Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute BANKOMATI – PAMETNO JE VEDETI…

BANKOMATI – PAMETNO JE VEDETI…

Če vas kdaj tat ali kdo drug prisili, da na bankomatu dvignete denar,
vnesite svoj PIN v obratnem vrstnem redu.
Če je vaš PIN 1254, vnesite 4521.
Bankomat vam bo dal denar, vendar bo to hkrati prepoznal kot klic na
pomoč in bo sprožil alarm na policiji.
To opcijo imajo vsi bankomati, vendar veliko ljudi tega ne ve.
Prosimo, prenesite to informacijo še drugim. Ni odveč imeti tega v mislih.

Včeraj je bila ta informacija s strani bank demantirana.

sem dobila potem 2 mejla od kolegov z banke, da to ni res!

ŽAL JE TO EN NATEG FOLKA….DEZINFORMACIJA..PREVERJENO

Pa dajte no a boste res nasedli na vsako sranje, ki ga dobite po mejlu?

V tem primeru, bi vsakič ko bi jaz dvignila denar, pritekla policija. ker se moja številka piše iz leve in iz desne enako (nekaj takega kot 1001).
Al so bankomati tako pametni, da vedo kdaj tipkam od leve proti desni in kdaj od desne proti levi?

In vse, ki zanima…. Folk je to že preizkušal… In vse kar se je zgodilo je bilo to, da jim je požrlo kartico.

InternE-novice

Številka 23/08 20. maj 2008

Poslovanje z bankomati

Z informacijo nad dezinformacijo

V teh dneh je po epoštnih naslovih izven, pa tudi v banki pričelo krožiti »obvestilo« o tem, da je vnos PIN številke na bankomatu v obratnem vrstnem redu »varnostni signal«, ki sproži alarm na policiji. Poudarjamo, da navedbe NIKAKOR NE DRŽIJO.

Vljudno vas prosimo, da zato v komunikaciji s strankami, ki bi prejele tako epoštno sporočilo, prijazno, a odločno pojasnite, da gre za popolno dezinformacijo.

Odnosi z javnostmi NLB

moja pin koda je 5555 – kaj pa sedaj?????

Neverjetno,kako naivno ljudje razmišljajo. Pa dajte zrno pameti uporabiti in premisliti, ne pa kar na prvo žogo posredovati naprej.

In potem se čudimo razno raznim potegavščinam ….

no če že po prvem požere kartico, pol je tudi super, a ne. me vsaj oropat ne morejo. žal pa po prvem napačnem pinu bankoma ne vzame katice.

Nekaj takšnega kot zadnjič, da bankomat vzame nazaj denar, ki se ga pozabi vzeti. In ga ponovno položi na račun.
Ženske, vem, da obožujete stroje, ki mečejo ven denar, a ne precenjujte njihovih zmogljivosti.

Pojdi v šolo pa ti bodo povedali…

Ne bodi preveč pametna. Tehnologija za to obstaja in vse banke bi jo lahko uporabljale, ampak se jim zdi strošek za vplejati previsok.

Ne bodi preveč pametna. Tehnologija za to obstaja in vse banke bi jo lahko uporabljale, ampak se jim zdi strošek za vplejati previsok.[/quote]

Verjamem da obstaja ja. Ampak ne v Sloveniji – oz. slovenske banke je NE uporabljajo. lej, zarad mene lahk tud to preizkušaš pa vtikaš kartice v bankomat pa čakaš na policijo… Tvoja kartica, tvoj keš.

Povem samo, kar je res.

Ampak če ti misliš drugače, kar izvoli.

No, ampak dejansko pa ti bankomat vrne denar, ki si ga pozabil vzeti. Vrne ti ga na tvoj račun, ta transakcija je vidna tudi na izpisku. Seveda pa moraš imeti srečo, da ga nihče ni vzel. Govorim iz lastne izkušnje.

Ne bodi preveč pametna. Tehnologija za to obstaja in vse banke bi jo lahko uporabljale, ampak se jim zdi strošek za vplejati previsok.[/quote]

Verjamem da obstaja ja. Ampak ne v Sloveniji – oz. slovenske banke je NE uporabljajo. lej, zarad mene lahk tud to preizkušaš pa vtikaš kartice v bankomat pa čakaš na policijo… Tvoja kartica, tvoj keš.

Povem samo, kar je res.

Ampak če ti misliš drugače, kar izvoli.[/quote]

Nisem rekla, da deluje, če vtipkaš v obratni smeri PIN. Beri bolje. Sem rekla, da tehnologija obstaja in če bi banke želele, bi se dalo narediti tudi tega. Ampak ker so banke prerevne, tega ne bodo naredile.

Ti pa tud vsakemu mailu verjameš, ki ga dobiš :)))

Zate bi bilo bolj pametno vedeti, da ne verjemi vsega, kar ti pišejo na mail. Še bolj pa, da ne pišeš tukaj neresnic 🙂

Ampak nikar se ne sekiraj, ker jih je na to finto padlo veliko. Saj zadnje dni dobim ogromno te pošte.

kolikšna pa je verjetnost da me bo lopov prisilil naj dvignem na bankomatu denar? pa četudi obstaja, saj ne morem dvignit z bankomata vsega naenkrat ker je limit! jaka fora!

New Report

Close