kam s podedovanim denarjem?
Podedovala sem 100.000 eur. Ker svojo nepremičnino že imam, se mi ne zdi smiselno vložiti še v eno nepremičnino, ki bi jo oddajala, ampak bi raje razpršila svoje naložbe. Razmišljala sem, da bi polovico dala “vezat”, drugo polovico pa v en rizičen sklad. Kaj menite? Zanimajo me predvsem izkušnje ljudi, ki se na to spoznajo – pričakujem, da bo večina itak rekla naj kupim garsonjero, ker so pač iz stare šole 🙂
en nasvet ene iz “stare šole”. (čudno, da ti ne veš kam naložiti denar, ki si mlada in iz “mlade šole”)
tOReJ NAsvet ene stare babe:
kupi nepremičnino (bo kasneje za otroke) in jo dajaj v najem.
Korist: mesečni priliv denarja (najemnina), trajni kapital v nepremičnini…
Tveganje v primerjavi z naložbami: nobeno
Zdaj pa izračunaj, koliko boš dobila “donosa” letno od najemnine,…
Toliko donosa ti noben sklad ne garantira…
Oprosti, samo nasvet! Ti, ki si pametnejša, boš naredila bolje
Ne vem zakaj imam občutek, da si že precej odločena kaj boš naredila, zdaj pa iščeš še podporo ljudi, ki te sploh ne poznamo. Tudi ne vem, kaj bi naredila, če bi ti napisal cel ekran utemeljitve zakaj vloži tja in tja.Jaz nekemu brezimnežu s foruma gotovo ne bi zaupal.
Kljub temu, da te ne poznam, ti želim, da ne boš izbrala variante, ki bi potrdila star ljudski rek: hitro dobljeno, hitro zgubljeno.
Pa veliko modrosti in sreče!
Kupiti nepremičnino samo zato, da se “zabije” nekam denar se mi zdi popolnoma nesmiselno, ker z najemnino ne pokriješ stroškov in cene nakupa. Tu je še davščina in kup drugih stroškov, le pomisli na popis nepremičnin. Kaj pa če stanovanja za otroke sploh ne rabi. Hja spet prodaja davek od dobička itd.
Janis, pa si ti že kdaj kupila kakšno delnico?
Ali je 100%, pa tudi 200% in večji donos v pol leta zate res takšna izguba časa in denarja? Če je, potem ti iskreno čestitam.
Seveda navedeno ne pomeni, da so obeti podobni tudi za naprej, trenutno pa cene vendar še zmeraj rastejo (z njimi pa tudi tveganje, da se trend obrne).
Res imaš srečo!
Blagor tebi.
Mene se Fortuna s širokim lokom izogiba:-((((,
pa točno vem, kaj bi naredila z denarjem. Toliko idej imam, pa na žalost nobene finančne podlage. Brez nje se pa ne grem lotevat ničesar.
Če bi imela keš, se takoj lotim knjige, za katero vem, da bi se dobro prodajala v gospodinjstvu, gostinstvu in v šolah. Take še nimamo in tudi jaz bi jo takoj kupila. Garantirano.Potem bi jo pa še na hrvaško tržišče poskusila plasirati. Ja, saj, vsaj sanjam lahko.
Mene ne bi glava bolela, kam z denarjem… Prvo kot prvo bi bila zelo zeleo srečna za tako darilo, ki pade z lufta. Ampak kot sem že dejala, takšna sreča je samo za redke izbrance.
Ej, nevednica*, če ti kaj denarja viška hodi, oziroma ti hodi po mislih, da ga lahko izgubiš tudi v “varnih naložbah”, a bi tvegala, pa bi se medve lotili, kar imam v mislih? Še vedno lahko rečeš ne, pa denar porabiš za nekaj, kar te je že dolgo mikalo in veselilo, če drugo ne, pojdi na kakšno potovanje ali pa naredi komu veselje – mene je v dobro voljo spravilo že samo branje nekega članka, da na Kitajskem oz. v Japonski nek dobrodušnež na WC- jih pušča kuverte z denarjem…
Oh, kako si želim, da bi bil svet malo bolj pravičen…