kredit-začetnik
Z možem bi rada vzela stanovanjski kredit,zadeva pa je sledeča,ker je obrtnik,si prikazuje le najnižjo bilanco in ima s tem povezano tudi minimalno plačo,sama pa sem trenutno brezposelna-na porodniški.Tako da rednih prilivov je zelo malo,prilivi pa so pristranski a ne veva kako bi to banki dokazala,mesečno imava približno 1800 evrov.Šla sva že na par bank in dobila ponudbe in sicer :vzela bi 25.000 evrov na 10 let :obrestna mera libor je 2.2 %,mesečna anuiteta je 258 evrov,stroški zavarovanja je hipoteka,EOM je 4,68.In kaj menite o eko skladu ,ki ima letno fiksno mero 3,9%(20.000 evrov na 10 let je anuiteta:202 evra EOM je 4,83).Kako bi si še lahko znižala obretsno mero in seveda kako dokazati prilive denarja,kako je s poroki.In ali bi bilo smotrno vzet višji kredit recimo 40.000 evrov.Res sem čisti laik glede kretitov tako da je vsaka informacija dobrodošla.
Pozdravljeni!
Banka lahko upošteva samo tiste prihodke, ki so dokazljivi. Če jih ne morete uradno dokazati, potem ste lahko zadovoljni, da vam kredit sploh odobrijo. Če dobite kredit od EKO sklada, je to za vas verjetno najugodnejša ponudba.
Poroki vam zvišujejo boniteto. Če jih lahko dobite je za vas dobro. Prilive lahko na primer dokažete, če polagate denar na mesečno kontinuirano (daljše obdobje) na nek varčevalni račun.
Kredita pa vzemete toliko, koliko ga potrebujete. Več kredita vzemete več ga boste vrnili in več obresti boste plačali. Na to vprašanje, koliko ga potrebujete si morete odgovoriti sami.
Obrtnik mora kredit za stanovanje predvideti že kako leto prej, in tako plačuje malo višje prispevke, da si zagotovi boniteto.
Lep dan!
Zdravo,
sama sem v zelo podobni situaciji kot alenkasi. S tem, da sem jaz s.p. in na porodniški hkrati. Tudi sama sem si izplačevala minimalne prispevke in je zaradi tega moja porodniška minimalna. Pa da mi lažje svetujete – porodniške 372 eur mesečno, delo preko s.p.-ja 750 eur mesečno. Soprog dela je še študent in dela preko študentskega servisa – 600-700 eur mesečno. Nujno potrebujeva kredit v višini 6700 eur z dobo odplačila 7 let. Danes sem se na eni banki že pozanimala in kot fizična oseba takšnega kredita ne morem dobiti? Je to res?
Kaj nama svetujete kako naj se obrneva, kaj naj narediva…Sploh obstaja kje kakšna možnost za tak kredit v najini situaciji?
Hvala vam in lep večer želim,
Petra
Pozdravljeni!
Zakaj nujno potrebujete 6.700 EUR? Je res tako nujno? Na žalost toliko kredita ne boste dobili na nobeni banki, saj ne izpolnjujete bonitetnih kriterijev. Vaša porodniške je prenizka, delo preko ŠS pa ni redna zaposlitev. Potrebujete dodatno zavarovanje, npr. solidarnega poroka. Obstajajo osebe, ki posojajo denar. V Salomonovem oglasniku jih je polno, vendar vam to ne svetujem, ker lahko globoko zabredete.
Lep dan!
Hvala za odgovor.
Kaj naj rečem, ja je nujno.
Zanima me ali bi lahko takšen kredit vzela kot s.p., s.p. “obratuje” kljub temu, da sem sama na porodniški. Je recimo finančno stanje na poslovnem računu lahko solidaren porok za moj kredit? Kakšni so “triki” jemanja kredita kot pravna oseba?
Hvala in lep dan želim,
Petra
Mogoče je najeti kredit kot s.p. Če imate solidni denarn tok, prespektivno dejavnost in dvo letno solidno poslovanje, lahko najamete kredit kot s.p. Res pa je, da banke na s.p. gledajo zelo različno.
Lp,