Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Po kredit v tujino

Po kredit v tujino

Živjo!

Mene pa zanima če je kdo vzel hipotekarni kredit v Avstriji in na kateri banki, da ne komplicirajo, ter da zadeva hitro steče?

Ne štekam zakaj hočete kredit vzeti v Avstriji?
Saj ga dobite tudi pri nas!

Hipotekarnih z zastavo nepremičnine v Sloveniji ne dajejo več, vsaj kolikor jaz vem, je kolega, ki je avstrijski državljan in zaposlen v Avstriji iskal, za nepremičnino v Sloveniji in mu niso odobrili.
Sicer pa se krediti v Avstriji jemljejo zaradi precej nižjih obrestnih mer. Pribitek je okoli 1 %.

Pri nas se da normalno dobiti hipotekarni kredit z zastavo nepremičnine. Seveda če ste kreditno sposobni!
Glede na boniteto pa se lahko pogajate o višini pribitka.

Ja, o višini pribitka se lahko pogajaš, a si mogoče kdaj v bližnji pretklosti slišala, da je pribitek bil 1% ali manj? Najmanjši pribitek, ki sem ga lahko dobila je bil 1,8%. Pri bankah v Sloveniji z zastavo nepremičnine v Sloveniji.
Mislim, da nisi v redu razumela, kar sem prej napisala. Banke v Avstriji so pred leti brez težav odobrile kredite z zastavo nepremičnine v Sloveniji. Danes moraš za pridobitev kredita na banki v Avstriji zastaviti nepremičnino v Avstriji, na nepremičnine v Sloveniji ne dajejo več hipoteke, ampak te pošljejo na njihovo podružnico v Sloveniji, kjer pa imajo enake pribitke kot ostale banke, ki poslujejo pri nas.

leta 2007 pribitek 0,95%
Nekatere poznam ki imajo še nižji pribitek, vendar to so osebe z bruto plačo nad 5000 eur.

Če začneš računati še vse ostale stroške ki jih imaš z kreditom v Avstriji ta pribittek pomeni še majhen strošek.

Uf, jaz ne poznam ljudi s takšnimi prihodki :), nad 5000 bruto. Govorim pač za čist povprečno plačo in nam, s povprečnimi plačami se pač vsakih 100 evrov pri obroku kredita precej bolj pozna kot nekomu, ki ima neto plačo par tisoč evrov. In nam, povprečnežem, banke pri nas ne odobrijo kreditov s takšnimi pribitki, medtem ko so v Avstriji povsem običajni, tudi za navadne smrtnike. Danes pribitka pod 1,8 morda ima še kdo srečo z 1,6 pač ne dobiš….

V Avstriji je povprečna brutto plača 3200 eur.
Imajo višjo boniteto kot Slovenci s povprečno bruto plačo 1400eur

Ne bo držalo. V 2009 je bila povprečna bruto plača v avstriji 24.500 € bruto na leto, to je 2000 €/mesečno.Neto je to skoraj enako kot pri nas

ne bo držalo
http://www.statistik.at/web_de/statistiken/soziales/personen-einkommen/jaehrliche_personen_einkommen/019352.html

Povprečna bruto plačav Avstriji za moške je v letu 2009 znašala 35.468 eur

New Report

Close