pomoč pri kreditu!!!
Pozdravljeni!
Glede na to, da sem totalni laik v zvezi s krediti bi vas prosila za pomoč.
Ali obstaja možnost dobiti kredit v vrednosti 100.000 EUR, če sva oba s partnerjem zaposlena za nedoločen čas in kreditno sposobna. V naslednjem
letu želiva kupiti stanovanje, privarčevanega nimava nič, tudi svoje nepremičnine nimava, zato me zanima ali kaka banka izplačuje 100% znesek nepremičnine. Malo sem se začela zanimati in so mi na Raiffeisen rekli da lahko dobiva pri njih max 75% kredita ko dokažem z virmanom da sem tistih 25% plačala.
Kako priti do kredita če nimaš ne sredstev ne nepremičnine?
Mogoče se vam zdijo moja vprašanja butasta, ampak resnično ne vem!
Hvala
lp
ella
Pozdravljeni!
Če niste uspeli prav nič privarčevati, ali boste lahko shajali npr. 20 let s 600 EUR obroka za kredit?
Pri nakaterih bankah je možno dobiti kredit praktično brez lastne udeležbe, s tem, da vzamete dva kredita. Enega za lastno udeležbo, drugega pa hipotekarnega. Če imaste oba solidne prihodke, verjetno ne bo težav.
Srečno!
Zakaj nihče preprosto ne odgovori na vprašanje, ne pa da je v odgovorih vedno polno sarkazma ipd. Pri 30 letih in enem otroku in drugem na poti nimava nič prišparano (tistih par tisoč EUr ki jih imava vedno za vsak slučaj ne štejem za prišparano). Saj imamo ravno zaradi tega kredite!!!! Do zdaj se nisva pufala, zdaj bi se pa rada in če bova vsak plačevala med 300 in 400 EUr kredita mesečno nama bo zneslo, nama bo že moralo! Ne bom rekla da imajo vsi kredite, ampak resnično imajo vsi kredite, ne vem kaj za vraga se greste nekateri. Šparali pa nismo iz razloga, ker smo se šolali, dajali staršem mesečno denar za najemnino in hrano, ker pač sami nimajo veliko. V življenju si sami postavljamo prioritete…..
Hvala za odgovore, gospod Tomc, hvala za informacijo glede kredita brez lastne udeležbe, mogoče veste katere banke ponujajo tak kredit.
Lp
ella
Se opravičujem, če sem vas razjezil. Gledam z očmi banke, kot vam je že povedal ejga. Banka Slovenije zahteva dobro zavarovanje kreditov in za takšne kredite, brez udeležbe vas morajo dati v skupino bolj rizičnih kreditov in delati večje rezervacije, kar je pa za banko drago. Banki ni cilj prodajat nepremičnin, ker to predstavlja dodaten strošek, ampak posojat denar in za to dobivat obresti.
Kredita brez lastne udeležbe ne poznam poznam pa kredit, kjer za lastno udeležbo vzamete drugi kredit, ki ga zavarujete pri zavarovalnici. Če mi pošljete privatno sporočilo ali email, vam napišem pri kateri banki so takšne kredite že izpeljali.
Lp,
ejga,
kako si pa to izračunal. da bo po 10ih letih dolžna 125.000 EUR?
Ella, za izračun kreditne obveznosti uporabljaj spletne izračune bank, če ti ti ne bodo zadoščali, potem pa delaj simulacije na http://www.denar.com , rezultati niso v cent enaki, so pa dovolj natančni.
Ella,
da ti dam enostaven odgovor brez nepotrebnega “pametovanja”.
1. Kredit 100.000 EUR, odplačilna doba 30 let = anuiteta pr. 500 EUR
2. Koliko boš dejansko preplačala na koncu ti danes ne more
povedati nihče! Vse je odvisno od gibanja Euriborja/Liborja, to ti pa
danes ne more predvideti nihče! Lahko da boš vrnila več, lahko da
manj!? Po današnji vrednosti Liborja bi po 30 letih vrnila 184.000 EUR
(upoštevana skupna obrestna mera 4,5 % p.a.)
3. UNICREDIT banka ima trenutno akcijo stanovanjskih kreditov in med
drugim imajo možnost najetja kredita tudi do 100 %, drugače pa ti
naredijo dva ločena kredita – enega zavarovanega pri
zavarovalnici, drugega na hipoteko (80 %)
Ejga,
glede kreditov CHF in vezave na Libor – daj razloži oz. argumentiraj mi,
zakaj bi to bila slabša varianta kot vezava na Euribor!
Če daješ komentarje prosim argumentiraj in ne ugibaj.
Upoštevanj tudi, da je možna tudi zamenjava kredita iz ene v drugo valuto,
če bi se pogoji poslabšali.
Mimogrede, pred časom so Finance naredile podrobno primerjalno analizo in
prišli do ugotovitve, da je kredit v CHF, vezan na Libor boljša izbira.