Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute KD Skladi

KD Skladi

Prosim za pomoč, kdor se spozna;

Konec leta 2007 sem sklenila zavarovanje KD skladi. Zanima me, če danes jaz prekinem (ali sploh lahko?) ali dobim vrednost kot je napisana na obvestilu o stanju sredstev na 31.12.2010 ali je še minus 20% DDV?

Hvala in lp!

Odgovora na tvoje vprašanje nimam. Imam pa 101% info da bo KD v roku par mesecev (predvidevajo 1 ali 2-h) propadel.

Imajo več kot 1,5 miljona odkupov življenjskih zavarovanj na mesečnem nivoju…

Vzemi kar ŠE lahko!

A ti to resno? In se bomo obrisali pod nosom z vsemi klinčevimi zavarovanji??

tale človek tu naklada, da kar glava peče.
sem šla gledat moje naložbe, romunski sklad že celo leto lepo raste, ravno tako moj indeksni sklad….

med vrsticami ko sem iskala nekaj čisto drugega:

http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1166545/an/0/page/0#1166545

Ker me KD zanima, sem iskala dalje in tudi jaz verjamem da bo tole kar žalostna resnica.

kaj to govoriš glede KD zavarovanj ali nasploh KD (tudi skladov) ?
Zanima me namreč, če imamo vloženega nekaj € v določenih KD skladih, bo šlo kar v maloro vse ksupaj ali kako ??? Smo kot vlagatelji sploh kaj zaščiteni oziroma lahko sploh pridemo do svojega denarja, če gre KD zugrunt ?

Glede na to, da govori o odkupu zavarovanj, bi verjetno propadel zavarovalniški del.

S skladi kot takimi to nima zveze. Sklad sestavljajo naložbe v njem in da propade sklad, morajo propasti podjetja, ki so naložbe tega sklada.

Naložbeno politiko posameznega sklada, kjer imate denar, si pa le poglejte.

sem šla gledat moje naložbe, romunski sklad že celo leto lepo raste, ravno tako moj indeksni sklad….[/quote]

Kdo si pa ti NAIVNA?

sem šla gledat moje naložbe, romunski sklad že celo leto lepo raste, ravno tako moj indeksni sklad….[/quote]

Kdo si pa ti NAIVNA?[/quote]

baje naivna, pa saj bomo hitro videli, ali je to res, ali ne. haha v dveh mesecih…

Odgovora na tvoje vprašanje nimam. Imam pa 101% info da bo KD v roku par mesecev (predvidevajo 1 ali 2-h) propadel.

Imajo več kot 1,5 miljona odkupov življenjskih zavarovanj na mesečnem nivoju…

Vzemi kar ŠE lahko![/quote]

Ne verjamem. Scenarij o propadu bi bil mogoč, če bi izplačevali zavarovanja v tej višini vsak mesec. To kar oni izplačijejo, samo manjša znesek v skladih in lahko se zgodi, da bodo kakšen sklad ukinili ali pa združili več skladov, da bo financiranje cenejše. Njim še vedno veliko ostane, čeprav je žal income manjši od izplačil in s tem tudi zaslužek manjši.

Ali kdo pozna odgovor na moje vprašanje, prosim?

ČE narediš odkup zavarovanja danes, boš dobila ven toliko kot so skladi vredni. Če so torej vredni več, boš dobila več, sicer manj. Računaj seveda manj, ker so tukaj še stroški + plačala boš še 6,5% davka, ker imaš sklenjeno zavarovanje manj kot 10 let.
Sicer si govorila o KD Življenju?

Un bedak, ki je pa 101% prepičan, da bo zavarovalnica propadla, nej gre pa nazaj v luknjo, ker trosi tlele nepreverjene informacije.

Verjetno si sklenila naložbeno življenjsko vezano na sklade. Ven dobiš tisto vsoto minus 6.5% za davek in stroške upravljanja ti še odtegnejo par procentov.

New Report

Close