Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute hipotekarni kredit

hipotekarni kredit

Pozdravljeni,
v zadnjem času se vrtijo po TV reklame za najem ugodnih hipotekarnih stanovanjskih kreditov. Zasledila sem celo oglas z 1.1 % pribitkom. Mislim, da jo ponuja Erste banka. Sedaj pa ugotavljam, da nima enote v Sloveniji?
Mi zna kdo svetovati, kje dobiti najugodnejši pribitek – glede na trenutno oglaševanje? Potrebovala pa bi velik znesek – cca 190.000 EUR za nakup nepremičnine.

LP

Spoštovani!

Pribiek je odvisen predvsem od vaše bonitete in spretnosti pogajanja z bankam. Za tako velik znesek kredita si morate vzeti čas in obiskati čim več poslovalnic bank. Ko imete nekaj ponudbo nadaljujete obiske, kjer se pogajate za boljše pogoje. Razlike so lahko velike.

Za pogoje kredita se vedno individualno dogovarja z banko in se ne zanaša samo na reklame.

Srečno!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

pribitek 1,1% ima volksban stem da je kredit vzet na EURIBOR.
svetujem najprej na svojo potem pa s ponudbami na ostale banke.
pa vidiš konkretne razlike.

za individualno svetovanje kar na mejl([email protected])

srečno

V kolikor dobite pribitek 1,1 ste zmgovalec št. ena,
to je tki. fenomenale….
Vzemite takoj in se ne sprehajajte okrog, da vam vrabec ne uide iz rok in potem bo samo še golobček na strehi,
pa verjamete v pribitek 1,1 – jaz ne…………
Lobi

Lobi,

ne tako lahkotno. Kredit je porebno gledati v celoti. Za nizko obrestno mero se lahko skriva kaka past ali nekaj kar nam ne ustreza oz. na koncu ugotovimo da to sploh ni ugodno. V tem znajo banke biti zelo inovativne. Pogodbo je potrebno natančno prebrati in se pozanimati o vseh podrobnostih.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Tak pribitek dobiš, če pri njih 20% vrednosti kredita vložiš v njihove sklade.

Ketika, Volksbank ima ta 1,1 pribitek, vendar pod pogojem kot piše tsce4a, poglej si link:

http://www.volksbank.si/

Moraš pa upoštevati, da banke ne izplačajo kredit v 100 % vrednosti zastavljene nepremičnine, glede tega so različne npr. NLB izplača 60 %, več ob odobritvi njihove uprave, Raiffeisen 80 %, redko katera banka izplača največ do 90 % vrednosti nepremičnine, kar je največ kar je možno (banka obravnava in se odloči, če izplača do 90 %), ki jo kupuješ. Tudi jaz sem na lovu za kredit in sem danes bila na 9. bankah in ti lahko povem, da imata najugodnejše pogoje Abanka (1,3 pribitek in 6 mesečni euribor) in Unicredit (ex Bank Avstria) s 1,25 pribitkom in 12 mesečni euribor. Oba ponujata tudi družinski kredit (en je nosilec kredita drugi pa je soplačnik). Obe tudi izplačata do 90 % vrednosti zastavljene nepremičnine. Ti pogoji veljajo, če si komitent, drugače je višja obrestna mera (kot tudi na vseh drugih bankah). Če kupuješ nepremičnino po ceni 190.000 EUR in nimaš nič našparano ali pa nekaj malega, boš morala zastaviti še kakšno drugo nepremičnino ali vzeti za razliko še potrošniški kredit ali kredit, zavarovan prek zavarovalnice. Najbolje, da greš na banke povprašat, ker v tvojem primeru gre za velik znesek in tudi odvisno je na koliko let bi vzela kredit.

lp, Zarja

Hoj,
hvala za informacijo o pribitkih.

Zarja – zanima me, za kako dobo si vzela kredit in v kolikšnem znesku, da so ti odobrili tako ugodni pribitek? Moj kredit predstavlja malo več kot pol vrednosti nepremičnine.

Kako se banke znajdejo – Volksbank oglašuje le 1.1 % pribitek, z ničemer ga ne pogojuje – torej je oglas zavajajoč?!

Pozdravljeni,
ne gledat samo pribitke, saj se v ozadju skrivajo različne pasti, da razjasnim,
ena banka vam bo dala pribitek 1,3% in bo obrok 1000€, druga vam da pribitek 1,34 in bo obrok 988€, seveda pri enakem euriborju, le kako je to mogoče?*=?)=/&%$, kaj vse se ne spomnimo bančniki, a ne?
Zato še enkrat, prepričajte se tudi o obroku in eom – efektivni obrestni meri.
Bodite širokogledi in ne paradni konji, ki padajo samo na pribitek, ti časi so minili, ravnokar sem urejal kredit za 300.000€ in je pri pribitku, ki ga je ponujala druga banka 1,2%, velika razlika, saj sem stranki ponudil 1,22% pribitek na enako osnovo – euribor, ter se je oblakov prijela, da jo ne zanima višji pribitek, ko pa sva razjasnila, da ima anuiteto nižjo za 12 eurov na mesec je bilo pa konec sistema – PRIDEM jutri je dejal. Tako je to, še enkrat, velikokrat vam Janez Tomc svetuje, da glejte kredit v celoti in se tega tudi držite in ne nasedajte kar enim oglasom, 1,1% – ta pribitek dobi samo član uprave in ne mi navadni smrtniki.
Drugače pa je vaš kredit rešljiv, če imate kolikor toliko dobro boniteto.
Upam, da sem vam vsaj malo približal stanje še z drugega zornega kot.
SREČNO,
[email protected]
Lobi

Ketika,

vzela sem ga pri Unicredit, s tem, da sem postala njihov komitent (ni mi važno na kateri račun dobivam plačo), ker je ugodnejša eom, tudi provizije ne računajo, če dviguješ na drugih bankomatih prav tako ne zaračunavajo, če plačuješ preko trajnika. Kredit sva vzela s fanotm kot družinski kredit – jaz sem nosilka, on je soplačnik, vzela sva 70.000,00 EUR na 12,5 let, s eom 6,5 % in 12 mesečni euribor (vrednost nepremičnine je 80.000,00 eur) in so nama odobrili kredit za vseh 70.000,00 eur, to je 88 % vrednosti nepremičnine, toliko tudi rabiva, ostalo malenkost imava našparano. Da ti odobrijo do 90 % vrednosti, presojajo glede na podatke, kje si zaposlen, kake so zmožnosti plačevanja anuitet,…

Kar pojdi vprašat na Unicredit in kot sem že zgoraj napisala, je tudi Abanka ugodna. Pri tebi gre za velik znesek, zato vprašaj, če ti dajo sploh kredit za tako velik znesek in na kolko let. Sama bi ga plačevala?

Glede Volksbank ni zavajajoče, ker piše pol spodaj, da akcijski pogoji veljajo v primeru, da ob sklenitvi kreditne pogodbe kreditojemalec vplača lastna sredstva v vzajemne sklade Volksbank Invest, in sicer v višini najmanj 20% odobrenega kredita.

lp, Zarja

New Report

Close