Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Vlaganje v sklade

Vlaganje v sklade

Razmišlajm da bi vlagala v skalde, pa me zanimajo vaše izkušnje.
Mi lahko svetujete kako naj začnem, ker ne vem prav nič po tem. Kje naj dobim gradivi in prave nasvete.

Hvala.

Vsekakor se posvetuj s strokovnjakom. Pred tem pa razmisli koliko hočeš vlagati, za kakšne namene, kako dolgo, kako rizično, ali vlagaš mesečno ali v enem znesku in takrat,ko se ti kaj nabere. Ponudili ti bodo tudi vlaganje mesečno v enakih obrokih, za dogovorjeno dobo, vendar tu pazi ker je pristopnih stroškov nekaj več in če ne zdržiš do konca jih izgubiš. Pri enkratnih vložkih je pa vstopna provizija. Pogledati moraš še, kakšne stroške imaš z vlaganjem v sklad. Vstopni,izstopni stroški, upravljalska provizija. Pri prodaji je pa davek. Do 5let 20%,15let 15%,10 let 10%,5let 5%, 20 let 0%. PRi prodaji velja, da prodaja teče tako kot kupuješ, torej kar prvo kupiš, prvo prodaš.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Za začetek si lahko pogledaš nekaj internetnih strani na temo vzajemnih skladov. Pa tudi spletne strani družb,ki sklade tržijo.

Vpiši v google iskalni pojem ‘vzajemni skladi’ in dobila boš kup zadetkov.

Sicer pa tako, kot ti je napisala že ‘mega ne’. Za začetek ti predlagam, da si izbereš nek manj tvegan sklad in da vanj vložiš manjši delež svojega denarja za investicije. Skratka, začni na malo in boš potem sčasoma videla za naprej.

Žal je pa s temi svetovalci običajno tako, da te na hitro “obrnejo”, sploh, če jim ne znaš postaviti pravih vprašanj in ugotoviti prava dejstva. Žal se jim gre v večini za to, da pridobijo novega, po možnosti neveščega vlagatelja, ki prepozno ugotovi, da se je zaj.?! Ravno včeraj me je imel eden od večjih, morda največji in najbolj znan v Sloveniji v pesti, dobro uro. Toliko časa je tudi trajalo, da je “izpljunil”, kje tišči “hakeljc”. Sam si je kriv, da v eni uri ni naredil NIČ. POKVARJENEC!

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Če ne veš prav nič o skladih, je najbolje, da začneš čisto od začetka.
Zame ena najboljših knjig za osnove je recimo Janez Balkovec: Skrb za osebno premoženje.

V sklade lahko mirno vlagaš sama, ne potrebuješ nobenih posrednikov. sploh zato, ker ne moreš vedeti, da bodo dobro svetovali in se jim ne gre samo za provizijo. Jaz vlagam v sklade, ki jih sama izberem, sicer bolj male vsote, ampak se kar lepo nabira. Nikomur ne verjamem toliko, da bi mu dala svoj denar v upravljanje. Mogoče potem, ko bom toliko bogata, da bom izgubila pregled nad sredstvi :)))

Tole si preberi za začetek.

Sicer pa se vlagati v sklade izplača samo na daljši rok.

New Report

Close