, ne “vsake kvatre enkrat”.

Priporočam ti obisk tujih bank v Sloveniji.

sva bila pri eni tuji in moževi banki,kjer dobiva plačo,pa so pri obeh rekli da se upošteva samo neto-tudi za hipotekarni kredit.drugače bi ga že odobrili.mogoče veš elanino za kakšno banko ki upošteva vse?ti dam meil in me kontaktiraj:[email protected]

Njofra,
sem ti odgovoril na tvoj mail.

Pozdravljeni!

Še nisem doživel, da bi cenilca financirala banka.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Ena banka vem, da upošteva komplet plačo, ki pride na račun, samo je obrestna mera pri njih neugodna.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Glede financiranja cenilca obstajata pri nas dve najpogostejši praksi in sicer:

1. Banka zahteva pisno cenitev uradnega cenilca
V tem primeru mora stranka plačati uradno cenitev

2. Banka sama opravi ogled in cenitev nepremičnine
V tem primeru banka to storitev opravi zastonj

So banke, ki uporabljajo izključno 1. varianto, so pa tudi take banke, ki uporabljajo 2. varianto, ki je
seveda stranki cenejša.

New Report

Close