Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute ne vrnejo akontacije

ne vrnejo akontacije

Na kakšno išpekcijo se človek obrne,če mi neka firma ne vrne vplačane akontacije za odpovedano storitev?

Kdo pa je odpovedal storitev?

Lep pozdrav, JetFlash

Če si ti odpovedala, ti akontacije ne bodo vrnili. V tem je ravno snmisel akontacije – garancija za resnost, in to resnost naročnika.

fanii, res nisi napisala, kdo je odpovedal ?
Če si odpovedala ti, nimaš pravice do povrnjene akontacije, to so ti že povedali.

Glede vračila akontacije je odvisno tudi od razloga, zakaj je bila storitev odpovedana,ne samo od tega kdo jo je odpovedal.

LP

Pobrskaj po VIP-ovih straneh. Zdajle govorim malo na pamet, ampak mislim, da imajo pravico zaračunati dejansko nastale dosedanje stroške, akontacije pa ne smejo zadržat.

Storitev je bila odpovedana z moje strani (gre za odpoved rezervacije hotela, ki ga drugače kot z akontacijo ne moreš rezervirati) veliko pred zadnjim rokom za možno odpoved brez stroškov, vračilo tudi obljubljeno, zdaj se pa delajo francoze oziroma me nategujejo že več mesecev.

Imaš možnost zavarovanja rezervacije, ki pa ti jo povrnejo recimo v primeru bolezni ipd.

Lep pozdrav, JetFlash

Pošlji jim zadnji opomin s tvoje strani – če se ne držijo pojdi do odvetnika ter bodo plčali potem še stroške…

Kaj piše v pogodbi?
A je firma iz SLO?
Si skelpala preko neta?

No, ravno v zadnjem VIP-u so tema tudi agencije. Tega je malo preveč, da bi ti prepisovala, tisto o stroških, kar sem napisala zgoraj, velja pri odpovedi zaradi izrednih razmer. Kako je ob pravočasni odpovedi, bi moralo pisati v pogodbi oz. v splošnih pogojih poslovanja agencije. Še so ta kršili, jih prijavi tržni inšpekciji, če si članica Zveze potrošnikov, ti bodo pa pomagali tam.

Pogodbe ni. Plačala sem po predračunu, poslanem po mailu. Nobenih splošnih pogojev nikjer. Ne na spletni strani, ne na predračunu.
Se bom verjetno res kar v zvezo potrošnikov včlanina, večkrat prav pride.

kjer ni tožnika, ni sodnika.
dokler si ne boš ogledala njihovih spl pogojev, da ne boš točno vedela na čem si, je zaman iskat pomoč na inšpekciji…

New Report

Close