Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute krovni skladi

krovni skladi

V sloveniji imamo nekaj družb, ki upravljajo s približno 200 vzajemnimi skladi (10 gor ali dol, ali še kaj več). Ali je za pričakovati, da bo teh nekaj družb ustanovilo možnost (ali slovenska zakonodaja), krovnih skladov, ki bodo pokrivali različne sklade in bo med njimi možno prehajati brez davčnih obveznosti.
Danes npr. iz KD galileo ne moreš v KD hrast brez da bi prodal, plačal davek in kupil hras.
Dobro sedaj boste omenjali različna življenska zavarovanja, ki baje to že omogočajo, a te vrste varčevanja me ne zanimajo.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Novejši produkt od življenjskega zavarovanja je naložbena polica.. Vključuje življensko zavarovanje, ki ga lahko daš na minimum – ta produkt je bil oblikovan prav za takšne primere in omogoča da po 10 letih ne plačaš davka. Najbolje pa da poiščeš enega finančnega svetovalca, ki ti bo svetoval kako oblikovati portfelj. Kajti tvoje razmišljanje je zelo špekulativno in iz vprašanja je očitno, da sam nimaš dovolj znanja.

Ne verjamem, da je zelo špekulativno.
1. V tujini takšni skladi obstajajo
2. Življenskega zavarovanja ne potrebujem.
3. Ne maram varčevati tako dolgo, kot mi nekdo diktira, morda je to 3 leta, 20 let ali samo 14 dni

No pa bomo morda končno prišli na tisto moje vprašanje in razmišljanje:
povzeto pa vzajemci.com oz. citirano
Začetki davčne oaze tudi v slovenskih vzajemcih!

Novost! Na slovenski trg prihajajo krovni skladi. To so vzajemni skladi, sestavljeni iz dveh ali več podskladov, ki so oblikovani kot ločeno premoženje. DZU-ji bodo lahko že obstoječe in nove vzajemne sklade oblikovali v podsklade znotraj enega krovnega sklada. Naložbena politika posameznih skladov se pri tem ne bo spremenila. To je bistvenega pomena predvsem za vlagatelje, saj bodo lahko med podskladi krovnega sklada prehajali NEOBDAVČENO.

Slovenski DZU-ji se morajo z novimi akti uskladiti do novembra 2008, zato lahko krovne sklade pričakujemo nekje v začetku leta 2009.

No bravo!

Ja veš ampak meni in mnogim slovenskim vlagateljem bi to še kako prav prišlo, morda tudi tebi, če se kaj ukvarjaš z vzajemnimi skladi. Če hočeš ti povem zakaj so krovni skladi dobri, da ne bi sedaj tukaj nekomu o nečem kar že itak ve.

Zakaj so dobri? Ja pomoje ravno zato, da se izogneš davku od dobička.
Če je pa še kakšna prednost,hmm. Mi ne pade na misel, tako da če veš, bom vesela če poveš.

Pred leti, ko so se pričeli pojavljati vzajemni skladi so vlagali predvsem v Slovenijo. Različni skladi so si pa bili po svoji sestavi vseeno precej podobni. Seveda je to tudi danes, zato je težko izbrati sklade, ki se ne bi prekrivali.

A zakaj bi davek plačevali dvakrat, vstopno provizijo itd, ampak npr. galilelo in rastko vlagata v skoraj vse enaka podjetja, elegantno bi preko krovnega sklada prešla na Balkan, davek pri prodaji pa vseeno plačaš, a ne dvakrat.

New Report

Close