Stanovanjska varcevalna shema????
Pozdravljeni!
Mene pa zanima kdaj bo razpis(upam da je tako prav napisano)za NACIONALNO STANOVANJSKO VARCEVALNO SHEMO,O tem nevem nic je pa baje zelo ugodno da 5 let varcujes potem pa lahko dvignes kredit.Zdaj pa mene zanima kaksni so pogoji ce je razpis to leto in kam grem lahko za to vprasat naj se povem da sem stara 22 let in ali lahko npr.3 druzinski clani varcujejo za ta namen ter potem vsi skupaj dobimo ta kredit.?Hvala vam v naprej za ta odgovor
Beky, tu je link:
http://www.stanovanjskisklad-rs.si/index.php?location=1_1_0_0_0&range=0&showElement=158
Vedi, da po zaključku sheme prideš na banko in moraš izpolnjevati enake pogoje kot navarčevalci glede kreditne sposobnosti. Če bodo trije plačniki, potem bo šlo. Osebno nisem ravno pristaš bančnega varčevanja, dejanskih razpisnih pogojev ne poznam, primerjalnih izračunov pa tudi nisem delal.
Pri NSVS je težava, da je danes nekaj ugodno, čez pet let bo pa to, kar sedaj podpišete že neugodno. Tako se je izkazalo do sedaj v vseh shemah. Če nameravaš zelo varno in solidno varčevati in čez pet let kupiti stanovanje, potem je to primerna naložba za vas.
Natančno preberite vse pogoje in člene pogodbe ter se nato odločite.
Srečno!