se vam je to že kdaj zgodilo -nekaj v zvezi z zavarovanjem
slej kot prej te bodo terjali za plačilo navedenega zneska.
vsaj pri meni je bilo tako; ko sem bila na porodniški, sem si položnice plačevala sama, nato pa sem šla nazaj v službo in sem mislila, da so mi že za prvi mesec plačali zavarovanje, česar pa v službi niso storili. tako so mi potem iz zavarovalnice čez cca pol leta poslali položnico za neplačano premijo.
kakšne odgovore dobivam, jaooo
..prekineš zavarovanje če nimaš namena plačevati….
a sem res tako glupo napisala, TOREJ ŠE ENKRAT:
da redno plačujem zavarovanje že nekaj let, plačala sem že za april, pa za maj,danes pa sem čisto slučajno našla položnico za marec, ki pa je nisem plačala!!!!
A je zdaj bolj jasno napisano?-to velja samo za nekatere, da ne bo pomote.
Če katero koli položnico izpustiš nenamerno ali namerno, dobiš v zelo kratkem času opomin, naj bo to elektrika, telefon ali kaj drugega.
Mogoče pa plačevanje zavarovalne premije za nazaj ni aktualno -MOGOČE??
Me razumete kaj mislim?? in mi zato niso poslali opomina.
Ti kar drži v predalu, pa pametuj da za nazaj ni aktualno, nič poslušat, saj si tolk pametna, pa čakaj.Samo da ne boš spet čez en čas pisala, joj sem dobila opomin, pa stroške opomina, pa ne vem kaj še vse malo pred Novim letom.Pametna pa si: za nazaj za marec ne bodo hoteli, saj nisi nič rabila, mislim, kdo je zdaj tle pameten.
Po domače vprašaj, če ti ni treba plačat za nazaj, ker če zavarovalnica tega ni ugotovila do danes, te tudi takrat, ko bo, kobajagi ne bo mogla terjat.
Ti si VSAKO premijo dolžna plačat, tudi če ti sploh pložnice ne bi poslali. Opomin je še toliko manj važen.
Odgovor po domače: brez skrbi, da bo zavarovalnica ugotovila, da ena premija ni plačana in jo boš takrat morala plačat, ker ne bodo rabili 10 let, da to ugotovijo, ampak bodo najkasneje jeseni.
Tista ideja, da ti ni itak treba plačat, ker kao ni več “aktualno”, je pa, oprosti, na mentalni ravni petletnika.