Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

Zanima me kaj pravite o tej ponudbi:

Višina kredita: 90.458,50 CHF oz. 55.000 €
Doba odplačevanja: 300 mesecev (25 let)
Višina obroka: 488,43 CHF oz. 297 €
Način odplačevanja: anuiteten
Enkratni stroški: 0,5%
EOM: 4,35

Prednost kredita pri tej banki je zame v tem, da lahko zamenjav valuto v primeru spremembe €/CHF 3x letno za 50 €. Druga banka, ki to nudi, pa prevec komplicira s poroki, ker sem zaposlen za določen čas. Moja neto placa je 920 €, ženina pa 700 €. Za tako dolgo doba odplačevanja sem se odločil zato, ker bi rad to razliko varčeval in morda kredit pokriv s temi sredstvi čez npr. 15-20 let. Vaše mnenje?
Hvala!

Pozdravljeni!

Pozdravljam takšno razmišljanje. Če varčujete 100 EUR na mesec 20 let ob povprečni donosnosti 9 % imate po 20. letih približno toliko kot sedaj najemat kredita. Brez da ga prej poplačate. Poplačate ga lahko prej, odvisno je kolko boste banki še dolžni čez 10 ali 15 let.

kredit je pa zelo konkurenčen. Če želite vam lahko svetujem in izberemo kako dobro naložbo v nekaj izbranih skladov.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Ajax, nakaži mi prosim pri kateri banki si dobil takšen kredit?

LP

Markos, kredit sem dobil na avstrijski banki zraven največjega trgovskega centra najboljšega soseda v Šiški.

Janez, hvala za pomoč, vendar sem ze izbral sklade pri UFOS in sicer sem 100 € razdelil na v 2 polici po 50 €. Pri 1 polici sem izbral bolj zanesljivo varianto sklad skladov (WSTV ESPA DYNAMISCH), pri drugi polici pa Fidelity Evropa (60 %), INVESCO Pan European Equity Fund (20 %) in MLIIF US Flexible Equity Fund (20 %). Kako se vam zdi?
lp

Glede naložbe lahko rečem, da ste izbrali dovolj stabilne in varne sklade. Če ne želite razkirati preveč je to dobra kombinacija, ki bo vsako leto prnesla nek povprečen donos.

V šiški sta dve avstrijski banki. Ena je na Bravničarjevi, druga pa na Cesti v Kleče?

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Janez hvala vam za vaše mnenje o skladih!

Kredit sem vzel v banki, ki se nahaja na Cesti v Kleče. Ponujajo tudi kredit v CHF, čeprav ga ne oglašujejo.

Lp

Ajax, hvala ti za informacijo. Mislim da bo dobrodošla tudi g.JANEZu TOMCU.
Namreč šparovček nudi ugodne kredite na “zelo osebni ravni”

Lep pozdrav

Vem, da se za stranko zelooo potrudijo, upoštevajo vse prihodke in podobno…vendar… Pred pol leta sem se pozanimal pri njih in na Libor kredit ni bil možen, na Euribor pa pribitek kar 2,5 % ali pa še več. Morda je sedaj kaj drugače?

Lp,

New Report

Close