GRAWE
Lansko leto sem začela pri Grawe plačevati mesečno premijo 30 evrov.Gre za Apollo dinamičen.
Iz vseh strani pa mi težijo,da je to ena sama lumparija in da ne bom na koncu dobila nič.
Dajte mi Vi prosim povedat kako je s tem.Namen imam varčevati dolgo in tako ali tako mi trgajo s trajnika in ne vidim problema.
Najlepša hvala za odgovor!
Pozdravljeni!
Tisti, ki govori, da je varčevanje v naložbeni polici lumparija je predvsem neobveščen in “slep” za dogajanja okoli njega.
To je ena izmed solidnih naložbenih polic in če pogledamo statistiko ima povprečne donose glede na portfelj. Naložbena polica pa pomeni, da zavarovalnica vaš denar, za vas nalaga v mednarodne sklade.
Sem pa mnenja, da je 30 EUR, kjub dolgi dobi premalo, da bi privarčevali za solidno dodatno pokojnino.
Lep dan!
Pokojninske družbe t.i. drugi pokojninski steber ni neka varianta na katero bi človek lahko upal in pričakoval neko solidno pokojnino. Tudi če bo izpolnjeno, kar obljubljajo, bo to zelo malo. Ko boste finančno zmožni še kaj varčevat, svetujem da še nekje naredite neko naložbeno varčevanje za 30 eur. Ko se skupaj z državno pokojnino vse sešteje, da se bo dalo približno dostojno živeti zadnje življenjsko obdobje.
Lp,
Za drugi steber je značilno da zaradi zakonsko določene varnosti skoraj nima donosov, stroške ima pa vsako leto. Če so stroški višji, kot so donosi in če še upoštevamo inflacijo, pa vemo kaj imamo. Če karikiram je to nekako tako -5(stroški)+3(donos)-5+3-5+3-5+3 …., če vseeno kaj privarčujemo pa na koncu plačamo še dohodnino. Če kdo ne verjame, naj preveri, koliko je vplačal in koliko ima na pokojninskem računu.
Lp,
Pozdravljeni,
Sam plačujem grawe dinamičen že 3 leta po 50 euro mesečno trenutno stanje na mojem grawe računu pa je 300 euro, če pa bi ta denar dajal v štunf imel danes 2500 eurov.
Bojim se da jim ne bom kmalu še kaj dolžen, kjub pačevanju mesečnih obrokov.
Mislim da so tovrstna varčevanja za mirno jesen življenja velika kraja denarja. Zato bom sklad zaprl in raje kupoval zlato, si bom lahko v najslabšem primeru čez 40 let naredil vsaj zlate zobe.
lep pozdrav
Gašper
Moraš vedet, da tukaj prva tri leta od tvojih vlaganj v sklad pokrivajo samo stroške, točk sklada imaš bore malo. Prvi dve leti sploh ne, kvečjemu tretjo leto nekaj malega gre v sklad. Tako, da res kar pravi gape, da je to ena sama kraja denarja. Tega ti verjetno posrednik graweja ni povedal, kakor tudi meni ne, sem pa to dokaj hitro ugotovil in prekinil zavarovanje. Sicer me je ta šola nekaj stala ,ampak še vseeno bolje kot pa po 10- tih letih. Daj pokliči posrednika in ga prosi za obračun vseh vlaganj po enem letu, boš videla kaj ti bo odgovoril. Men je rekel , da to ni mogoče, ker sploh nič nimam, pa čeprav sem plačeval 40e mesečno.