Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Obrestna mera

Obrestna mera

Spostovani!

Odločamo se za stanovanjski kredit. Ponudbo imava za 6-mesečni libor + 1,3% pribitka, znesek kredita je 35000 EUR na 10 let. Zanimala sva se tudi za fiksno obrestno mero, ki pa bi znašala 6% za isti znesek in isto dobo. Zanima naju, če se sploh da še kje dobiti nižjo fiksno obrestno mero od 6%?
Kot strokovnjak na tem področju verjetno veste kakšne so predvidene rasti obrestni mer v prihodnosti? Se morda pričakuje enaka rast ali obstaja neka meja do katere se bodo te obrestne mere zviševale?

Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujeva.

Pozdravljeni!

Pod 6 % fiksno obrestno mero, kot sem malo preveril ni mogoče več dobiti. Če kdo pozna, naj napiše kje in kakšni so pogoji za to.

Ponudbe, ki jo imate je dobra in jo lahko brez skrbi sprejmete. Obrok bo precej nižji, kot pri fiksno OM.

Zviševanje OM v ECB-ju se je ta moment ustavilo. Verjetno zato, ker so na ECB začele pritiskati posamezne države najbveč Francija. Začelo je ogrožati državne finance. Po mojem prepričanju nad 6 % ne bo prišla skupna obrestna mera s ponudbo, ki njo imate(referenčna+pribitek) tako, da fiksna niti ni ugodna, razen če želite res veliko varnost.

Srečno!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Vprašanje za Dar:
Ali mi lahko zaupate na kateri banki ste se dogovarjali za fiksno O.M.?

Hvala.

Pa je sploh za pričakovati,da bosta Euribor in Libor sploh še kdaj tako
niska kot sta bila pred letom.Kot finančni strokovnjak kak kredit
bi vi vzeli na Libor ali Euribor.Mi je jasno vse glede tveganja in sem gledal statistiko in je švicar zdaj majhen napram evru.Jaz imam za zgoraj omenjen znesek
6 mesečni Libor+1.3 stroški odobritve 190CHF(še se bi dalo dogovorit glede stroškov odobritve),zavarovanje porok.
Na drugi banki pa 3 mesečni euribor+0.9 pribitka brez stroškov odobritve,zavarovanje porok.Tako da razlika v stroških ni velika.

Hvala za odgovor

Zaenkrat ni za pričakovati padec referenčnih obrestnih mer, vendar kaj bo čez eno leto je nemogoče napovedati, kaj šele daljše obdobje. Finančne situacije se hitro spreminjajo. Sam ima kredit na Libor. Obrok je toliko nižji, da se mi splača. Če se bo pa kaj spremenilo ali obrnilo se boma pa tudi jaz prilagodil situaciji in spremenil kredit npr. na EURIBOR. Še vedno imate nižji obrok na LIBOR, kljub zelo nizkemu pribitku na EURIBIR. Odkar obstaja EURIBOR je za 1 do 1.5 odstotne točke LIBOR nižji. Lahko namignete, kje so vam ponudili kredit 0.9% + 3M EURIBOR? To je tudi zelo ugodno. Morda lahko kaj dosežete s pribitkom na Libor?

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Kredit po fiksni obrestni meri sem se dogovarjal v SKB in Koprski banki(imajo na netu v cenikih fiksno 5.8,meni ponudili 6,4 za5,8 pa niso hotel slišat,ker je samo za njihove dobre stranke-baje.Sedaj to ponuja tudi moja banka bi bil 6.1 fiksni.
Ponudbo za 3M euribor+0.9 je na banki koper,za družinski paket.Drugace je pribitek 1.1.Bom verjetno kar vzel na libor,če bo pa kaj narobe šlo bomo pa menjali,kot svetujete.

Najlepša hvala za vašo pomoč

Lp,

Jaz bi ravnal enako. Ta moment je to najbolj sprejemljivo.

Lp,

New Report

Close