BANKOMATI – PAMETNO JE VEDETI…
Če vas kdaj tat ali kdo drug prisili, da na bankomatu dvignete denar,
vnesite svoj PIN v obratnem vrstnem redu.
Če je vaš PIN 1254, vnesite 4521.
Bankomat vam bo dal denar, vendar bo to hkrati prepoznal kot klic na
pomoč in bo sprožil alarm na policiji.
To opcijo imajo vsi bankomati, vendar veliko ljudi tega ne ve.
Prosimo, prenesite to informacijo še drugim. Ni odveč imeti tega v mislih.
Pa dajte no a boste res nasedli na vsako sranje, ki ga dobite po mejlu?
V tem primeru, bi vsakič ko bi jaz dvignila denar, pritekla policija. ker se moja številka piše iz leve in iz desne enako (nekaj takega kot 1001).
Al so bankomati tako pametni, da vedo kdaj tipkam od leve proti desni in kdaj od desne proti levi?
In vse, ki zanima…. Folk je to že preizkušal… In vse kar se je zgodilo je bilo to, da jim je požrlo kartico.
InternE-novice
Številka 23/08 20. maj 2008
Poslovanje z bankomati
Z informacijo nad dezinformacijo
V teh dneh je po epoštnih naslovih izven, pa tudi v banki pričelo krožiti »obvestilo« o tem, da je vnos PIN številke na bankomatu v obratnem vrstnem redu »varnostni signal«, ki sproži alarm na policiji. Poudarjamo, da navedbe NIKAKOR NE DRŽIJO.
Vljudno vas prosimo, da zato v komunikaciji s strankami, ki bi prejele tako epoštno sporočilo, prijazno, a odločno pojasnite, da gre za popolno dezinformacijo.
Odnosi z javnostmi NLB
Ne bodi preveč pametna. Tehnologija za to obstaja in vse banke bi jo lahko uporabljale, ampak se jim zdi strošek za vplejati previsok.[/quote]
Verjamem da obstaja ja. Ampak ne v Sloveniji – oz. slovenske banke je NE uporabljajo. lej, zarad mene lahk tud to preizkušaš pa vtikaš kartice v bankomat pa čakaš na policijo… Tvoja kartica, tvoj keš.
Povem samo, kar je res.
Ampak če ti misliš drugače, kar izvoli.
Ne bodi preveč pametna. Tehnologija za to obstaja in vse banke bi jo lahko uporabljale, ampak se jim zdi strošek za vplejati previsok.[/quote]
Verjamem da obstaja ja. Ampak ne v Sloveniji – oz. slovenske banke je NE uporabljajo. lej, zarad mene lahk tud to preizkušaš pa vtikaš kartice v bankomat pa čakaš na policijo… Tvoja kartica, tvoj keš.
Povem samo, kar je res.
Ampak če ti misliš drugače, kar izvoli.[/quote]
Nisem rekla, da deluje, če vtipkaš v obratni smeri PIN. Beri bolje. Sem rekla, da tehnologija obstaja in če bi banke želele, bi se dalo narediti tudi tega. Ampak ker so banke prerevne, tega ne bodo naredile.