kako je s tem?
Pozdravljeni!
Saj sploh ne vem, kako naj začnem, ker sva s sestro čisto obupani.
Mama ima probleme s pijačo in glede na njeno zdravstveno stanje, ne kaže dobro. Problem pa je, da si je omislila nov avto (so jo v službi pregovorili) in s tem posledično vzela tudi kredit. Na koliko let ne vem, ampak ga je vzela tam okrog 8-9000eur.Zavarovala ga je prek zavarovalnice, več ne vem.
Zdaj pa naju skrbi, kaj se bo zgodilo, če mama (bog ne daj, samo dolgo tako ne bo šlo) medtem umre? Kdo bo moral plačati preostanek njenega kredita?
S sestro sva zelo jezni nanjo, ji hočeva pomagat, vendar se ne pusti. Njeno je stanovanje, ta novi avto in nekaj malega na bančnem računu. S sestro nimava pa nič, razen svoje plače.Sestra sicer živi pri njej s svojim fantom, jaz pa drugje pri mojem fantu.
Skrbi naju, da bi poleg vsakodnevnih stroškov, ki jih ni malo, bili primorani plačevati še njene grehe.
Prosim, če mi lahko pomagate!
Hvala.
Pufi se na žalost dedujejo…razen če se odpoveš dediščini, kar pa vama najbrž ne diši preveč, po moje.
Ja, varianta je še, da se življensko zavaruje, pa se potem lahko črpa ta sredstva v primeru smrti, samo če bi mama imela npr. prometno nesrečo pod vplivom alkohola, potem se obrišeta pod nosom…
Je pa še ena varianta, da se posebej plača premijo v banki, kjer je najela kredit, čeprov ne vem, a je vzela gotovinskega al kakšnega drugega.
Za gotovinski kredit se to da urediti posebej…imam sama, zato vem.