Smo že blizu panike!
Moja napoved pol leta nazaj se je uresničila!
http://med.over.net/forum5/read.php?178,4395734,4401808#msg-4401808
Se vidi, da trezno in prevdarno razmišljaš, kar je pred pol leta izgledalo povsem nemogoče in se ti je verjetno kdo posmehoval se uresničuje. To kar se sedaj dogaja na borzi, ni noben borzni analitik predvidel, sem pa redno spremljal izjave. Sedaj se dogaja efekt panike, ker so se vlagatelji ustrašili in prodajajo delnice, čeprav z izgubo. To ceno na trgu še niža. Smo pa v svetovni recesiji. Slovenija je zelo majhen trg in zaradi tega verjetno toliko bolj občutljiv.
Lp,
Tudi jaz nisem pričakoval da bo šlo tako nizko.
Samo ko danes premišljujem kako hitro je šlo zadnjih nekaj let vse gor, potem se mi ne zdi več čudno da gre dol tudi tako hitro.
Po Fibonaciju zna iti Krka tudi 62% nižje od svoje max cene 130eur. To znese 51 eur. Bomo videli.
Upam da ne bo šlo tako nizko ker potem del slovenskih vlagateljev ( po mojem okoli 40%) ne bomo nikoli več videli na borzi. To bi pomenilo da ne bo več pritoka svežega denarja in takih tečajev kot so bili lansko leto še dolgo ne bomo več videli.
@minimax :
Sicer ne trguješ, samo svetuješ, da kupujemo krko po 110 ?
Tudi sam ne trgujem na SLO borzi ker tehnična analiza ni tako zanesljiva kot pri bolj razvitih trgih. Sam potegnem grafe dol s Yahoo-ja skupaj z oscilatorji in potem sam narišem resistance suport linije, …. v normalnem windows risarju. Se pa zaenkrat še učim tehnične analize zato me ne jemlite 100%. Trenutno delam samo z DAX-om in Zlatom. Graf za Dax sem ravno pripel na forum finančna točka nakupi in prodaje.
lepi.
niti ti, niti olala. ne razpravljata ampak samo stresata svoj cinizem. To, da si ti (ali pa olala., saj je vseeno) kupil KRKG po 8 evrov še ne govori o tvoji borzni uspešnosti in trgovalni usposobljenosti, res pa potrjuje pregovor, da tudi slepa kura zrno najde.
Glede na to, da se ti umikaš iz ˝razprave˝, se bom jaz vključil.
mp,
precej se strinjam s tabo, da zna KRKG še padati, vse tja do 60 – 65; sedanja meja 80 je po mojem mnenju bolj začasna, temelji pa na nekaj izraženega optimizma v današnjih časnikih in radijih in pa prenehanju forsirane prodaje delnic zaradi certifikatov; ko bodo zunanji lastniki delnic, ki so hkrati izdajatelji certfikatov, spet pritisnili na znižanje cene, se zna padec ponoviti; razmišljanja, da bo nekdo (država, podjetje,..) kupovalo zaradi vzdrževanja neke verdnosti delnice, s tem, da se zavedajo zunanjih prodajnih pritiskov, je iluzorno in tega ni pričakovati.
Iz današnjih financ:
˝Največja ponudnika delnic v zadnjih dveh tednih sta Unicredit (prej Bank Austria), ki je predvsem skrbnica delnic, in Erste Bank, ki je izdajateljica dveh v tem tednu izločenih certifikatov. Skupaj sta ti dve banki zmanjšali portfelj v Krki za okoli 40 tisoč delnic, kar je četrtino vseh prodanih delnic v tem času. Če certifikata ne bi bila izločena, bi se letos iztekla in Erste Bank bi morala upravičencem razdeliti 110 tisoč delnic Krke.˝
Torej nevarnost nadaljnjega padanja delnic še obstaja, zatorej previdno z nakupi, prodajo pa odsvetujem vsem, ker mislim, da bo do jeseni KRKG pridobila veliko večino izgubljenega, pa ne samo KRKG. Samo zdržati je treba do takrat.
Še enkrat povem, da je vse kar pišem izključno moje mnenje in si pridržujem pravico biti v zmoti. Transakcije so stvar individulnih odločitev.
No, zdaj sem pa prodal, delnice pa ponorele…šmentana reč.[/quote]
Jaz pa še kar čakam in študiram kaj bo, pač se mi še ne mudi, pa tudi panika me še ni zajela.
No morda se bo pa sedaj začelo pobirati, saj je očitno kar nekaj vlagateljev, ki več ne prenašajo te pritiske, jih je zajela panika in prodajajo.
Gremo lepo počasi malo gor in malo dol, kot po makadamski cesti. LOL