Prikazan minimalec,.. zato ne morem dobiti kredita!
Ker imam itak neto minimalen,… ne morem dvigniti kredita, kot bi ga želela…
( razliko zasluženega denarja imam ”skrito” pod dodatki,kot so prehrana, kilometrina in prevoz na delo… – itak da neupravičeno)
Del plače ( cca 300 eur) dobim še na roke, pa je delodajalec d.o.o. – btw ne vem, kako mu to že leta uspeva…
NOo in sedaj ko bi nujno potrebovala nekaj kredita ( ki bi ga glede na VSO prejeto plačo z lahkoto odplačevala),..mi šef reče, da mi ne more naredit usluge, da mi 3 mesece dvigne neto… na recimo 800 eur,.. KER ga potem preveč stanem… seveda mora državi potem plačat višje prispevke- razumljivo…
Edina možnost je torej, da mu vrnem to razliko, ki bi jo moral on plačati državi za te tri mesece, ko bi imela višji neto,…
Mah jezna sem, ker je tako škrt,..pa toliko je prišparal na nas, ko itak ni vsa ta leta plačeval DEJANSKE prispevke za zasluženi denar…
Kredit potrebujem,.. SPET moram potegniti kratko,.. :(((
Se povsem strinjam. Problem s krivinami, ki jih ubirajo delodajalci, pa se v javnih debatah na veliko zamegljuje enkrat s študenti, drugič z nevemkom.
Od študentskega dela, ki ne bi smelo biti študentsko delo, od dela navideznih samozaposlenih (ki za nekoga delajo kot zaposleni), imajo največ delodajalci.
Študent preko napotnic ne more delati v neskončnost, ne da je njegov prihodek obdavčen. Res pa je, da študent ne plačuje socialnih prispevkov. Samozaposleni mora plačevati prispevke in davek na vsak izdan račun.
Delodajalci pa prihranijo ogromno, saj bi jih redno zaposlen stal mnogo, mnogo več.
Naš otroški dodatek znaša točno 30,34 eur!
Vrtec pa tudi ne malo! Samo še 2 plačilna razreda sta nad nami, v te pa itak pri nas nihče ne zapade..
In ja, delam na črno, in sem vesela, da sploh imam možnost DELAT, ne odiram države kot ostali, ki imajo doma noge u luft![/quote]
Seveda odiraš državo, saj si za znesek prispevkov in davkov za tvojo razliko lahko obriše nos. In glede na to, da najbrž nisi edina, je tega letno kar nekaj.
In niste edini, ki ste v 6. plačilnem razredu za vrtec. In nisi v najnižjem razredu za otroški dodatek, torej ne jokaj.
Še vedno pa imaš možnost, da se z delodajalcem dogovorip, da obdrži enak strošek tvoje plače, kot ga ima zdaj, le da ti celotne znesek izplača v plači. Zanj razlike ne bo, ti se boš pa pritoževala, da dobiš manj. Odločitev je pa tvoja.
Se povsem strinjam. Problem s krivinami, ki jih ubirajo delodajalci, pa se v javnih debatah na veliko zamegljuje enkrat s študenti, drugič z nevemkom.
Od študentskega dela, ki ne bi smelo biti študentsko delo, od dela navideznih samozaposlenih (ki za nekoga delajo kot zaposleni), imajo največ delodajalci.
Študent preko napotnic ne more delati v neskončnost, ne da je njegov prihodek obdavčen. Res pa je, da študent ne plačuje socialnih prispevkov. Samozaposleni mora plačevati prispevke in davek na vsak izdan račun.
Delodajalci pa prihranijo ogromno, saj bi jih redno zaposlen stal mnogo, mnogo več.[/quote]
Pri takih davkih na plače kot jih imamo pri nas, jaz delodajalce čisto razumem, da šmuglajo, kjer se le da, ker drugače žal ne gre. Država je čist preveč požrešna.
Delodajalci pa prihranijo ogromno, saj bi jih redno zaposlen stal mnogo, mnogo več.[/quote]
Pri takih davkih na plače kot jih imamo pri nas, jaz delodajalce čisto razumem, da šmuglajo, kjer se le da, ker drugače žal ne gre. Država je čist preveč požrešna.[/quote]
Delodajalci so pa še bolj!!! In zlorabljajo sistem države, da o njihovih delavcih sploh ne debatiramo.