Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute 2 ponudbi za hipot. kredit

2 ponudbi za hipot. kredit

1. ponudba: znesek: 175 000 chf ali 105000 e
doba: 240 m
ref. obr. mera. 2,75
obr. marža: 1,7
pogodbena letna obr mera: 4,45
stroški odobritve: 407,35 (chf)
mes. anuiteta: 1102,42 chf ali 659 e
eom: 4,65

2. ponudba. isti znesek na 20 let
obr. mera: 2,81
obr. marža: 1,5
skupna obr. mera: 4,31
eom: 4,43
mesečna anuiteta: 653,56
stroški odobritve: 400 eur

Verjetno so pogoji obeh ponudb precej splošni. Kje se naj še pogajam? ali je boljša 1 ali 2 varianta? Pri 1. ni možno menjat valute-je libor, pri 2. je večvalutni-vsake 3 mesece lahko spreminjaš libor v evribor. ?zahtevajo’ pri obeh zavarovanje stanov, življ. zavarovanje in prenos (pri 2., prva pa je moja ‘banka’)
Kolikšne so zdaj -dobre- obr. marže? In kakšna skupna obr. mera?

Sva oba visoko izobr., mož zaposlen za ndl. čas v zelo dobrem podjetju, jaz za dol čas v šolstvu. ali lahko iztrživa boljše pogoje?

Jaz bi vzel drugo, in to čiprej že jutri, ker je CHF trenutno visok 1€ – 1, 59 CHF, mesec nazaj 1, 67, kar pomeni, da če švicar padel na povprečno ceno zadnjega leta pri omenjenem znesku lahko kar precej privrčuješ, ko pa je švicar nizek zamenjaš v €, da dobiš čim manj €, bo pa švicar zraste ga potem zope zamenjaš v CHF, ko ta pade zopet v € itd.

Lana,

referenčni obrestni meri sta pač različni, se pa teoretično na dolgi rok nekako poglihata in je zato ta postavka bolj brez pomena kakor ne. Marža je mogoče še stvar diskusije, vsaj kakor navajajo nekateri forumovci, EOM in anuiteta pa kažeta, da je kredit pod 2. ugodnejši.

Vesko,

zanimiva teorija, če bi bila menjava brezplačna ali vsaj poceni. Je pa zavarovanje drugovalutnega kredita izredno zanimiva tema in jo bom v kratkem načel.

Pozdravljeni!

Dejstvo je, da je druga ponudba ugodnejša in tudi konkurenčna. Za banke ste za dobre stranke in se zato da morda še kaj spogajati, vsaj nižji znesek odobritve ali kake druge ugodnosti pri prenosu računa. Menjava valute je izrednega pomena.

Srečno!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close