Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute 6000 evrov

6000 evrov

Šparam za nov avto, trenutno imam na TRR 6000 evrov. Do jeseni 2012 bi rada prišla na kakih 10.000. Za nov avto (ali do dve leti rabljen), ker moja kripa ima 14 let…Mogoče bi zraven vzela še kakšnih 3 do 5 tisoč kredita, odvisno od ponudbe.
Zdaj me pa skrbi ta evro… da se ne zgodi, da bi v tem času padel in bi moj našparan denar bil ravno dovolj za en bicikl, ali pa za nakup ene mesečne fasunge…
Ali naj zamenjam v drugo valuto? In katero? Švicarske franke, britanske funte, ameriške dolarje? Kaj bi bilo najbolj pametno, kaj pravite tisti, ki se na to spoznate?
P.S.: nimam namena obogateti, samo ohraniti vrednost tega denarja…

Kupi kune, samo pazi, da ne boš vse zapraula na dopustu :))

kupi funte ali švedske krone

Haha, ne hodim na dopust, že od lani nič, ker šparam za novejšo kripo… tako, da nimam namena kupit kune, brez skrbi…
Resno: ali se zna zgoditi takšen padec evra, da se še eno leto ne splača varčevati?

Imaš 6000. V naslednjem letu boš izitnisnila še 4000.

Imela boš 10 000. Zdaj imaš staro kripo. 14 let star OA je vreden 500 eur. Se pravi – nič!

Kaj pa nameravaš kupit. ZAKAJ KREDIT??? (nikar)

Že za ta keš, ki ga imaš zdaj, kupiš soliden avto.

Noro je tudi, da vse prihranke namenjaš nakupu avta!!

Malo bluziš deklica – u glavnem – ne ves keš za pleh – privošči si še kaj drugega.

letos sem kupila leto in pol staro poel astro s prevoženih 20 000 km za 8.500 eur mislm da je to ćist dobr avo za ta denar …rabimo sploh kaj več?!

Nikoli, nikoli, res nikoli se ne bi odpovedala dopustu zaradi novega avta! Avto je samo sredstvo, ki te pelje na dopust! Važno je živeti (dopust!) in ne material (avto)…..

Saj vse razumem, kar mi odgovarjate… lahko se bom odločila za nakup že marca, s 7000 prihranjenimi evri… ne vem v tem trenutku. Vso ponudbo, ki sem jo uspela prečekirati za 6 do 7 tisoč evrov, mi pač ne odgovarja, zato še nameravam nekaj prihraniti. Tu je keč.
Ali se mi – izključno glede na prihodnjo vrednost evra – še splača varčevati v tej valuti, ali naj jo zamenjam za katero drugo valuto? To je vprašanje, ne drugo …

za ta denar že dobiš fajn avto, malo rabljen

Vsekakor svetujem menjavo – npr, v švedske krone.

Potem brez skrbi varčuj še naprej.
Ne bo tako hitro padel euro.

Te svoje cekine daj (vsaj) na vezano vlogo) in ……….spi brez skrbi.
Vseeno pa vmes malo poglej, če boš našla kakšen dober kabriolet, oz. karkoli si že želiš.

Si pa orenk NORA, da ves svoj keš namenjaš plehu…………RES!!

Enkrat se živi – našpari še par jurčku in kupi BMW, ki so dobi že po smešno nizkih cenah

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5314407&show=1

Zakaj bi ob 6000 keša najprej mesečno dajala na stran, da boš zbrala 10.000? Kaj ne bi raje tistih 6000 dala za polog, preostanek pa odplačuješ obročno? Saj je vseeno ali daješ na stran v svoj štumf, ali pa prodajalcu. Če narediš po moje, četudi se vmes kaj zgodi evru, se ne bo zgodilo nič že vplačanim 6000, ampak samo preostanku dolga. Če boš imela pa v štumfu, se pa bo zgodil padec kompletni vsoti. Malo razmisli….

CE bi res rada svoj denar oplemenitla, ne misli vtem letu na propad evra,to se ne bozgodilo, niti na funte.

Ampak daj svoj mesecnin znesek za 1 leto do nacrtovane jeseni 2012 na banki na vezano vlogo,

ne bo ti zal,ker bos denar res oplemenitila,ampak ne v NLB,

pridi v NKBMb, poglej si varcevanje ZA TO :

http://www.nkbm.si/za-to

Komu je namenjeno?
Vsem, ki želite krajši čas varno in donosno varčevati in tako uresničevati svoje vnaprej določene cilje. Varčevanje lahko prilagodite svojem željam in potrebam.

Ok,imas 6000, v roku slabega leta dojeseni 2012,pricakujes privarcevati dodatnih 4000eur.

in ce za dobo1leta (začenši danes),bo tako:

Izračun varčevanja za: 333,00 EUR
Skupaj pologi:3.996,00 EUR Znesek obresti:54,00 EUR Izplačilo:4.050,00 EUR

2. Lahko tudi vsak mesec vteh 12 mesechdodajas 1/12 doslej privarcevanega, torej 500 eur mesecno iz kupa snames in dodas k temu jemanju od place, torej plus 333 eur mesecno in se splaca:

Izračun varčevanja za: 833,00 EUR
Skupaj pologi:9.996,00 EUR Znesek obresti:135,06 EUR Izplačilo:10.131,06 EUR

obresto sovtem prmerulepe in še preseglabos 10000eur.

Ne mores polozit vsega naenkrat (dosedanjih 6000), ampak mesecno po dogovoru za najmanj 6 do 12 mesecev.

Enkrat se živi – našpari še par jurčku in kupi BMW, ki so dobi že po smešno nizkih cenah

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5314407&show=1%5B/quote%5D

To ni nobena smešno nizka cena….smešno nizka je tale..

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5210126&show=1

Najbolj prodajan bemfl ever, točno s takole mašino…večna oblika in motor, poraba relacija okrog 9.5l, pocen vzdrževanje, itd…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

A živiš pri starših da si lahko privoščiš tako šparanje?

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Avstralske dolarje.

Kupi zlato, to se zelo obrestuje, bolj kot vse vezane vloge ali švedske krone.

.. ga je že kupila…

Euro ne bo padel, saj ni dinar.
Ne paničari. Ti kar šparaj.

Nikol ne bi kupila avta,ki porabi 9 l/100 km , to je pa res odlocitev za velikansko skodo ZA NASLEDNJH 15LET,al kolko casa imas avto!

Samo takega, ki porabi tovarnisko 5l/100 km, tako da je realno max 6 litrov.

Si ne morem kupit, ampak to je moja priljubljena stran in pogosto hodim nanjo sanjat :

http://www.avto.net

Nikol ne bi kupila avta,ki porabi 9 l/100 km , to je pa res odlocitev za velikansko skodo ZA NASLEDNJH 15LET,al kolko casa imas avto!

Samo takega, ki porabi tovarnisko 5l/100 km, tako da je realno max 6 litrov.

Si ne morem kupit, ampak to je moja priljubljena stran in pogosto hodim nanjo sanjat :

http://www.avto.net[/quote%5D

razlika je v tem da si NEBI KUPLA in DA SI NE MOREŠ PRIVOŠČIT 9l/100km 🙂

Točno tako. Evropa ne bo pustila da evro propade, ker če se to zgodi smo vsi v k****. To bi potem zares bil kaos.

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Točno tako. Evropa ne bo pustila da evro propade, ker če se to zgodi smo vsi v k****. To bi potem zares bil kaos.[/quote]

ne vem zakaj bi bil kaos?
Večina v SLo je bolje živela pred uvedbo EURA!!!!

sicer se nerad tako tipično po slovensko vtikam v tuj denar in prioritete v življenju nekoga drugega, vendar ko berem uvodni post, ne morem da me ne bi srat prijelo…

hudiča, za eno tako investicijsko stvar kot je avto, šparate 4 leta in več, pa še kredit bi vzeli zanj… pa jao, saj ne bi rekel, da je ena taka oseba izjema, ampak takih je malo morje..

ni čudno, da je SLO v vrhu v Evropi po avtomobilih, ki se vzamejo na večletni kredit ali leasing. Kupujemo avtomobile, ki si jih ne moremo privoščiti, povprečni vozni park je boljši od Francozov, Špancev, Italijanov in primerljiv z Avstrijci, celo Nemci….

ma sto ljudi, sto čudi!

New Report

Close