Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute pokojninsko varčevanje

pokojninsko varčevanje

Pozdravljeni,

sem javna uslužbenka (starost 32 let) in v službi nam plačujejo minimalni znesek za pokojnino. Odločila sem se za individualno pokojninsko varčevanje, vendar se ne morem odločiti med različnimi opcijami. Ali se vam zdi smiselno, da tudi invidualno varčujem pri Kapitalski družbi oz. kakšna se vam zdi ponudba zavarovalnice Generali za pokojninsko varčevanje? Imam tudi dva otroka (eden 3 leta, drugi 3 mesece) ter bi rada sklenila za njiju varčevanje (varna naložba, z zmernim donosom). Prosim za vaš nasvet.

Lp, Lena

Pozdravljeni!

Pokojninsko varčevanje v Kapitalski družbi je drugi steber za katerega pa nihče nič ne garantira in tudi donosi so nizki. Bolj varno in donosno je varčevanje v tretjem stebru, kot jih imajo zavarovalnice. Poleg tega vam svetujem en del varčevanja v naložbeni polici. Kombinacija obeh je optimalno.

Srečno!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Pozdravljeni!

Pri odločitvi za varčevanje v tretjem stebru je smiselno proučiti več zavarovalnic saj je pri podobnih produktih izplen denarja predsej razlikuje. Tudi pripis dobička je različen. Osnova pri odločitvi je poznavanje produktov vseh zavarovalnic na slovenskem tržišču. Pomembno je, da izberemo najboljši produkt, ki nudi socialno varnost tako v času aktivne zaposlitve kot v tretjem življenjskem obdobju.

Franc
————————————————————————————————-

Oglaševanje ni dovoljeno.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Ali mi lahko razložiš Janez zakaj priporočaš zavarovalnice za pokojninsko varčevanje.

Zavarovalnice so po mojem mnenju samo posrednik med stranko in družbam za upravljanje premoženja.

Nekdo priporoča zavarovalnice zato ker pač dela za njih, pa sploh ni važno ali je to za stranko potrebno ali ne. Prečitajte prilogo denar in trg iz financ: naslov: ali še vedno izgubljate denar v pokojnincih. kjer jasno piše da so v zadnjih osmih letih vsi pokojninski skladi pridelali od 10 do 23% manj denarja kot ga je stranka vplačala.
Ali še vedno radi mečete denar skozi okno.

Lahko, ni pa nujno. Zavarovalnice imajo svoje rentne police in delajo v svojem imenu. Povprašajte po rentnem zavarovanju. Bilo bi pa koristno, če bi kdo naredil primerjavo med produkti npr. kolikšna je doživljenjska renta če 20 let plačujemo 50 EUR mesečno. Težava je inflacija in ne vemo katera polica to najbolje upošteva.

V kolikor oglaševanje ni dovoljeno, to velja za vse enako. Torej tudi g. Tomc tega ne sme početi. Če pa že pa ne sme omejevati pri tem druge.

Franc

Ne zagovarjam nikogar, forum je res pod okriljem g. Tomca, in tudi meni je že katero zagodel. Toda to pravico ima ker je to pač njegov forum. Žal, g. Franc.
Vsi se pač ne strinjamo z g. Tomcem, toda pravila lahko kroji in jih tudi.
Lep pozdrav.

Taka pravila so določili lastniki forumov med.over.net, ki jaz nisem. Za oglaševanje je potrebno plačati, vse ostalo je t.i. prikrito oglaševanje, ki pa ni dovoljeno. Kot moderator sem lahko sebe oglaševal, kot vsi moderatorji, vendar že dolgo tega ne počnem več. Zadnje čase sem zelo zaseden z drugimi aktivnosti, tako, da samo moderiram in ne dajem več veliko nasvetov.

Lp,

New Report

Close