Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute NI MI JASNO PROSIM ZA POMOČ

NI MI JASNO PROSIM ZA POMOČ

http://med.over.net/forum5/read.php?151,6728416

@laracr lepo te prosim, kako deluje ta čitalec? Imam pbs Activa mastercard, bila danes na banki in so mi rekli samo, da moram uporabit ta čitalec, da dobim security code, Kako pa pridem do te 4-mestne security code?
Na activa.si sem brala ampak tam piše samo za nakup v njihovih trgovinah, jaz pa potrebujem za tisto- glej priponko .

Ali imaš ti Master kartico, ali samo navadno Maestro kartico.

Sem preveril še na spletni strani, pa mi je nekaj čudnega.
Originalna spletna stran ima za zaščito zeleni bar (extended) v spletnem naslovu, ti imaš pa samo
navaden https naslov, katero verzijo spletnega odjemalca pa uporabljaš.

Master kartica – poglej fotko

maestro 1. stran

maestro zadnja stran

Če imaš samo Maestro – potem ne moreš tukaj kupovati, če imaš pa Master kartico
pa imaš na zadnji strani

Imam tole poglej priponko. In ja na zadnji strani je ena 4 mestna (še na trak pisana) potem pa trimestna stevilka ampak to mi ne sprejme kot security codo, čeprav sem dala prej nulo kot zahtevajo v primeru da je trimestna.
Kako se pa uporabi ta čitalec? Imam ga pred sabo a ne vem kako in kaj nimam pa pod milim nebom nikogar, ki bi mi znal svetovat (niti na banki se jim ne ljubi 🙁 ) zato sem se obrnila na vas 🙁

Varnostna koda je ob vsakem nakupu drugačna. Generira ti jo čitalec. Čitalec za generiranje varnostne kode boš dobila na banki.

V prejšnjem postu sem napisala, da imam čitalec pred samo na mizi. Vstavim kartico dam info vpišem pin in dobim securety code, ki pa je 8 številčna , prepišem zadnje štiri v obrazec pa zopet ne gre. (cele 8 mestne se ne da vpisat).
Kolikokrat lahko poskusim z čitalcem? Me je strah, da si je slučajno ne zablokiram, kaj vem kako 🙁 Ali si lahko zablokiram ali je strah odveč? :(((

Zadnja stran in cvv koda

na tej strani imaš fotko zadnje strani master kartice – čisto na koncu spodaj.
če nimaš cvv2 kode, imaš seveda generator, ki pa ne pride v poštev pri
plačilih preko net-a (kjer imajo svoje procesne centre).

torej če nimaš kartice ne boš mogla plačati, ker pri tem primeru spletne strani generator
NI podprt.

Malce mešaš preveč generator številk v tem projektu plačevanja, saj ta spletna stran
tega ne podpira.

Če nisi prepričana kaj in kako – pokliči na svojo banko in jih poprašaj – naj ti povedo
kje imaš napisano CVV kodo.

Poglej, hvaležna sem ti zelo, vendar vem , za te številke zadnje tri, sem poskusila in ni uspelo, sem vprašala na banki osebno, je rekla da so te tri če ne te tri pa tiste zraven štiri (na hrbtni strani) a ne gre ne eno ne drugo.
Za čitalec pa sem omenila , ker mi je na banki rekla naj uporabim čitalec, dokler ji nisem dopovedala, da to ne bo mogoče saj stran zahteva le zadnje 3 oz 4 številke (na hrbtni strani)
Pravim ti, vsak dan sem bila pri njih na banki in mi niso znali svetovati :(((( Na koga naj se še obrnem?? Prosim vas za kakršenkoli nasvet, morda tudi od tistih, ki ste že kdaj plačali “naročnino” za online igro 🙁

jaz sam veliko uporabljam master kartico za plačevanje preko interneta.
iz kje pa si ?

Blizu Maribora

potem pa pojdi na pbs – na generalno pbs ne na neke lokalne pbs..

pa tam poišči nekoga – kar poprašaj, da naj ti poiščejo koga ki je s to kartico
že plačeval preko net-a s pomočjo cvv kode brez uporabe generatorja.
žal si ne upam pisati osebnih podatkov sem.

Saj hec je v tem , da sem bila na generalnem pbs ( pri Cityu) na ne vem kolikih vratih, sem prosila, če jim smem pokazat to stran in , če mi lahko kako svetujejo oz. pomagajo pri vnosu podatkov na to stran, odgovor je bil samo, tukaj nimamo oz. ne smemo , ne vem še nikoli nisem kupoval preko neta itd. Odgovori, da me je skoraj na “rit” dobesedno. Možu je že prekipelo a jaz še zmeraj vstrajam , saj sva dala to kartico izdelat ravno za ta namen z upanjem svetovanja s strani banke. In zdaj ne morem nič saj nimam sama toliko znanja, nimam oz. ne najdem pa niti osebe, ki bi mi bila pripravljena pomagat. 🙁
Če želiš oz. mi lahko kakorkoli svetuješ mi lahko pišeš na ta mail [email protected]

ok jutri napišem email in mislim da boš jutri prišla
do pravega odgovora ..

V naprej se ti zahvaljujem.

New Report

Close