Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kam s podedovanim denarjem?

kam s podedovanim denarjem?

Podedovala sem 100.000 eur. Ker svojo nepremičnino že imam, se mi ne zdi smiselno vložiti še v eno nepremičnino, ki bi jo oddajala, ampak bi raje razpršila svoje naložbe. Razmišljala sem, da bi polovico dala “vezat”, drugo polovico pa v en rizičen sklad. Kaj menite? Zanimajo me predvsem izkušnje ljudi, ki se na to spoznajo – pričakujem, da bo večina itak rekla naj kupim garsonjero, ker so pač iz stare šole 🙂

Kaj menimo?

Nič, ker se mi ne bo nikoli zgodilo, da kaj podedujem.

Če rabiš izkušnje ljudi, ki se na to spoznajo, pa najdi kakšnega borznega posrednika, in ti bo svetoval.

Borzni posrednik mi bo rekel, da je dobra odločitev, da dam kaj na banko? Ja, seveda, pol pa svizec… 🙂

Razdeli udeležencem tega foruma.
Odličen občutek in najboljša naložba, je osrečiti druge.

Nevednica, kdaj lahko začnemo pisat številke računov?

Saj bi rada dala denar na banko, ne? Pravzaprav nisi omenila, čigav naj bo račun.

Na banko je brezveze dajat. Če že moraš, daj kvečjemu desetino, drugo pa razprši pri različnih upravljalcih premoženja. Tako lahko preskrbiš še prihodnje rodove. Ali pa razmisli, če bi odprla kakšno podjetje.

Jaz ponavadi kupim kakšno majhno stanovanje. Se mi zdi še najbolj smiselno in najbolj varno.

Če pa greš na borzno hišo, se pa edino Poteze varuj. Sem imela kar nekaj slabih izkušenj. Za začetek pa veži pri SKB, imajo zdaj eno ugodno varianto.

Ma, prosim, ugodno varianto. Še inflacijo komaj pokriješ.

en nasvet ene iz “stare šole”. (čudno, da ti ne veš kam naložiti denar, ki si mlada in iz “mlade šole”)

tOReJ NAsvet ene stare babe:
kupi nepremičnino (bo kasneje za otroke) in jo dajaj v najem.

Korist: mesečni priliv denarja (najemnina), trajni kapital v nepremičnini…
Tveganje v primerjavi z naložbami: nobeno

Zdaj pa izračunaj, koliko boš dobila “donosa” letno od najemnine,…
Toliko donosa ti noben sklad ne garantira…

Oprosti, samo nasvet! Ti, ki si pametnejša, boš naredila bolje

Vloži v zavarovalniške vzajmene sklade – varno in donosno.
Vsaka zavarovalnica ima sedaj te možnosti.

Recimo Prizma Rastoči trgi od ZM in NKBM – enkratno naložbeno zavarovanje z varčevanjem.

********************************************* We all know that cats rule the world!

na se registriraj, po tem imaš možnost postaviti vprašanje in moderatorji ti bodo glede na tvoje želje stanje in pričakovanje poizkušali najbolje odgovoriti. Res traja par dni, ker je full dela pa še dopusti so ampak odgovori so pa dobri.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

uau ti pa dobro zaslužiš in dobro deduješ, da ponavadi kupiš kar stanovanje, daj povej prosim kako ti to uspe?

Ne vem zakaj imam občutek, da si že precej odločena kaj boš naredila, zdaj pa iščeš še podporo ljudi, ki te sploh ne poznamo. Tudi ne vem, kaj bi naredila, če bi ti napisal cel ekran utemeljitve zakaj vloži tja in tja.Jaz nekemu brezimnežu s foruma gotovo ne bi zaupal.

Kljub temu, da te ne poznam, ti želim, da ne boš izbrala variante, ki bi potrdila star ljudski rek: hitro dobljeno, hitro zgubljeno.
Pa veliko modrosti in sreče!

Kupiti nepremičnino samo zato, da se “zabije” nekam denar se mi zdi popolnoma nesmiselno, ker z najemnino ne pokriješ stroškov in cene nakupa. Tu je še davščina in kup drugih stroškov, le pomisli na popis nepremičnin. Kaj pa če stanovanja za otroke sploh ne rabi. Hja spet prodaja davek od dobička itd.

Meni se pa zdi da se je dečva malo zmislila. Saj ja ne more bit tolk neumna, da gre za tako veliko vsoto denarja spraševat po (čvekaškem) forumu. Kot da ji bo kdo kaj konkretnega napisal.

Grem pogledat še na Finance, če je tam postavila vprašanje.

Izogibaj se banke in kupovanju nepremičnin v Sloveniji, zlasti v Ljubljani in na Obali.

Če ti je kaj do nepremičnin, imaš na voljo širni EU trg in naj ti prišepnem, da se da marsikje, za razliko od Slovenije, res priti na plus.

Drugače pa seveda borza.

Največja nemunost je dati denar v banko na varčevanje. Na banko se da samo toliko kolikor predvidevaš, da boš potebovala v naslednjem letu. Vse ostalo pa se razprši drugam.

Always look on the bright side of life!!!

Predlagam nakup delnic (Krka)…

Ne seri, vse slovenske delnice so izguba časa in denarja, da o visokih davkih ne bi.

Tudi ni potrebno, da denar naložiš tukaj. V tujini, kjer je bančništvo že zdavnaj preraslo osnovne okvirje ti bodo pomagali pri večji vsoti obrniti denar večkratno, za provizijo seveda.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

blagor se ti, jaz nisem dobila niti steklenih kozarcev 🙁

Janis, pa si ti že kdaj kupila kakšno delnico?

Ali je 100%, pa tudi 200% in večji donos v pol leta zate res takšna izguba časa in denarja? Če je, potem ti iskreno čestitam.

Seveda navedeno ne pomeni, da so obeti podobni tudi za naprej, trenutno pa cene vendar še zmeraj rastejo (z njimi pa tudi tveganje, da se trend obrne).

Kakšno nepremičnino pa sploh lahko kupiš za 100.000 eur? Na obali za ta denar dobiš bore malo, na žalost. V Ljubljani pa tudi, verjetno.

Res imaš srečo!
Blagor tebi.

Mene se Fortuna s širokim lokom izogiba:-((((,
pa točno vem, kaj bi naredila z denarjem. Toliko idej imam, pa na žalost nobene finančne podlage. Brez nje se pa ne grem lotevat ničesar.

Če bi imela keš, se takoj lotim knjige, za katero vem, da bi se dobro prodajala v gospodinjstvu, gostinstvu in v šolah. Take še nimamo in tudi jaz bi jo takoj kupila. Garantirano.Potem bi jo pa še na hrvaško tržišče poskusila plasirati. Ja, saj, vsaj sanjam lahko.

Mene ne bi glava bolela, kam z denarjem… Prvo kot prvo bi bila zelo zeleo srečna za tako darilo, ki pade z lufta. Ampak kot sem že dejala, takšna sreča je samo za redke izbrance.

Ej, nevednica*, če ti kaj denarja viška hodi, oziroma ti hodi po mislih, da ga lahko izgubiš tudi v “varnih naložbah”, a bi tvegala, pa bi se medve lotili, kar imam v mislih? Še vedno lahko rečeš ne, pa denar porabiš za nekaj, kar te je že dolgo mikalo in veselilo, če drugo ne, pojdi na kakšno potovanje ali pa naredi komu veselje – mene je v dobro voljo spravilo že samo branje nekega članka, da na Kitajskem oz. v Japonski nek dobrodušnež na WC- jih pušča kuverte z denarjem…

Oh, kako si želim, da bi bil svet malo bolj pravičen…

New Report

Close