Varčevanje-Finmart
Ne vem katero ponudbo imate v mislih, ker jih je več pri ZM. Predlagam, da napišete komercialno ime te ponudbe in ko utegnem jo bom preučil.
Srečno!
tudi mene zanima kaj več o tem načinu varčevanja pri podjetju finmart. imam že ponudbo od zavarovalnice maribor, tip varčevanje je prizma 181 (cenik 37- ča kaj koristi ta podatek). sem v dilemi, ker doslej nisem slišala za podjetje finmart, varčevalno shemo imajo pa ugodno… mene predvsem zanima, kako varno je varčevanje pri njih?
No jaz imam eno polico od Finmarta in eno od KD. Obe sta naložbeni in življensko zavarovanje je poleg.
Pri Finmartu sem vzela takrat preko Triglava 50€ na 25 let, pri KD sem pa vzela mislim , da se imenuje KD DINAMIČNA tudi 50€ na 20 let. Ful sem ponosna nase, ker vsak mesec minimalno naredim nekaj zase -VARČUJEM .
Zakaj pa agenta ne povprašate, ko ga imate doma kaj in kako!? Vse izračune imajo in načeloma bi moral imeti vse informacije, ki vas zanimajo. REs pa je problem, ker nekateri mislijo da dajejo denar firmam, agentom,zavarovalnicam.Varčuješ ga zase oni ga samo plemenitijo, ker vsi nimamo časa in sposobnosti to sami početi. Vsak naj se drži svojega posla pa bo za vse veliko dela in denarja.
Če si pametna začni čimprej varčevati pa magari v banki, nogavicah, zazidaj v klet , karkoli samo da . Za pokojnino, za užitke ko boš upokojena,za kruh,za otroke!
vem da gre za varčevanje zame in da bi lahko agenta vprašala, ampak je bil tako pocukran, da mi je vse skupaj zelo čudo. ker že varčujem, nekak ni ravno potrebe še po enem varčevanju, ampak obljube so tako visoke… o tam pa ni zapisano nikjer v polici. po drugi strani me pa moti, da je še ena posredna firma- finmart vmes med mano in zM. veliko ljudi poznam, ki varčujejo in še noben ni imel izkušenj z finmartom, zalo malo jih je pa slišalo za to firmo, zato sem raje še povprašala tukaj, kaj vi menite o njih, kakšne imate izkušnje… kokljica, pri tebi lahko sklepam da je vse ok, ker še vedno varčuješ pri njih?
A ti mislis, da vsak ki pride k tebi in ti ponudi polico, da je zaposlen pri zavarovalnici? Vec kot polovica jih dela za razne agencije.
Ce je med tabo in ZM se en posrednik, kaj to pomeni zate? Imas s tem kak plus ali minus?
Pecjakove dobrote in izdelke Perutnine Ptuj tudi kupujes direktno pri njih ali pa morda le preko posrednika Mercatorja, Spara ali katerega tretjega?
tuki ni kej komplicirat! Ni važn ali je KD, Triglav al pa posredniki Finmart, sp-ji, ….. A Je sploh že kakšen zastopnik znal razložit podrobnosti teh varčevanj. Ponavad ne, ker obvladajo bolj zavarovanje avta pa hiše. Sem imel že par svetovanj pa tud naredu sem že 2 police. Kaj bo s tega ne vem, sigurn pa vsaj neki, k drugač če mi ne trgajo z računa pa zapičim. Vsak pa se naj odloč sam, pol ne morš na nobenga klet, če ni tko kot se zamisliš 🙂
varčevanje in zavarovalnica, ljudje božji zavarovalnice prodajajo zavarovanja in ne varčevanja, to da je zavarovanje varčevanje je le dober nateg. Če rabiš zavarovanje (krediti, družina) ok. lahko tudi naložbeno zavarovanje a še boljše je čisto življenjsko zavarovanje (rizično), kjer si lahko za 20 eur na mesec zavarovan tudi za 100.000 eur (odvisno od starosti). Varčujte pa v lastni režiji, ker je mnogo boljše kot preko zavarovanja.Finmart pa je ena najbolj nategovalnih agencij, ker njihovi akviziterji nimajo pojma o financah, so le dobri prodajalci.
Zavarovalnice imajo tudi produkte kot so rentna varčevanja, pokojninsko varčevanje, doživljenska renta in podobno, ki so namenjeni za pokojnino. To je 3. pokojninski steber. Plačujš od 20 do 30 let potem ti pa pripada določena doživljenjska renta. Če je zavarovalnica velika, kapitalsko močna in ima dober produkt ni nič manj varno kot državna penzija in bolj varno, kot drugi pokojninski steber pri kaki pokojninski družbi. Težava je inflacija. Zakonsko predpisan donos je 2,75 %, kar je manj kot je inflacija. Če ni upoštevana letna indeksacija pri plačevanju in tudi pri izplačevanju, bo to čez 30 let drobiž, s katerim si bomo lahko vsaki mesec kupili edino kavico. To pa je past na katero moramo biti pozorni.
Lp,
SPOŠTOVANI
SAM SEM ZAPOSLEN V IMENOVANEM PODJETJU ŽE NEKAJ LET IN NISEM “KOMAR” IN PRIZMAN, DA JE OD NEKDAJ IN DA BO ZA VEČNO OSTALA ODPRTA DILEMA ZAVAROVANJE ALI VARČEVANJE V SKLADIH, TAKO, KOT JE DILEMA MED KOKOŠJO IN JAJCEM. LJUDJE SO SILA ZANIMIVI, SAJ PREMNOGOKRAT NE ZNAJO VPRAŠATI, KO PA JIH ZASUJEŠ Z INFOMACIJAMI SE ZMEDEJO IN VERJAMEJO SOSEDI BOLJ KAKOR STROKOVNJAKU Z LICENCO. NI LEPO PISATI O LJUDEH, KI SO ZAPOSLENI V IMENOVANI AGENCIJI, KI SO POSREDNIKI Z LICENCO IN POVEČINOVA VISOKOŠOLSKO ŠOLANI. (sicer pa da nam bo jasno: največje packarije napiše nepoštena konkurenca)
LJUDJE, STRANKE SO VEDNO BOLJ IZOBRAŽENI, A ŽAL ŠE VEDNO PREMALO, DA BI POTEKALA KOMUNIKACIJA NA USTREZNEM NIVOJU, KOT SI MOGOČE MARSIKDO OD ZGORAJ SODELUJOČIH ŽELI. STRANKI SE PRIKAŽEJO REŠITVE ALI REŠITEV IN STRANKA SE ODLOČI ALI PA TUDI NE IN DA BO VSEM JASNO, ČETUDI BI SE “PREHITRO” ODLOČILA SO VEDNO MOŽNOSTI IN PRILOŽNOSTI ZA PREKINITVE ITD ITD
Z G. TOMCEM SE VSEKAKOR STRINJAM DOMALA Z VSEM, RES PA JE, DA SO TUDI SAMI PRODUKTI ZAVAROVALNIC MNOGOKRAT TAKO ZELO ŠLAMPASTI, DA TE BOLI GLAVA IN PRAV ZATO JE FINMART MEGA-MARKET S PONUDBO MNOGIH ZAVAROVALNIC, KJER PA PRIDE DO ZADREGE, KO STRANKA PRISEGA SAMO NA ENO BLAGOVNO ZNAMKO, KI PA NPR. ŽE LETA IN LETA ŠIKANIRA INDEKSAKCIJO… KAJ SEDAJ: STRANKA HOČE PRODUKT DOLOČENE BLAGOVNE ZNAMKE IN TI VEŠ ZA SLABOSTI DANE NALOŽBE IN TI JI TO DOPOVEDUJEŠ, DA PRAV TA NI NAJBOLJ OPTIMALNA REŠITEV ZA NJO … SAJ IMAŠ PREGLED NAD PONUDBO IN LICENCO IN ZNANJE, SLEDNJA PA TEGA NE ŽELI POSLUŠATI. NAJBOLJ POŠTENO JE VSTATI IN JI DATI MOŽNOST ZA RAZMISLEK IN TO JE TO.
VESEL BI BIL, KO BI V TEM ALI V TAKŠNIH FORUMIH RAZPRAVLJALI O KORISTNIH REŠITVAH IN PREDLOGIH IN O DOIZOBRAŽEVANJIH STRANK,KOT PA DA PRIHAJA DO ŽALJENJA, PRI ČEMER PA TISTI, KI MEČE ŽALJIVKE NI TAKO POGUMEN, DA BI POKAZAL SVOJ OBRAZ, ČA GA ŽE IMA.
LJUDJE IMAJO RAZLIČNE POTREBE IN TO JE TO. VESTE… TUDI AVTOMEHANIKI, ODVETNIKI, ZDRAVNIKI ITD ITD NISO POOSEBLJENJE ANGELČKOV… VEDNO SO PLEVELA, KAR PA NE POMENI, DA JE “VSE” SLABO. KO SI PRIZNAŠ, DA SI VSAJ VČASIH TUDI SAM KRVAV POD KOŽO, SI NAREDIL ŽE POLOVICO DOBREGA DELA.
NEZADOVOLJNIH STRANK IMAMO 2,8%. ALI TO KAJ POMENI?
PRIJAZEN POZDRAV VSEM RAZUMNIM.
Vsak ima svoj prau.
toda zakaj bi vstrajal pri stranki s produktom za katerega sam vem da je v škodo stranke, oziroma da z njim stranka ne doseže tisto kar si dejansko želi.
Po mojem mnenju, je bojle nekaj neprodati kakor prodati slabo.
Če meni stranka reče da želi takšno in takšno storitev in vidim da to ni izvedljivo oziroma bo končni rezultat slabo delo in nefunkcionalnost, potem stranki to tudi povem in če še vedno vztraja na svojem bregu, grem in ji rečem da pač naj najde drugega izvajalca.
Večini stranko to zaleže. Najdejo pa se tudi tiste ki vstrajajo naprej, a brez mene.
Tak način se mi zdi bolj pošten od tistega – Naredi saj je sama to želela.
Prednost dela preko agencij je da delajo za več zavarovalnih hiš hkrati.To je lahko velika prednost saj je pred dokončno odločitvijo za varčevanje priporočljivo spoznati razne produkte več ali vseh zavarovalnic saj se končni izpleni podobnih produktov lahko zelo razlikujejo. Tudi pripis dobička se lahko zelo razlikuje. Izbrati pa je smiselno produkt, ki garantira določeno socialno varnost tudi že med aktivnim delom in kasneje v času pokojnine. Torej smiselno je pridobiti svetovalca, ki pozna vse produkte na slovenskem tržišču in vam strokovno in odgovorno svetuje.
Franci
——————————————————————————————————————-
Ali zavarovalni agen upa k stranki pri kateri je sklenil zavarovanje v katero plačuje recimo 100,00 € pred recimo desetimi leti za dobo dvajset let in ji stisniti roko, ter vprašati kako je zadovolna.
Ali mogoče upa ponuditi tej stranki dodatno pogodbo. Zame je to odraz dobrega ali slabega poslovanja. Ali stranka postane prijatelj z agentom tudi po petih, deseti letih.