Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Plačevanje z BA kartico v tujini

Plačevanje z BA kartico v tujini

Živjo,

zanimajo me vaše izkušnje s plačevanjem z BA v tujini (predvsem Nemčija in Francija)…so hoteli in prodajna mesta, kjer se da plačati z njo bolj redkost ali ne?

Hvala za odgovore in lp

Če vidiš znal Mestro z dvema krogcema, si lahko v Zimbabveju pa ne bi smelo biti problema. V eu pa je to v 90% trgovinah

Evo, ta vikend v Muenchnu so BA jemali povsod, Vise in Eurocarda pa so se nekateri branili.

LP!

Zdajle bom pa prijavila eno nepreverjeno. V preteklosti so za nakupe v tujini zaračunavali provizijo. Ne vem če je temu še tako tudi po uvedbi evra. Zato jaz raje plačujem z Eurocardom.

Provizije ni, sem že preverjala na Kliku, ko sem prišla domov.

Provizija za dvig na bankomatu z BA kartico pa je – odkar smo v euro območju, enaka kot pa na bankomatu druge banke v Sloveniji. (kar seveda ne velja za Hrvaško).

V Franciji so celo raje sprejemali Maestro kot Eurocard! Res nobenih težav niti v Nemčiji niti v Franciji.
Še največ težav smo imeli s karticami v Grčiji pred 2 letoma, ker večinoma niso poslovali z njimi niti na bencinskih črpalkah 🙁

Na Hrvaškem če plačaš v tgovini ni nobene provizije, je celo bolj ugodbo če plačaš z ba kartico, ker pretvorijo po srednjem tečaju. Za dvig na bankomatu pa zaračunajo provizije nekje 2€.

BA v trgovini nikoli ni imel provizije, jo je pa imel in jo bo imel, ce z njim dvigas na bankomatu, ki ni v lasti tvoje banke.

New Report

Close