Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute skupen bančni račun

skupen bančni račun

Pozdravljeni!

Mene pa zanima ali lahko imata partnerja skupen bančni račun?se pravi fant ima odprtnega pri banki, jaz sem na istem pooblaščena in imam tudi kartico za dvigovanje..Sprašujem zato, ker ne vem ali sem slabo razumela ali je tako, da bi moral imeti vsak svoj račun?čeprav baje če banka dovoli, da imata oba isti račun je ok. Se motim ali kako je s temi skupnimi računi?

Hvala za odgovor že vnaprej.

lp, mikimiska

To kar opisuješ ni skupni račun. Vedno je imetnik računa ena oseba. Vse to kar razmišljaš je seveda izvedljivo. Mislim da je zakonsko določeno, da naj bi plačo prejemal vsak na svoj račun. Ampak ti lahko vse izpelješ tako kot si opisala zgoraj, s tem da se znajo pokazat problemi.
Torej-št. računa (dejansko od partnerja) sporočiš v službi da ti nakazujejo na njegov račun (nič ne poudarjaš da ni tvoj račun). Problem nastane npr. : njemu prileti na račun izvršba – ker mu pripada samo zajamčena plača, je tvoja plača avtomatsko namenjena za poplačilo izvršbe. Torej-ostaneš brez nje. Dobro, to je črn scenarij, ampak je čisto možen.
Druga stvar je tvoja samostojnost. Pa kaj ni tako da želim pa vendarle imeti nekaj svojega, zasebnega, čeprav ga ljubim, pa ne morem živet brez njega…
Tista 2 EUR mesečno za stroške vodenja boš pa že prebolela.
Kot pooblaščena oseba ne moreš zaprosit za povečan limit, pa računa ne moreš ukiniti – to lahko samo imetnik naredi.
To je to – evo, iz prve roke.

New Report

Close