Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute s.p. kako do kredita

s.p. kako do kredita

Zaposlena sem kot s.p. in imam finančne težave (blokiran TRR). Ali je mogoče kje najeti kredit, kakšna zavarovanja in dokumente potrebujem? Nimam v lasti nepremičnin. Hvala za odgovor.

Beti

Pozdrevljeni!

Na žalost kredita na banki ne boste dobili. Če napišete v čem je težava morda lahko predlagam kako rešitev.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Ali si že našla kakšno rešitev za blokiran TRR? Namreč sem v isti stiski.

Tudi meni se zdi, da vam banka ne bo odobrila kredita. Predlagam, da se obrnete na pomoč k staršem in da si najdete kakšen postranski zaslužek.

Blokran račun ne pomeni, da kredita ni možno dobiti. Je pa seveda pomembno, zakaj je blokiran.
Predvsem, ali bi z najemom kredita res rešili težavo.
Torej, če posel ne gre, in svojega izdelka ne morete prodajati, tega kredit ne bo rešil, zato kredit ne bi bil smiseln in to seveda banke vedo.

Če pa mislite, da kredit res rešuje problem, potem pa kar hrabro v banko-v Slo jih je preko 20 in v eni od njih boste zagotovo uspeli..

Preventivno omenjam: roke stran od sivega trga, da ne bo še huje!

Pozdravljeni!

Ja, hvala za odgovore.

Malenkost sem zašel v krizo in imam blokado kredit na banki, nekaj malega na davčni.

Posel se mi je malenkost ustavil.Čeprav je ta posel-marketing zelo donosen.

Rad bi rešil težavo.

Je mogoče še kakšna druga rešitev?

Hvala

L.p.
Rado

@Sijaj, zakaj se je posel ustavil? Kako veš, da bo možno odpraviti to “ustavitev”?
In, kakšna pa naj bi bila druga rešitve kot ta, ki vodi v odpravo vzrokov, zaradi katerih se je posel ustavil?

s.p. garantira z vsem svojim premoženjem in poznam nekaj primerov, ko so povsem zabredli v težave. Predlog je, da bi uvedli tudi osebni stečaj. Kot pravi borg morate najti (dobiti) posel, ker če bodo prihodki ne bo težav in morda tudi kredit ne bo potreben. Marketing ni nujno tudi zelo donosen posel, ker je tudi tu konkurenca ogromna. Na banki ne boste dobili kredita, sivi trg vas pa lahko pahne v še večje težave. Namesto, da iščete kredit, iščite stranke, ker od njih je odvisno vaše poslovno preživetje.

Srečno!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Zakaj pa ne zaprete firme in greste delati kot delavec v podobno podjetje, kot je vaše?

pa kaj si ti normalna!!!!kam da gre tip delat u isto firmo,če propada!!!se vidi da si denar dobila in ne (zaslužla)

Spoštovani!
Ko se začnejo kopičiti problemi se nam zdi, da jim ni in ni konca.
Zakaj?
Ker začnemo naenkrat iskat samo še probleme in ne več rešitev.
Temu je lahko pisati, si mislite. Ne pa mi ni. Boli me ker se spomnim pet let nazaj.
Najprej pristanek v bolnici – srčni infakt, nato stara poškodba hrptenice, Jaz pa s.p. trije otroci, bresposelna žena. Let dni seb bil odsoten zaradi bolezni in bolečin. Pred tem pa, o lep nam je šlo. Po tem, po šestih mesecih zaplemba dveh skoraj novih avtov, blokada na TR, rubeži v enem letu se je nabralo za 150.000 € minusa.
Ali sem obupal? Skoraj, a nisem.
Počasi sem se pričel pobirati. Spoznal sem prave prijatelje, tisto od pred leto dni so mi vsi obrnili hrbet, banke ravno tako, daučna pa, hotela je svoj denar.
Kot sem že zapisal spoznal sem prave prijatelje, ki so mi podali informacijo. Na meni pa je bilo ali jo sprejmem ali ne.
Zame se je takrat začela nova pot.
Danes sem obkrožen samo še s prijatelji s katerimi še vedno izmenjujem informacije. Nekatere koristim, nekaterih ne, Izbira je moja. Toda važno pri vsem je INFORMACIJA. Če jo imaš jo lahko koristiš, ali pa ne. Če je nimaš ti ne koristi.
Pri vsem tem pa je važno predusem ena stvar, začnite iskat dejansko rešitve, pozabite na probleme, težave. Iščite in stremite k rešitvam, pri tem pa vam naj bodo v oporo informacije. In ne skok na prvo žogo.
Pa še tole.
Ne spomnim se svojih prvih korakov, toda najverjetneje sem velikokrat padel, a sem se vedno pobral. S.p. sem od svojega 26 leta, res je za sabo imam že en stečaj iz leta 91, pa kaj. Življenje gre naprej, jas pa zbiram informacije.
Nakladam, ja, če tako rečete,
Želim pomagat, če si to želite. Samo najprej začnite gledat na življenje pozitivno. Ne rinite v težave z novimi in novimi krediti, zato da bi pokrili stare, to ne vodi nikamor drugam kakor v propad. Življenje je eno, živite ga tako kot si resnično želite in ne dovolite da vam drugi krojijo usodo. To pa dosežete lahko samo z lastno samostojnostjo in neodvisnostjo. Kredit ni neodvisnost, je nevidna ketna ki nas ovira na poti lastne samostojnost.
Kaj si želite. Samostojnost, ali navidezno svobodo v kletki kreditov.

Lep pozdrav.

Vse težave so rešljive. Vendar je na nekatere rešitve potrebno malo počakati.

Zmagovalec je tisti, ki največkrat vstane.

bi evro,

in kako si se pobral?

lp

S pomočjo prijateljev in informacij ki sem jih predt tem ignoriral.
spoznal sem da je potrebno v mojem načinu razmišljanja nekaj spremeniti.
Poklical sem par ljudi in se dogovoril za sestanek. Potem pa je začela počasi a vztrajno pot voditi samo še navzgor. Kje sem danes?
Danes lahko rešujem in pomagam drugim. Ne oziram se nazaj, ne iščem problemov. gledam naprej in rešitve. Živim za družino in šele nato za podjetje.
Kako mi to uspeva?
Pričel sem verjeti najprej vase, nato v prijatelje, predusem pa sem spremenil miselnost.
Vsi lahko uspemo je moja misel, vprašanje je samo ali si to resnično tudi želimo.
Lep pozdrav.

si lahko malo bolj konkreten. s kakšnim poslom se ukvarjaš? ne da s kakšnim svetovanjem oz. akviziterstvom…ali pač? ali si pokril celoten minus za nazaj?

se opravičujem če so preveč direktna vprašanja…me pa zanima.

lp

Še vedno sem aktiven v svojem s.p.-ju.
Samo način razmišljanja sem spremenil in pa delovni čas.
Sprijaznil sem se da z rokami lahko zaslužim za kruh in mleko, ter obleko. Kaj več pa zelo težko. Problem je zdravstvene narave in ker ne smem več delati 14 ali celo 20 ur na dan, pač ni več bilo denarja, zato pa so mi prav prišle informacije kako delati man in zaslužiti več, oziroma da boste bolje razumeli ne zaslužim več, delam manj, zaslužim tudi manj, toda z denarjem delam malce drugače.
V štirih letih sem tako dolgove iz 150.000,00 € zmanjšal na 12.500,00 € minusa, trenutno stanje
in sem tako na dobri poti da poletje dočakamo v plusu.
Pri tem povdarjam da še vedno delam sam, imam tri otroke, ki so šoloobvezni, eden v vrtecu in brezposelno ženo, ki skrbi za dom in družino.
Potreboval sem samo informacijo in verjeti sem moral pričeti v njo in to sem tudi storil.
Sedaj podajam te informacije naprej, seveda pa samo preko osebnega kontakta, saj želim človeku pogledati v oči, želim videti njegov izraz na licu.
Mogoče sem postal čudak, toda ta čudak je premagal dva srčna infakta in bolečine v hrptenici pa še 137.500,00 € dolgov se je rešil v štirih letih.
Resnično si želim pomagati, toda ali ste Vi pripravljeni pomoč sprejeti.
Lep pozdrav.

pozdravljeni ”bievro”

Sama sem v zelo kritični situaciji oz. oba s partnerjem. Oba imava s.p., on že vrsto let, pred kratkim sem pa tudi jaz odprla svojega, vendar stvari so se začele obračat v napačno smer.

Berem, da bi želeli s svojo izkušnjo pomagat drugim, zato bi vas prosila za kakšen vaš kontakt (mail) saj svoje zgodbe ne bi objavljala javno tukaj na forumu.

lep pozdrav

070 215 220

Zanima me, če ste rešili svoje težave – morda celo s pomočjo Bievra?

Je kdo emd vami, ki ima dobro izkušnjo z njim?

Pozdravljeni

Imela bi eno vprašanje in sicer; imam s.p., nimam kreditov, sedaj pa razmišljam o dozidavi obstoječega objekta, s katerim bi rešila stanovanjski in poslovni problemk, a zato mi primanjkuje financ. Se da dobit kredit na osnovi zastavitvi, kljub temu da sem s.p. in si ne prikazujem uradno plače. Kakšni so pogoji v mojem primeru?

Hvala za vsako informacijo

Barbara 78, glede na to, da verjetno plačuješ minimalne prispevke, ti pri odobritvi kredita upoštevajo tudi prikazan dobiček. Torej če prikazuješ spodoben dobiček, bi ti načeloma ob dobrem poroku lahko kredit tudi odobrili (torej porok z zaposlitvijo plus hipoteka na nepremičnino). Je pa zelo težko. Lažje bo, če se lahko kje zaposliš za nekaj mesecev in potem urejaš kredit.

Hvala lepa za odgovor. Zanima me samo še to, kot dodatno zavarovanje kredita lahko skleneš tudi zavarovalno polico-kako je to oz. kako to gre? To je v bistvu kot varčevanje in, če se kaj zgodi, da se pač črpa iz police ali na mesec koliko plačuješ je to to, “kot da vržeš vstran denar, če se ti hvalabogu nič ne zgodi? Lahko kaj več o tem…. Hvala. Aja samo še to, katera banka ima najugodnejše hipotekarne kredite? Hvala lepa

Ja, kredit lahko zavaruješ s polico življenjskega zavarovanja – to je zavarovanje, ki v primeru tvoje smrti, pokrije tvoj kredit, tako da recimo partner ali otroci ne ostanejo brez stanovanja. Jaz sem takšno zavarovanje sklenila tako zase kot za moža, je pa res, da tega denarja potem ne dobiš izplačanega, ker gre izključno za zavarovanje (podobno kot pri avtomobilu, zavarovanje vsako leto plačaš, ne glede na to ali kaj iz njega koristiš ali ne). Večina bank takšno zavarovanje ponuja že poleg kredita, tako da lahko vse na banki urediš ali pa posebej na katerikoli zavarovalnici.
Potem imaš pa posebej življenjska zavarovanja, ki se izplačujejo v primeru bolezni ali podobnega.

Kar se pa ugodnih hipotekarnih kreditov tiče, pa boš morala kar na pot od banke do banke, pa se pogajat za pribitek in vse ostalo. Vso srečo!

bos skozi trnje. .. ne, hvala

Živjo

Prosila bi za informacijo za hipotekarni avstrijski kredit, ima kdo izkušnje? Tam se baje rabi že obstoječa, neobremenjena nepremičnina in na podlagi te cenitve dobiš kredit… Ima kdo te izkušnje in kje?

Hvala 1000x

New Report

Close