Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Na kaj naj bom pozorna pri najemu kredita?

Na kaj naj bom pozorna pri najemu kredita?

Se opravičujem ker bom morda vprašala kaj neumnega, ampak je bolje da se prej pozanimam, kot pa da me na kakšni banki okoli prinesejo. Čisto nič se ne spoznam na te stvari……..
Skratka, nameravava temeljito prenoviti stanovanje, prihranjeno pa nimava kaj dosti, bi pa vzela stanovanjsk kredit. mož zasluži precej več kot jaz. Sva komitenta različnih bank. Jaz sem pred dvema letoma zaključila z varčevanjem (stanovanjska shema)pri tretji banki, denar sem porabila za nekaj drugega, vendar še imam možnost (baje) najeti kredit iz tega naslova (še ni poteklo 2 leti).
Vprašanja:
– Katera banka nudi najugodnejši stanovanjski kredit trenutno? (če mogoče kdo ve)
– Če si komitent, ali ti dajo ugodnejše pogoje?
– je bolje, če vsak od naju najame kredit, ali naj samo mož najame večji znesek?
Ali je kredit iz naslova stanovanjske sheme res najbolj ugoden ali se splača pogledati še kam drugam?
– Ali se da kaj spogajati, češ na tej in tej banki mi dajo takšne pogoje, kaj pa pri vas?

In lepo prosim če mi kdo napiše še kakšen nasvet.
100X hvala.

Pozdravljeni!

Kot prvo se z bankam individualno dogovarjate in pogajate o stanovanjskem kreditu in kjer je najugodnejši tam ga najamete. Zavarovan je lahko s hipoteko ali pa pri zavarovalnici, tako je najpogosteje. Da ste bila varčevalka NSVS ni nobene garacije za najugodnejši kredit.

-Kredit je stvar individualne obravnave in dogovarjan in ni pogojeno s tem v kateri banki. Po večinoi so banke zelo prilagodljive.
-Če odprete račun na drugi banki in prenesete poslovanje je vedno pogajalski argument za boljše pogoje. Vse banke imajo za komitente boljše pogoje.
-Če kredit vzameta oba (družinski kredit) so boljša pogajalska izhodišča za boljše pogoje. Odvisno je od bonitet. Zavedati se morete, da imata potem oba zelo otežkočeno, če bosta čez čas potrebovala še kak kredit. Krediti se dobijo ugodnejši, kot so po pogjih NSVS.
-Najboljš pogajalsko izhodišče je konkurenčna ponudba od druge banke. Mora biti pisna, ker na besedno vsi ne verjamejo.

Nasvet lahko dam, da se sedaj dobijo krediti tudi z 1,2 % + LIBOIR. Odvisno je od bonitete in za solidno bonitetne stranke so priitki okoli 1,2 %. Če bo 1,3 ali 1,4 bo tudi še OK.

Srečno!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Najlepša hvala.

New Report

Close