Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute delnice ISTRABENZ

delnice ISTRABENZ

Dobil sem pošto, da zaradi izključitve manjšinskih delničarjev Istrabenza Turizem d.d., turizem in storitve, želijo izplačati denarno odpravnino. O tem prenosu nas niso obvestili. Izplačati nameravajo, glede na sklep skupščine, 79 EUR na delnico.
Sam imam nekaj delnic še iz časov certifikata in jih sicer nisem nameraval prodati. Kot vidim je cena delnice Istrabenz preko 100 EUR. Zanima me ali moram sprejeti to ceno?? Ali se sicer lahko zgodi, da ostanem tudi brez tega denarja?
Hvala za odgovor.

Za delnico Istrabenza lahko trenutno na borzi dobiš okoli 115 eur. Morda boš lahko dobil še več ali pa manj kasneje .

Pozdravljen, Novi!

Hja, stvar izgleda takole: gre za dve delniški družbi in za dve delnici, HRPG in ITBG. Prva ne kotira na borzi, druga pač. O sklepih Turizma ne vem nič, ker ga ne spremljam, ti bi pa kot lastnik, moral biti sprotno obveščan o vsebini skupščin, torej tudi o nameri za iztisnitev malih delničarjev, ki se je zgodila 9.7.2007. Meni se je podobno zgodilo z Autocommercom, pa nisem imel kaj storiti. Če ne prodaš prostovoljno, se delnice kupi na podlagi sklepa lastnikov in na temelju Zakona o gospodarskih družbah. Če misliš, da si bistveno oškodovan in da bi lahko dejansko dobil več kot ponujeno, ti priporočam da se obrneš na http://www.mali-delnicarji.si/?id=3
Lastništvo je tudi breme, ne samo korist! Več sreče prihodnjič!

Pa še to: ker menim, da nimaš druge racionalne izbire, začni razmišljati, kam boš denar od prodaje naložil!

New Report

Close