Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute NOTAR NUJNO!

NOTAR NUJNO!

Pozdravljeni!

Z Ženo sva najela hipotekarni kredit preko posrednika v avstriji.Zanima me ali je legalno, da notar vzame 365 € za deponijo pogodbe, javni razpis, itd… plus tega imam firmo in sem zahteval originalni račun in ga seveda nisem mogel dobit. ( sem fizična oseba -s.p.)

Kaj naj sedaj storim na koga se naj obrnem??

Najlepše se vam zahvaljujem!

L.p

Pozdravljeni!

Notarske tarife v Avstriji ne poznam. Vem pa, da so vsi stroški za kredit za SLO državljane bistveno dražji kot pri nas. Bančnih posrednikov v Avstriji je ogromno, kot pri nas zavarovalnih zastopnikov. Kot vemo so nekateri dobri, nekateri so manj dobri, so pa tudi takšni ki zavajajo.

Zakaj niste dobili račun mi je pa malo čudno in sumljivo. Predlagam , da kontaktirate banko, kjer je posrednik uredil kredit in povprašate. Če imajo v SLO podružnico, vam morda tukaj lahko kaj pomagajo.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Najprej najlepša hvala g.Tomc!

ja poglejte ne dobim original računa za s.p pa čeprav sem fizična oseba.ta račun bi mi prav prišel pri stroških za s.p. Notarjeva tajnica mi hoče dat navaden račun tega pa ne odobravam!

Banka s tem nima nič. Notar si je po moje kr sam postavil neko tarifo za overitev ter shrambo papirjev.

Kje lahko izvem koliko mi lahko notar največ vzame za to storitev??

Hvala, l.p.

Se opravičujem, ker sem spregledal vaše dodatno vprašanje.
Kot prvo pokličite tajnico in zahtevajte notarja in ga povprašajte v čem je problem, da ne dobite računa. Imate pa še možnost, da se obrnete na njihovo notarsko zbornico in na ministrstvo za pravosodje. Tarife noratjev so pa javne in mislim, da vam jih ne bo težko dobiti.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Pozdravljeni!

Veliko ste mi pomagali in zato se Vam najlepše zahvaljujem!

Kje lahko dobim net-stran tarifo za tole zadevo kot jo imam jaz?
Ali si lahko postavijo svojo ceno?

Nepremičnina je bila zastavljena za 25.000 € + neki stroški deponije dokumentacije.Skupaj bi naj zneslo 365€ kar je zame absolutno preveč???

Hvala g.Tomc!

L.p

New Report

Close