Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute pomoč pri kreditu!!!

pomoč pri kreditu!!!

Pozdravljeni!

Glede na to, da sem totalni laik v zvezi s krediti bi vas prosila za pomoč.

Ali obstaja možnost dobiti kredit v vrednosti 100.000 EUR, če sva oba s partnerjem zaposlena za nedoločen čas in kreditno sposobna. V naslednjem
letu želiva kupiti stanovanje, privarčevanega nimava nič, tudi svoje nepremičnine nimava, zato me zanima ali kaka banka izplačuje 100% znesek nepremičnine. Malo sem se začela zanimati in so mi na Raiffeisen rekli da lahko dobiva pri njih max 75% kredita ko dokažem z virmanom da sem tistih 25% plačala.
Kako priti do kredita če nimaš ne sredstev ne nepremičnine?

Mogoče se vam zdijo moja vprašanja butasta, ampak resnično ne vem!

Hvala

lp
ella

Jaz osebno ti ne bi dal denarja – si preveč rizičen posel, glede na podatke, ki si jih navedla.

Mogoče lahko edino poskušaš malo jih okoli prinesti tako, da navedeš kupoprodajno vrednost nepremičnine za 33% višjo kot pa dejansko plačaš.

Pozdravljeni!

Če niste uspeli prav nič privarčevati, ali boste lahko shajali npr. 20 let s 600 EUR obroka za kredit?

Pri nakaterih bankah je možno dobiti kredit praktično brez lastne udeležbe, s tem, da vzamete dva kredita. Enega za lastno udeležbo, drugega pa hipotekarnega. Če imaste oba solidne prihodke, verjetno ne bo težav.

Srečno!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Zakaj nihče preprosto ne odgovori na vprašanje, ne pa da je v odgovorih vedno polno sarkazma ipd. Pri 30 letih in enem otroku in drugem na poti nimava nič prišparano (tistih par tisoč EUr ki jih imava vedno za vsak slučaj ne štejem za prišparano). Saj imamo ravno zaradi tega kredite!!!! Do zdaj se nisva pufala, zdaj bi se pa rada in če bova vsak plačevala med 300 in 400 EUr kredita mesečno nama bo zneslo, nama bo že moralo! Ne bom rekla da imajo vsi kredite, ampak resnično imajo vsi kredite, ne vem kaj za vraga se greste nekateri. Šparali pa nismo iz razloga, ker smo se šolali, dajali staršem mesečno denar za najemnino in hrano, ker pač sami nimajo veliko. V življenju si sami postavljamo prioritete…..

Hvala za odgovore, gospod Tomc, hvala za informacijo glede kredita brez lastne udeležbe, mogoče veste katere banke ponujajo tak kredit.

Lp

ella

Ne razumem zakaj je potrebno toliko gneva, ko ti pa nekdo po resnici odgovori – nikjer nisi zapisala kako boš zagotovila banki, da bo dobila svoj denar in obresti nazaj….to pa je edino kar šteje za banko.

Če pač ne znaš brati odgovora, ti tudi študij, otroci in vse skupaj prav nič ne pomaga.

Tako da mi bo vsak mesec vzela od plače 400 EUr, če pa to nekoč ne bo možno, mi bo pa vzela stanovanje. Saj tako to gre ne? Men se zdi čist simpl.

Ravno o tem govorim – če boš vračala po 400€ur na mesec, boš po 10 letih dolžna 125.000 €ur oziroma 25% več.

Verjamem, da je to zate simpl, medtem ko banki ne bo ravno všeč…

Hvala za mnenje.

lp

ella

Malenkost. me veseli, da sem pomagal, da ne boš brez potrebe skakala in izgubljala dragocenega časa…

Se opravičujem, če sem vas razjezil. Gledam z očmi banke, kot vam je že povedal ejga. Banka Slovenije zahteva dobro zavarovanje kreditov in za takšne kredite, brez udeležbe vas morajo dati v skupino bolj rizičnih kreditov in delati večje rezervacije, kar je pa za banko drago. Banki ni cilj prodajat nepremičnin, ker to predstavlja dodaten strošek, ampak posojat denar in za to dobivat obresti.

Kredita brez lastne udeležbe ne poznam poznam pa kredit, kjer za lastno udeležbo vzamete drugi kredit, ki ga zavarujete pri zavarovalnici. Če mi pošljete privatno sporočilo ali email, vam napišem pri kateri banki so takšne kredite že izpeljali.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

ejga,

kako si pa to izračunal. da bo po 10ih letih dolžna 125.000 EUR?

Ella, za izračun kreditne obveznosti uporabljaj spletne izračune bank, če ti ti ne bodo zadoščali, potem pa delaj simulacije na http://www.denar.com , rezultati niso v cent enaki, so pa dovolj natančni.

naredi obrestni račun za 100.000 eur in vračanje 400 eur na mesec…se mi zdi da se nekdo norca dela…

ejga, ne vem kdo, jaz sigurno ne!
Daj bodi tako prijazen in pokaži izračun, da bomo vsi vedeli, kako si to izračunal.

vstavi 2 formuli v excel pa boš videl kaj pride ven…

v kolikor je pa to pretežko, pa lahko naredimo logičen izračun : mesečne obresti za tak kredit znašajo ca. 500 €ur, kar pomeni, da se nam glavnica mesečno poveča za 100 €ur…

ejga, ella je rekla, da je ˝pri tridesetih˝, zakaj bi potem morala vzeti kredit na 10 let, kakor si ti previdel?

ok, pa naredimo na 50 let….dolg bo potem pač nekih 500.000 €ur…ne vem kaj se spremeni?

ejga,

ella je napisala, da bi plačevala vsak po 300 – 400 evrov mesečno, a misliš, da se za denar ne izide noben kredit?

Ella,
da ti dam enostaven odgovor brez nepotrebnega “pametovanja”.

1. Kredit 100.000 EUR, odplačilna doba 30 let = anuiteta pr. 500 EUR
2. Koliko boš dejansko preplačala na koncu ti danes ne more
povedati nihče! Vse je odvisno od gibanja Euriborja/Liborja, to ti pa
danes ne more predvideti nihče! Lahko da boš vrnila več, lahko da
manj!? Po današnji vrednosti Liborja bi po 30 letih vrnila 184.000 EUR
(upoštevana skupna obrestna mera 4,5 % p.a.)
3. UNICREDIT banka ima trenutno akcijo stanovanjskih kreditov in med
drugim imajo možnost najetja kredita tudi do 100 %, drugače pa ti
naredijo dva ločena kredita – enega zavarovanega pri
zavarovalnici, drugega na hipoteko (80 %)

ella ni napisala tega, ampak je napisala da bi plačevala 400 Eur mesečnega obroka in da bi vzela 100.000 Eur kredita. Zadeva se izzide kot sem napisal – torej da svojim potomcem zapusti en kup dolgov.

Če se predpostavke drugačne naj napiše, vendar se po mojem mnenju nekdo malo norca dela po forumu…

O Chf in Liborju je bilo že veliko zapisanega in nikjer nisem zasledil, da bi ga kdo priporočal za kredita na 30 let…tako da vsi zgornji izračuni (brez prevelikega pametovanja) padejo v vodo…

Khm…. Vsaj razpisali ste se in moram priznati da toliko različnih mnenj in informacij že dolgo nisem dobila. Hvala vsem za mnenja, ta teden se odpravljava na banke, pa bova videla kakšna pogajalca sva. 🙂 Definitivno sporočim izzid.

lp

ella

ejga, preberi si tole

elanino,
le kaj si čakal z informacijo toliko časa! Pod ˝tvojimi˝ predpostavkami lahko ella še varčuje ca 300 EUR mesečno. Fino!

Že možno da je v začetku tako napisala, vendar se je kasneje popravila…

Pa saj ni problema, bo že banka ocenila ali lahko odobri tak kredit…sem napisal samo svoje mnenje in kako bi jaz ravnal…

Ejga,

glede kreditov CHF in vezave na Libor – daj razloži oz. argumentiraj mi,
zakaj bi to bila slabša varianta kot vezava na Euribor!
Če daješ komentarje prosim argumentiraj in ne ugibaj.

Upoštevanj tudi, da je možna tudi zamenjava kredita iz ene v drugo valuto,
če bi se pogoji poslabšali.

Mimogrede, pred časom so Finance naredile podrobno primerjalno analizo in
prišli do ugotovitve, da je kredit v CHF, vezan na Libor boljša izbira.

New Report

Close