Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kredit v chf-ali je to ugodno?

kredit v chf-ali je to ugodno?

pozdravljeni,

zanima me kaj pravite na ta kredit.
(pišem iz kreditne pogodbe)

obrestna meraj je seštevek veljavnega 12 mesečnega Liborja in obrestne mere 1,8% p.a kar znaša na dan 16.10.2006 skupaj 3,91% p.a.
obrestna meera je spremenljiva, banka obračunava obresti mesečno, po linearni metodi.
Efektivan obrestna mera je letna obrestna mera, ki znaša 3,97 p.a.

Ali je potrebno, glede na finančno krizo ta kredit refinencirati in ga mogoče zamanjati z Euribor-jem.
Kakšne so kaj napovedi glede Liborja.

lep pozdrav

glej, kredit v chf se ponavadi ne jemlje, ker to predstavlja tveganje. Če imaš plačo v evrih tvegaš. Po domače si na forexu. Sploh za kakšno družino to ni to. Da tvegate za to, da imate nekoliko nižji obrok. To much.

seveda se jemelje kredti v CHF, zakaj pa ne.
Tveganje je pa povsod.
Tudi če imaš plačo, pa potem izgubiš službo..
Preprost-primerjaj recimo seštevekk razlike med obrokom za evro in CHF za eno leto, pa boš videla.

se pa na dolgi rok (15 let ali več)= res razlike nevtralizirajo ker imaš pač obobja ko švicar raste in nato ko pada

Vendar, če pa se res bojiš vseh tveganja, potem švicarje raje pusti.

Te debate se pa ponavljajo.

In tisti, ki pred par leti nsi verjeli v švicarje,so lahko vmes spušili tudi par dodatnih 10000€..

Hehe. Dobro. Vi že veste.
To da imaš obdobja ko nekaj raste in pada ni neka nova ugotovitev, da ne govorim da je zelo splošna. Še posebej je aktualna trditev da je eur/chf dosti stabilen tečaj. Seveda da je, še posebej če bo padel še za 10% in bo tam stabilno ostal lep čas.
Veš, če izgubiš službo in s tem plačo je še kar Ok, glede na to da imaš poleg tega problema še kredit po možnosti v chf, kajti kredita ti pač ne dajo če nimas poleg hipoteke tudi neke prilive. Potem je šele problem ane?

Zakaj ne, sedaj je tečaj trenutno zelo močan in imaš lepo izhodišče, torej če čez čas pade na neko večletno povprečje se ti glavnica zmanjša tudi za cca 10 %. Jaz bi ga.

Imam kredit v CHF in se mi je obrok v dveh letih zvišal za 10 eur- 395 na 405 eur.Kaj to pomeni? Je to veliko ali povprečno?

to je normalno-obroki so se v tem času vignili med 5 in 15%.
Imaš mogoče podatek, koliko bi pred 2 leti znašal obrok, če bi imel euribor?

@rob
:tudi s tem se strinjam.Vsak problem lahko gledaš iz različnih gledišč in zato upoštevaš različna tveganja.
To je pa izrazit subjektivna zadeva, zato pa mislm, daje težko takole pavšalno na osnovi nekaj temeljnih podatkov debatirati alio celo svetovati.Vsak pač pove svoje videnje.

Ponavadi si ljudje vzamejo kredit v enem kosu in ko ga vzamejo imajo zvezane roke. Jaz nič ne svetujem, daleč od tega, samo povem, da ljudje tvegajo bistveno bolje kot so morda mislili. To se pokaže takrat ko ni vse lepo.

bistveno bolje? ..hm, si mislil bistveno več?
ja, se strinjam..povsem.

bolje, večje, bolj drzno, z večjimi jajci, whatever:)

naslednji mesec poglej kakšen bo obrok pa se vprašaj, če ti bo to uredu za naprej.

GlIh zaradi razlike v obroku tega sem vzel kredit v CHF….mislim da je bila takarat razlika približno 20 eur na obrok. Se kar pozna…

naslednji mesec poglej kakšen bo obrok pa se vprašaj, če ti bo to uredu za naprej.[/quote]
Jaz sem se že dobr znašel. Vzel sem gotovinski kredit 15.000 za 7 let in na hipoteko 25.000 za 15 . Zamenjal sem banko kot komitent in vzel kredit v CHF. Skupaj sem proftiral približno 40 eur na obrok.
In ni res da se zapečatiš če vzameš kredit na horuk. Kadarkoli lahko greš iz liborja na euribor ali obratno. Treba je naredit še enkrat pogodbo, it h notarju,…v glavnem, stroškov imaš za 600-700 eur. Da pa se.

New Report

Close