Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute borzno dogajanje

borzno dogajanje

Ne razumem zakaj še kar naprej nekako svarijo vlagatelje naj ne prodajajo delnic ampak počakajo, da se umiri?
Ali se bojijo vala dviga in nato … (ne vem čisto laično razmišjanje)?

Prosim dobre poznavalce za kakšen komentar!

Lep dan!

Sedaj nima smisla prodajati, ko ni nič več vredno.
Kamor je šel bik, naj gre še štrik.

trenutno je pač kriza in vrednost delnic – tudi če gredo še dol – ni realna. Prej ko slej bodo šle gor. Seveda pa to ne bo kmalu. Zato če denarja trenutno ne rabiš ga pusti v delnicah. Govorim za obdobje nekaj let.

ce bi vsi dvignili denar iz delnic, bi se dejansko zgodilo to, kar se je v Ameriki v 30-ih letih prejsnjega stoletja. Si predstavljas, kaj bi bilo, ce bi vsi prodali svoje delnice in dvignili denar iz skladov?

Moj nasvet je, da ce v kratkem (v parih letih) ne potrebujes denarja, ga pusti tam, kjer je. Ob hiper rasti v prejsnjih letih je bila marsikatera delnica precenjena, zdaj je marsikatera podcenjena. Prej ali slej se bo uravnalo, eni napovedujejo da v parih letih, drugi pa da ze cez eno leto. Itak da nic ni sigurno, a po moji presoji, najpozneje nekje v petih letih bi se moralo stanje umiriti, ce se pa prej, pa toliko bolje.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Zelo preprost prikaz:

Če si leta 2003 vložil 100€, je ta vrednost do 2008 zrasla na recimo 150€, letos pa padla na 50€.

Če zdaj vzameš ven, si torej izgubil polovico od tega, kar si vložil plus ves dobiček.

Ker je za delnice značilno, da njihova vrednost niha, to pomeni, da bo slejkoprej šla spet gor.

Leta 2010 bo tako njihova vrednost spet prilezla na recimo 100 €, leta 2015 pa na 200€.

Zato je škoda, da zdaj prodaš delnice, saj so podcenjene in boš samo izgubila denar.

Ok. ste me skoraj prepričale, da ne naredim nič. Ampak kaj, ko si se prej lahko pohvalil, da maš evrčke sedaj pa lahko samo potiho razmišljaš!
Madona vse zagovarjate tezo neprodaje (kot da ste v službi na borzi)!!HEC.

čao

He he:-))

Jaz delam v banki. Imam pa tudi sama nekaj malega naloženega v skladih, mož pa v Krki.

Banke trenutno ne prodajajo svojega premoženja v delnicah, skladih – ampak čakajo. In če je ta odločitev dobra za bančnike, bo verjetno prava tudi z anas, navadne smrtnike.

Najbolj naj….. bodo tisti reveži, ki bodo zares nujno potrebovali denar v naslednjem letu, dveh. Poleg njih pa še paniki.

En moj znanec je izgubil 60.000 evrov (od dediščine) – bedak, je zapaničaril in vse prodal, pa še državi plačal masten davek.

V tem trenutku se splača prodati edino delnice podjetij, ki so na robu propada. Ampak Krka, Petrol, banke ipd. imajo lepe poslovne rezultate, zato ni nobenega dvoma, da bodo njihove delnice sčasoma spet zrasle.

Ti pa svetujem, da ne spremljaš preveč, kaj se dogaja. Ker te bo bolel želodec. Jaz sploh nočem vedeti točne številke, koliko sem izgubila. Bom spet pogledala stanje čez kako leto, dve.

koliko pa je danes Krkina ali Petrolova delnica? Kje se jih pa lahko kupi? Resno vprašanje, se ne spoznam na te zadeve. Čist tako za hec bi kupila 20 ali 30 delnic, če so poceni

Pomoje bo vseeno bolje, da še malo počakaš. Malo spremljaj, kaj se dogaja, ob prvih resnih znakih izboljševanja (stagniranje ali rast delnic nekaj tednov, nič več alarmantnih propadanj velikih finančnih družb v ZDA in Evropi ipd.) pa le hitro kupi.

Ker povsem verjetno je, da bo še malo padalo, preden bo zraslo.

>Ker povsem verjetno je, da bo še malo padalo, preden bo zraslo.

Če ne bi tako kretensko pumpali milijard v falirane banke, bi se to zgodilo mnogo hitreje (padec in nato rast). Tako pa se umetno podaljšuje agonija, zato da se ustvari javno podobo, češ, da država pomaga. Ja, že pomaga, a to je medvedja usluga, ki bo predvsem povzročala inflacijo oz. razvrednotenje dolarjev in evrov, kar je po domače povedano transfer imetja povprečnih in revnih k bogatim ….

aja?
obstaja tudi varianta, da firma propade. pol pa nimaš nič več.

Podobno razmisljam

aja?
obstaja tudi varianta, da firma propade. pol pa nimaš nič več.[/quote]

seveda

Samo a teh 200 potem sploh lahko šteješ za dobiček, če se vse draži in ob inflaciji? Ker 200 EUR bo verjetno leta 2015 manj “vredno” kot danes. Ali potem sploh lahko govorimo o dobičku ali pa bodo delnice prilezle samo toliko nazaj, da bomo realno na istem kot ob vložitvi denarja? Ne vem, samo razmišljam, ker se na te zadeve popolnoma nič ne spoznam in sem bila ravno mesec dni nazaj v dilemi ali vstopit v eno izmed takšnih naložb v sklade ali ne.

LP

Samo a teh 200 potem sploh lahko šteješ za dobiček, če se vse draži in ob inflaciji? Ker 200 EUR bo verjetno leta 2015 manj “vredno” kot danes. Ali potem sploh lahko govorimo o dobičku ali pa bodo delnice prilezle samo toliko nazaj, da bomo realno na istem kot ob vložitvi denarja? Ne vem, samo razmišljam, ker se na te zadeve popolnoma nič ne spoznam in sem bila ravno mesec dni nazaj v dilemi ali vstopit v eno izmed takšnih naložb v sklade ali ne.

LP[/quote]

Bos pa pocakala se dve leti, da bo iz teh 200 ratalo 300 in bos imela dobicek. Po vsaki veliki krizi pride razcvet.

aja?
obstaja tudi varianta, da firma propade. pol pa nimaš nič več.[/quote]

Ma ja, kaka firma bo zagotovo tudi propadla. A v “blue-chipe” ni treba dvomiti. Krka, Petrol, Mercator ipd. imajo super poslovne rezultate, povečujejo prodajo… in ni res nobene nevarnosti, da bi propadli. Podobno tudi blue-chipi drugod po svetu.

V težavah pa se bodo znašla v naslednjih letih gradbena podjetja, proizvajalci bele tehnike in pohištva (tu pač ljudje šparamo v recesiji).

Od kdaj se od izgube plačuje davek ???

lpl

Lp L

Vsem ki zagovarjate da bo slej ko prej vse šlo spet gor vam v razmislek podajam sledeč podatek.
Nikkei 225 (japonski index 225 najboljših japonskih podjetij) je imel leta 1990 vrednost okoli 40.000 točk danes pa je vrednost indexa 9.547 točk. Torej vrednost pada že 18 let.
tako da ne govorit na splošno čez par let bo spet vse zraslo. Treba je biti zelo previden kaj kupiti.
Kriza se najprej začne na finančnem trgu in se nato prenese na gospodarstvo. Boste videli kako bodo ljudje začeli šparati , firmam bo padla prodaja in začeli bodo manjšati proizvodnjo in odpuščati delavce. Krize ni konec ampak se je šele začela!

New Report

Close